מידע רפואי
פורומים
- סקס ונוער
- סרטן השד
- קרדיולוגיה ילדים
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- בעיות פוריות - תמיכה
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- אוסטאופורוזיס
- הפרעות אכילה
- רפואת עור משלימה
- מיאסטניה גרביס
- נוירופסיכיאטריה
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- ויטמינים תוספי מזון
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- כאבי ראש, מיגרנות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר איתמר בוצר
אורטופד ספורט ומנתח תחומי טיפול: פגיעות סחוס, פריקת כתף, קרע במיניסקוס, קרעים של הלברום, קרע ברצועה הצולבת, קרעים בגידי השרוול המסובב ועוד
מנהל הפורום

053-4877783
053-4877783 ללא פרסום בפורום
- שינוי במינון קונצרטה בהתאם לגדילה של נערהמירב13/01/2022
מתי עוברים מקונצרטה 27 מג לקונצרטה 36 מג..כלומר החל מאיזה משקל? מדובר על נערה בת 12 שוקלת כ 40 קג וגובהה כ1.50 שכיום לוקחת 27 מג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בעיות קשב וריכוז - ילד בן 6 שמסרב ללמוד בביתאסתר19/07/2020
שלום, יש לי ילד בן 6, יש לו בעיית קשב וריכוז. בן יחיד.
הלכתי לרופא והתחלתי טיפול רטלין ומאז והוא ממש פגיע, עצבני, כועס וכל הזמן רוצה רק טלויזיה והוא מאוד מושפע מהתוכניות.
הוא בכיתה קטנה היה בכיתה א' עולה ל-ב' שהוא בבית ספר בכיתה הוא עושה מה שמבקשים ממנו, אבל שהוא מגיע הביתה
הוא לא מוכן לעשות שיעורים הוא כל הזמן אומר לי אני לא צריך לעשות אותם, אני לא רוצה, זה משעמם אותי וכאלה.
אני אומרת לילד שלי שנשב לקרוא לתרגל קריאה הוא אומר לי אני לא רוצה, אני לא אוהב, אני צריכה להבטיח דברים כדי שיקרא או שאני צריכה לקחת לו דברים.
אני קונה לו מלא משחקים והוא לא מוכן לזוז מהמסך או מהפלאפון.
הוא משחק בבית עם עצמו במשחקים במה שהוא ראה בטלוויזיה בעיקר בתוכנית זה פוקימון
וכאלה וזה מטריף אותי הוא לא רוצה לעשות שום דבר.
הוא חברותי אם אני לוקחת אותו לגן משחקים הוא משחק עם ילדים וכאלה יש חלק שרוצים ויש חלק שדוחים אותו אבל זה בסדר כי לא תמיד כולם מתאימים לשחק ביחד.
אני מפחדת שלא ילמד לקרוא בגלל הטלוויזיה והפלאפון
כי הדברים של הלימודים לא מעניינים אותו ואני כל הזמן מסבירה ואומרת שזה מאוד חשוב אבל כמובן הוא לא מקשיב הוא רוצה רק את הפוקימון ולשחק, קשה לו להסביר את עצמו
השאלה אם זה הכדור שמתסבך אותו
או שזה הבעיות קשב וריכוז או שזה משהו מעבר לכך?
מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סוגי לקויות למידה אצל ילדיםפרלה28/03/2020
ממליצה בחום לעבור אבחון לקויות למידה במכון דרור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם יש יחידה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז במכבי?איילת22/01/2020
האם יש בקופ"ח מכבי יחידה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז בדומה ליחידה בתל השומר של הכללית? לא רק פסיכיאטר הרושם רטלין אלא תמיכה ריגשית ואבחון מקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דיסקלקולציה ואפשרות לפטור בבגרותדניאל06/08/2019
האם נער שסובל מדיסקלקולציה יכול לקבל פטור מבגרות במתמטיקה? אם כן, איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קשיים בעיבוד מידע והקלות בלימודיםאבנר01/08/2019
לבני יש קשיים בעיבוד מידע.
מתקשה להפנים כמויות של מידע.
וזה יוצר לו קשיים בלימודים.
האם הוא זכאי להקלות בלימודים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קצב קריאה איטי מאודרות29/07/2019
שמתי לב שקצב הקריאה של בני בן ה-9.5 הוא ממש איטי.
האם מדובר בלקות למידה או שזה סימפטום למשהו אחר?
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אבחנה של דיסאורטוגרפיה- בירורשלומית21/07/2019
הבן שלי בן ה-10 אובחן עם דיסאורטוגרפיה
מה זה אומר?
איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עבודה כמאבחן לקויות למידהדניאל16/07/2019
האם בשביל לעבוד כמאבחן לקויות למידה נדרשת תעודת הוראה או ניסיון בהוראה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בעיה עם מוטוריקה עדינהבוריס07/07/2019
ד"ר בוש שלום רב,
אם יש לי בעיה עם מוטוריקה עדינה,האם זה יכול להפריע לי בתחומי ספורט שונים?
אם כן, אילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דיסאורטוגרפיה- מספר שאלות חשובותמיכל02/07/2019
ד"ר בוש שלום,
בתי בת ה- 9 אובחנה בדיסאורטוגרפיה.
מהי דיסאורטוגרפיה? ואיך ניתן לטפל בתופעה זו?
מה הכלים הכי יעילים לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הצעות לאסטרטגיות למידה - דיסקלקוליהלינה26/06/2019
ד"ר בוש שלום,
אשמח לקבל ממך כמה הצעות לאסטרטגיות למידה עבור ילד בכיתה ג' שסובל מבעיות חמורות בחשבון. אפילו הוראה מתקנת לא מצליחה לעזור לו עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דיסלקציה באנגלית, אך לא בעבריתאורי03/04/2019
האם ניתן להיות דיסלקטי בשפה אחת (אנגלית), אך לא בשפת האם שלי (עברית)? האם מצב כזה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסלקציה
ד"ר אילן בוש18/06/2019כמובן שיכולת שליטה בשפת אם תאפשר יכולת קריאה, הבנת הנקרא וכתיבה ברמה טובה יותר משפה אחרת שאינה ראשונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי האבחון הדידקטיאריאל02/06/2019
היי ד"ר בוש,
מהו האבחון הדידקטי הכי מומלץ לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכודידקטי
ד"ר אילן בוש18/06/2019השאלה הנה כללית, שכן במהלך הבדיקה נבדקות יכולות קריאה, הבנת הנקרא, כתיבה, הבעה בכתב ובעל פה ומתארות במקביל את הפן ההתנהגותי סביב אסטרטגיות למידה. במידה ויש צורך בהערכת אבחון אינטליגנציה והיבטים רגשיים מומלץ אבחון פסיכודידקטי. מכאן קשה להעריך מהו האבחון המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין וואבן- בירוררועי29/05/2019
היי ד"ר בוש,
אני סובל מ- ADD ומחרדות לפני מבחנים.
לפעמים אני לוקח חצי ואבן לפני בחינה בשביל להירגע.
האם ניתן ליטול ריטלין במקביל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ד"ר אילן בוש18/06/2019ככלל שילוב זה הוא פחות מועדף, שכן הריטלין הנה תרופה מעוררת וממקדת ואילו ואבן הנה תרופה הרגעתית. כמו כן, ריטלין עלול להחמיר חרדות במידה וקיימות. במידת הצורך וחרדות המבחנים עולות לפני השינה ניתן להיעזר בואבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פורומים בתחום
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?