מידע רפואי
פורומים
- קטרקט - ניתוח וטיפול
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- דיקור סיני
- פונדקאות
- יופי
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- כירורגית כלי דם, ורידים
- זהות מינית, תפקוד מיני
- תביעות סיעוד, עו"ד ביטוח סיעודי
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- רפואת עור משלימה
- הרטבת לילה
- פרחי באך
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- ליקוי למידה לבת שלישרית14/08/2023
הי הבת שלי עולה לכיתה ה ויש לה ליקוי למידה היא מתקשה בקריאה
אני מחפשת לה כיתה לליקוי למידה באזור השרון. אנחנו גרים באודים. ולא מוצאת
כיתה כזאת בכל האזור שלנו. אני אשמח אם תעזרו לי למצוא.
ביא ילדה אינטליגנטית חכמה ומאוד מודעת לפער שיש לה. וזה פוגע בא נפשית
היא נכנסת לחרדות לקראת שנה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דיסלקציה באנגלית, אך לא בעבריתאורי03/04/2019
האם ניתן להיות דיסלקטי בשפה אחת (אנגלית), אך לא בשפת האם שלי (עברית)? האם מצב כזה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסלקציה
ד``ר אילן בוש18/06/2019כמובן שיכולת שליטה בשפת אם תאפשר יכולת קריאה, הבנת הנקרא וכתיבה ברמה טובה יותר משפה אחרת שאינה ראשונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי האבחון הדידקטיאריאל02/06/2019
היי ד"ר בוש,
מהו האבחון הדידקטי הכי מומלץ לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכודידקטי
ד``ר אילן בוש18/06/2019השאלה הנה כללית, שכן במהלך הבדיקה נבדקות יכולות קריאה, הבנת הנקרא, כתיבה, הבעה בכתב ובעל פה ומתארות במקביל את הפן ההתנהגותי סביב אסטרטגיות למידה. במידה ויש צורך בהערכת אבחון אינטליגנציה והיבטים רגשיים מומלץ אבחון פסיכודידקטי. מכאן קשה להעריך מהו האבחון המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין וואבן- בירוררועי29/05/2019
היי ד"ר בוש,
אני סובל מ- ADD ומחרדות לפני מבחנים.
לפעמים אני לוקח חצי ואבן לפני בחינה בשביל להירגע.
האם ניתן ליטול ריטלין במקביל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ד``ר אילן בוש18/06/2019ככלל שילוב זה הוא פחות מועדף, שכן הריטלין הנה תרופה מעוררת וממקדת ואילו ואבן הנה תרופה הרגעתית. כמו כן, ריטלין עלול להחמיר חרדות במידה וקיימות. במידת הצורך וחרדות המבחנים עולות לפני השינה ניתן להיעזר בואבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי בן 12 והוא סובל מדיסלקציהעופר21/05/2019
היי ד"ר בוש,
הבן שלי בן 12 והוא סובל מדיסלקציה.
איך ניתן להוציא לו אישור להיבחן בעל פה? מה הפרוצדורה?
קשה לו מאוד עם מבחנים בכתב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד``ר אילן בוש21/05/2019בתום אבחון פסיכודידקטי ניתן יהיה להעריך לגבי מידת תפקודו ולהחליט לגבי אפשרות בחינה בעל פה על פי צרכיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבן שלי יש דיסקלקוליהאהובה11/04/2019
שלום ד"ר בוש היקר,
לבן שלי יש דיסקלקוליה.
נאמר לי שאם הילד עובר אבחון ועקב כך ממיר את מקצוע המתמטיקה למקצוע אחר בבגרות, אין לו סיכוי להתקבל לאוניברסיטה.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקלקוליה
ד``ר אילן בוש07/05/2019לא ידוע לי לגבי מידע שכזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHD והפחתת ההיפר אקטיביותלימור17/04/2019
היי ד"ר בוש,
מה שלומך?
יש לי ילד בן 7.5.
הוא סובל מ- ADHD. נוטל ריטלין.
האם יש משהו שניתן לעשות להפחתת ההיפר אקטיביות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADHD
ד``ר אילן בוש07/05/2019יש צורך להעריך האם הטיפול אותו מקבל הנו מתאים, קרי העלה במינון או לסרוגין המרה לתכשיר אחר לצורך הפחתת מרכיב אימפולסיבי. במקביל ניתן לשלב טיפול פרטני לצורך הקניית כלים לוויסות רגשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקויי למידה - שאלה חשובהסתיו21/04/2019
היי ד"ר בוש וחג שמח :)
האם יכול להיות מצב בו ליקוי הלמידה יתבטא במקצועות מסוימים ובמקצועות אחרים בכלל לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקויי למידה
ד``ר אילן בוש07/05/2019לקויות למידה הנם מגוונות ונעות בין דיסלקציה, דיסגרפיה ודיסקלוקליה. בהחלט ייתכן כי ישפיעו על מקצועות שונים. יש מקום להעריך כל אחת מהם בנפרד ולהקנות כלים יחודיים ספציפיים. כמו כן יש לשלול קיום של הפרעת קשב וריכוז נלווית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני סובל מקשיים שפתייםדינה28/04/2019
היי ד"ר בוש,
הבן שלי סובל מקשיים שפתיים.
המורה שלו במקום לעזור ולסייע משפילה אותו בצורה מחפירה מול כל הכיתה. ניסיתי לפנות למנהלת בבית הספר אך זה נופל על אוזניים ערלות.
איך אפשר לפתור את הסיטואציה המזוויעה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים שפתיים
ד``ר אילן בוש07/05/2019הסיטואציה שאת מתארת הנה קשה, לא מכבדת ולא ראויה ואף נשמעת לי פוגעת בדימוי העצמי של הילד. בשלב זה הייתי בודק אפשרות להעבירו למסגרת כיתה אחרת, שכן הניסיונות לשיח לא צלחו ובמקביל יש מקום לשקול טיפול פרטני לצורך חיזוק תחושת העצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נטילת אבץ יכולה לסייע ל- ADHD?עופרה31/03/2019
האם נטילת אבץ יכולה לסייע ל- ADHD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ
ד``ר אילן בוש16/04/2019מחסור במינרל זה עלול לגרום לבעיות זיכרון ולבעיות קשב וריכוז.
מחקרים מראים כי תוסף של אבץ יכול לשפר יכולת ריכוז (למשל אומגה 3), בעוד אחרים לא הראו שיפור משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקויות למידה ובעיות בשליפת מידעסיון07/04/2019
שלום ד"ר בוש
אני בת 23 עם לקויות למידה שמעולם לא טיפלתי בהם כמו שצריך , יש לי בעיות בשליפת מידע , רציתי לדעת אם בגילי המופלג ניתן לטפל בזה?
אשמח אם תכוון אותי כי אני ממש צריכה את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויות למידה
ד``ר אילן בוש16/04/2019לקות למידה – הקושי מוגדר רק כאשר הפער לא צומצם בשל קושי אובייקטיבי בתהליכי עיבוד המידע בין הקלט לפלט והדבר מצריך התערבות , הקשים יכולים להיות על רקע דיסגרפיה, דיסקלקוליה דיסלקציה, אחר , במידה ועולים קשים גם סביב שליפת מידע צריך בהמשך בירור סביב הפרעת קשב וריכוז המושפעת גם מתפקודים ניהוליים וביכולת הארגון והתכנון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שגיאות כתיב וליקוי למידה - בירורעדינה18/03/2019
הבת שלי בכיתה ו' ויש לה הרבה שגיאות כתיב.
האם שגיאות כתיב בשכבת הגיל הזו יכולות להעיד על ליקוי למידה מסוים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגיאות כתיב
ד``ר אילן בוש28/03/2019ישנם מספר גורמים לשגיאות כתיב -גורמים התלויים במילים ספציפיות, גורמים התלויים
בשפה, ליקויים באחד ממרכיבי תהליך הכתיבה (דיסגרפיה). ילדים המאובחנים עם קשיי קשב
וריכוז יתקשו יותר בלימוד כתיב נכון בשל אימפולסיביות. יש צורך להעמיק בירור במסגרת
אבחון לרבות שאלה סביב הפרעת קשב וריכוז נלוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי ספר - מורה לחינוך מיוחד- חשובנטע07/03/2019
היי
אני מורה טרייה לחינוך מיוחד לגיל הרך.
אשמח לקבל ממך המלצה לספר על שיטות טיפול המרחיב על כל הליקויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקויים
ד``ר אילן בוש28/03/2019לא ברור באילו ליקוים מדובר. האם מדובר בליקויים התפתחותיים, קשיים רגשיים, התנהגותיים או אחר. אשמח לחדד בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכתיבה של אותיות הפוכותרינת14/03/2019
כתיבת אותיות הפוכות באיזה גיל זה אמור להסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך אותיות
ד``ר אילן בוש28/03/2019אם הילד עדיין הופך אותיות ומספרים מעל גיל שמונה או עשר, יש לשקול הערכה המבוצעת על ידי איש מקצוע על מנת לקבוע אם הבעיה היא דיסלקציה או לקות למידה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה של מבחן בעל פה בעקבות דיסלקציהצילה10/03/2019
אני סובלת מדיסלקציה.
האם ניתן להוציא הקלה לעשיית מבחנים בעל פה ולא בכתב בעקבות מצב זה, ואם כן- איך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלות
ד``ר אילן בוש28/03/2019תלמידים אשר אובחנו עם דיסלקציה זכאים להקלות שונות וכוללות סיוע בקריאת מבחנים, תוספת זמן למבחנים ושהמבחנים יועברו בעל פה במקום בכתב. על מנת להעריך, יש צורך באבחון דידקטי של בדיקת כישורי למידה, במקרים אחרים אבחון פסיכולוגי לצורך בדיקת השפעות קוגניטיביות או רגשיות על הלמידה ויתכן כי במידת הצורך העמקה בשאלה של הפרעת קשב נלוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?