מידע רפואי
פורומים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- כושר קרבי
- המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם
- אלצהיימר, דמנציה - טיפול לא תרופתי
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
- קרדיולוגיה ילדים
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- עיסוי, כאבי גב
- NLP דמיון מודרך
- רפואת שיניים לחולים בסיכון
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.
- התפתחות ילד בן 4לורן18/09/2023
שלום, הבן שלי בן 4 והתחיל עכשיו טרום חובה.
מאז שנולד לא מצטיין בדיבור.
הוא לא ילד לשיחה ארוכה ולא משתף הרבה.
הוא כן מביע רגשות כשהוא מדבר, היום התאכזבתי, היום היה כיף, שיחקנו עם טרקטורים.
הוא עדיין מעוות מילים. להתראות הוא יכול להגיד תראות.
יש לו נוזלים באוזניים ושקדים מוגדלים ואנחנו במעקב מאז שהיה בן שנתיים. רמת הנוזלים באוזניים בינונית ולא מצריכה ניתוח ובנתיים מקבל סטרואידים לראות אם יש שיפור.
סיפרתי את כל זה בגלל שהגננת החדשה אמרה ששמה לב שהוא לא מגיב לשם שלו כל כך.
והסברתי לה שיש לו נוזלים ולפעמים הוא פשוט לא רוצה לעזוב את מה שהוא עושה.
התחלתי לחשוש שמשהו לא בסדר איתו (אוטיזם).
אבל הוא באמת לא עושה דברים בחזרתיות, הוא מאוד חברותי וחשוב לו לשחק עם ילדים. יוצר קשר עין, ניגש לילדים ומנסה להוביל משחק, תחרותי מאוד, מחפש תשומת לב, לא שם דברים בשורות. כשהוא צובע הוא צובע ברצינות רבה שהוא לא משאיר דמות עם חלקים לא צבועים בכלל, כשמסבירים לו משהו הוא מבין, אך כשמדובר על קרטיב וכשאומרים לו אכלת מספיק הוא ימשיך לבקש ולא יוותר. אוהב לרקוד והוא ילד שמח ושובב.
איך התרשמתם ממנו? אני יודעת שצריך לקבוע תור להתפתחות הילד לבירור מותר מעמיק אך אשמח לקבלת התרשמות מצידכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עליה בהיקף ראש אצל תינוקת בת שלושה חודשיםרעות21/08/2023
היי,
התינוקת נולדה ב27/5 והיקף הראש היה 34.
היום היקף הראש נמדד שוב והוא 40 (בשבוע הבא תהיה בת שלושה חודשים).
הרופאה אמרה שזו עלייה גדולה מדי והפנתה לאולטרסאונד מוח.
כשאני קוראת את עקומת הגדילה דווקא נראה שההיקף תקין. אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית, וכן להבין מה המשמעות של היקף ראש גדול.
הילדה מתקשרת, מחייכת ויוצרת קשר עין. בדיקה של נוירולוג (בעקבות כתם פורט וויין בעפעף) היתה תקינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עוד דעות, והמלצות איך להתקדםAa20/08/2022
בת שנתיים עוד חודש, ברקע פגות קלה, נולדה בשבוע 34+5.
התפתחות מוטורית תקינה לחלוטין ואף תואמת גיל כרונולוגי ולא רק מתוקן.
אובחנה שיש לה עיכוב שפתי קל ע"י קלינאית במסגרת התפתחות פגים.
עשתה בדיקת ברא (בדיקת שמיעה מורחבת ע"י אלקטרודות ובדיקת גזע מוח בטשטוש) כי לא הייתה מוכנה בשום צורה שישימו עליה אוזניות ולא רצתה לשתף פעולה. - חושבת שיש לה גם בעיה קלה בויסות חושי כי לא מוכנה שגם מים יגעו לה בראש. ,אבל זה לפוסט אחר.
בכל אופן מהבדיקת ברא עלה כי יש לה ירידה בשמיעה.
עשינו גם בדיקת שקד שלישי בעקבות דלקות אוזניים חוזרות ואכן קיים שקד שלישי אבל הוא חוסם באופן של 80 אחוז ולא באופן מלא.
בפגישה שלנו אצל רופא אף אוזן גרון (פרופסור) אמר שהוא רוצה להמתין עם ניתוח ולראות אם בטיפול תרופתי המצב של השקד שלישי יתאזן.
אבל אני עדיין דואגת,
אומנם אני רואה שהיא מבינה הכל, כל מה שאני אומרת לה.
אבל היא לא אומרת כלום, יש לה 3 הבהרות שהיא מפיקה אבל הם יכולות להיות הכל, ביום אחד אמ יכול להיות גם מים גם אוכל גם קופסא, ואז למחרת האוכל יהיה אמ אמ וכנל לגבי המים, כלומר אין לה הבהרה קבועה למשהו מסויים.
המעקב התפתחותי מול הקלינקאית תקשורת דרך הקופה הפנה אותנו כביכול לטיפול אבל זמן ההמתנה הוא ארוך ואמרו לי שהצפי יכול להיות אפילו עוד שנה.
אני לא רוצה לחכות עוד שנה כדי להתחיל איתה טיפול, במיוחד שאני יודעת שיש ירידה בשמיעה, ובעיה קיימת שצריכה פתרון.
הילדה מאוד סקרנית, מבינה הכל ותקשורתית מאוד, אני כן מבינה מה היא רוצה לרוב כי יודעת להראות לי בדרכים אחרות כמו לקחת אותי ולהצביע על מה שהיא רוצה אבל אני רואה שהיא מתחילה להיות מתוסכלת שלא יכולה לבטא את עצמה מילולית כלל.
מה עליי לעשות? איך מתקדמים מכאן?
מבקשים ניתוח כפתורים?, זה יפתור את העיכוב?
ואם לא ניתוח אז מה כן?
מתוסכלת, אשמח ממש לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה להגיע לטיפול פרטי ולקבל החזרים מהקופה בהעדר טיפול זמין
הילה ניסן22/08/2022כנסי לקבוצה למען התפתחות ילדינו בפייסבוק , שם יש הנחיות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שעונה בחזרה על השאלהמאיה09/10/2018
פעוט בן 2.4.. כל הזמן מדברים איתו ומנסים לשאול אותו שאלות הוא עונה בכך שחוזר אחרי בסימן שאלה.
לדוגמא כשאני שואלת אותו: איך קוראים לך הוא יענה בשאלה: איך קוראים לך?
או כששואלת מה אתה אוכל יענה גם בשאלה" מה אתה אוכל?"
יש פעמים שעונה נכון ולא בסימן שאלה אך מעט.
האם זה עלול להוות סיבה לדאגה או שזה שלב התפתחותי?
אציין שיש לו זיכרון יוצא דופן וזוכר כמעט הכל.
מוטרדת אשמח למענה מהיר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מאיה
חגית פילובסקי09/10/2018אני לא יודעת אם זה סיבה לדאגה או לא כי ההסתכלות שלי על הדברים קצת שונה.
כשאני מטפלת בילד אז כל סימן או כל דבר שמייחד אותו , ממש כמו מה שתיארת לגבי הפעוט שלך, זה נותן לי כיוון לגבי הטיפול שיכול להתאים לו.
בטיפול ההומאופתי אני פחות מחפשת אבחון או הגדרה ויותר איך אפשר לעזור ולקדם את הילד.
מקווה שעזרתי קצת וכמובן מוזמנת לשאול שאלות נוספות (פה או בפרטי)
מאחלת הרבה הצלחה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 1.7 משחק לבדקרן20/09/2018
תאום בן 1.7 משחק כל הזמן לבד ולא רוצה לשתף פעולה גם בגינה אחותו ממש אוהבת חברה ומשחקת עם ילדים והוא עדין לא נכנס כרגע לימי הסתגלות בגן הגננת גם אומרת שהוא משחק לבד אמרה לי שניתן חודשיים 3 לראות איך הוא יהיה השאלה אם צריך לקחת אותו לאבחון כלשהו יש לציין שלבד הוא משחק יפה לגילו אוהב השחלות ולגו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קרן
חגית פילובסקי20/09/2018ראשית לכל ילד יש את האופי שלו ויתכן שהוא פחות חובב חברה (לעומת אחותו) וזה בסדר.
לגבי אבחונים- לא יודעת איזה מומלץ.
מעבר לזה-
ממליצה לחשוב על תחום הרפואה המשלימה. אם את מתחברת לאחד מהם- דיקור, הומאופתיה, רפלקסולוגיה ועוד שווה ללכת איתו לטיפול.
גם אם יש לזה הגדרה/אבחון וגם אם לא- בעיניי הכי חשוב זה לעזור לו ולחזק אותו, במידת הצורך.
מאחלת לכם הרבה בהצלחה (:
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעיונות לגמילה מחיתולים לילד שעדיין לא בשלדודי11/09/2018
בני בן שנתיים ושבעה חודשים ואנחנו בעונת הקיץ אז התחלנו בתהליך הגמילה , ברור לנו שהוא עדיין לא מספיק בשל .
הוא לא מודיע שיש לו פיפי או קקי אלא פשוט נוגע באיברים ואז אנחנו מבינים אם הוא ערום אז הוא יושב לבד על הסיר. הוא מתאפק המון זמן וכל הזמן צריך לשאול אותו ואז הוא מתעלם מאיתנו בהפגנתיות של לא שומע . האם לוותר ולחזור לתהליך עוד חודש ? אשמח לשמוע רעיונות תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לדודי
חגית פילובסקי11/09/2018שלום דודי,
אני חושבת שזאת שאלה מצויינת וכדאי להתייעץ עם איש/אשת מקצוע שהמומחיות שלהם זה גמילה מחיתולים.
אני מניחה שצריך לשמוע יותר פרטים לגבי ההתפתחות של הבן שלך בכל המישורים ואז יותר קל להגיד לגבי הגמילה.
בכל מקרה מאחלת לכם המון בהצלחה ושנה טובה (:
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מכניסה דברים לפהשילה12/08/2018
תינוקת בת 9 חודשים וחצי, לא מתיישבת לבד.
עומדת באופן עצמי עם תמיכה. איננה מכניסה חפצים לפה מאז ומתמיד. מוצץ הייתה לוקחת כשהייתה תינוקת טריה ובשלב מוקדם אף ויתרה עליו.
בביקורת טיפת חלב 9 חודשים ראתה זאת כבעיה, וכעיכוב בהתפתחות. בנוסף גם לא אוחזת בבקבוק. על מה זה יכול להעיד? ניסיתי לתת לה דברים ליד ולקרב לה אותם לפה שתאכל אך היא מתייאשת מהר, או שנשמטים מידיה והיא לא מרימה בכדי להכניס לפה. ממש לא מבינה את הרעיון. בטיפת חלב אמרה לחזור עוד חודש אך היה תור לעוד חודשיים אם לא ישתנה המצב. בינתיים לא רוצה לבזבז זמן ומעדיפה להתחיל טיפול. האם זה נגמר בטיפול נקודתי של ריפוי ועיסוק או שזה מעיד על ספקטרום וכו?? אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שילה
חגית פילובסקי13/08/2018הי שילה,
כדי לתת תשובה צריך יותר מידע, צריך לשמוע את כל סיפור ההתפתחות שלה ובעיקר לראות את הילדה.
רב הטיפולים של עיכוב התפתחותי הם תהליכיים ולא "טיפול נקודתי" כמו שציינת. זה לא זבנג וגמרנו.
ממליצה לגשת ולחזק את הקטנה שלך בכל דרך שתמצאי לנכון- ריפוי בעיסוק, טיפולי רפואה משלימה (ביניהם גם הומאופתיה שאני מטפלת בתחום הזה) וכל תחום שתתחברי אליו.
מאחלת לכם הרבה בהצלחה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפיאמוש25/07/2018
שלום
בתי בת שנתיים ושלושה חודשים..לפני שלושה חודשים התחלתי תהליך של גמילה לאחר שהילדה הראתה נכונות להיגמל התחלתי בשלושה ימים והפסקתי עקב מצב דחוף שאלץ אותנו לעזוב את הבית (ריסוס דחוף לבית).
לפני 3 ימים התחלתי שוב את תהליך הגמילה.
ביום הראשון היו טפטופים על התחתונים וגם פעם עשתה פיפי על הרצפה, הסברתי שפפי עושים בשירותים ושמתי אותה בשירותים כמה דקות.
ביום השני היו גם מעט טפטופים יותר התאפקות ופעם עשתה קקי בתחתונים הילדה מתאפקת להרבה זמן בלי לעשות פפי.
ביום השלישי הילדה מתאפקת בערך 4 שעות.. הבעיה שהיא מבקשת ללכת לשירותים היא יושבת ולא עושה כלום!
הילדה רוצה להיות עם תחתונים כל הזמן אפילו בשינת הצהריים היא מסרבת לשים תחתון גמילה עד שאני שמה תחתון גמילה ומעליו תחתון רגיל..
לפני שהתחלתי את תהליך הגמילה הילדה היתה אומרת לי מיד כשהיא עושה קקי ומבקשת שאחליף לה היא גם היתה מבקשת ללכת לשירותים מידי פעם..הילדה מתאפקת אבל הבעיה שהיא מבקשת שירותים ואומרת לי עשיתי פפי והיא בעצת לא עושה כלום ..אחותה הגדולה הראתה לה איך בדיוק עושים פפי בשירותים בתקווה שזה יעזור אבל עדיין לא עזר..
נא עזרתך איפה פספסתי?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
חגית פילובסקי25/07/2018הי אמוש,
גמילה היא תהליך שאצל רב הילדים לוקח זמן, זה לא משהו שמצליח מהשנייה הראשונה שמורידים את התחתונים.
אני חושבת שכדאי ומומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע שהמומחיות שלהם זה גמילה מחיתולים (לרב אנשי מקצוע מתחום הדרכת הורים).
יתכן ויש צורך בכלים מסויימים ו/או מילים חשובות שיכולות להאמר, דבר שעשוי לעזור ולחזק את ביתך לצלוח את הגמילה.
מאחלת לכם הרבה הצלחה עם תהליך הגמילה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש שטוח לתינוקת בת חודשנטלי16/07/2018
שלום אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל אולי תוכלו לעזור לי הבת שלי בת חודש וכמה ימים שמתי לב אצלה שבצד אחד של הראש (ימין) הראש שטוח וממש רואים את זה הייתי איתה בטיפת חלב אתמול והאחות אמרה לי שיש לה נטייה לשכב רק בצד אחד וצריך לפחות בינתיים להשכיב רק על הצד השני וזה מה שאני עושה השאלה שלי זה האם זה עובר או שזה יישאר לה ככה ותוך כמה זמן אני ממש לחוצה
וגם האם זה מלידה או שזה עוד מאז שהיא הייתה בבטן? כי מאז שהיא נולדה שמתי לב לזה אני ממש דואגת שהיא תשאר ככה אני מסובבת לה את הראש שיהיה רק בצד השמאלי זה בסדר ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי יקרה
חגית פילובסקי17/07/2018השאלות והתהיות שלך מאד חשובות ומצביעות על האמא הרגישה שאת לילדה שלך.
אני ממליצה לך גם לבחון לפנות לליווי התפתחותי.
עם תרגול נכון הרבה דברים יכולים להפטר ואפילו במהירות.
מאחלת לכן הרבה בריאות (:
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 חודשים בקושי זזהאדר28/11/2017
שלום,
יש לי תינוקת(ילדה שלישית)בת 5 חודשים שעוד לא מתהפכת ולא מראה סימנים לכך.רק לאחרונה החלה לקרב ידיים על הבטן.כשהייתה מרחיקה לאווירון לא ידעה לקרב חזרה,בימים האחרונים כן מצליחה,אך חוץ מזה כלום.
כהיא על הבטן היא "מתעופפת" כאווירון ומפסיקה ושוב ושוב.וזהו...
האם תקין?מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 חודשים לא מתהפכת
ד"ר הלית דורי30/11/2017אדר, לדעתי יש כאן איחור אבל צריך להתייעץ עם פזיותרפיסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכובי התפתחות - האם גנטי?ניני28/11/2017
כשאני הייתי תינוקת היו לי עיכובים בהתפתחות המוטורית ולקחו אותי לכל מיני טיפולים. עכשיו אני בהריון ורציתי לדעת אם בגלל שלי היה אז גם לתינוקת שלי יהיה? האם עיכובים כאלה הם תורשתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה
ד"ר הלית דורי30/11/2017ניני, התשובה היא כן ולא כי זה לא תמיד המצב. אבל אם יש לילד עיכוב התפתחותי אז ישאלו אם להורים היה ואז יגידו שזה אולי קשור (שימי לב..אולי). אין לזה תשובה של 100%. ואם את בהריון הדבר הכי חשוב זה לא לדאוג מזה - תראי איפה את היום - אז יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורניים מגיל צעירעלמה26/11/2017
הבת שלי בת 3 והיא התחילה לכסוס ציפורניים. האם זה לא גיל מוקדם מדי להתנהגות שכזו? זה יכול להעיד על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת צפרניים
ד"ר הלית דורי30/11/2017עלמה, זה לא מוקדם מידי, ויכול לנבוע מכמה דברים בין היתר צורך בגירוי בפה או לחץ. אם זה בעייתי צריך לעשות ברור מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות תינוקת מהבטן לגבאסנת22/11/2017
התינוקת שלי בת שנה לפני כחודש התחילה לזחול גחון
בשבוע האחרון מנסה להתיישב ולעמוד
אבל אם נוצר מצב שהיא על הגב היא לא מתהפכת עד שלא מחדדים לה איך לעשות זאת האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
ד"ר הלית דורי30/11/2017אסנת, זו שאלה לפזיותרפיסטית התפתחותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש וחצי לא יוצר קשר עיןלולה22/11/2017
היי, התינוק שלי בן 6 שבועות עדיין לא מחייך (אנחנו לא בטוחים לפחות שהוא מחייך אלינו) ושמנו לב כי בזמן האכלה הוא לא יוצר קשר עין ומסתכל בד"כ לצד... אפילו השמעת קולות או רעשים לא מסיטים את מבטו אלינו... בכללי שמתי לאחרונה לב שהוא לא יוצר קשר עין ... אני ממש מוטרדת אשמח לדעת אם זה לא תקין או מוקדם מידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עין
ד"ר הלית דורי30/11/2017לולה, זה מוקדם מידי..ממש מוקדם מידי. בלי לחץ דברו אליו שירו אליו ותמשיכו מעקבים של רופא ילדים וטיפת חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק בן 9 וחצי חודשיםדניאל20/11/2017
שלום,
בני בן 9 וחצי חודשים.
תינוק חייכן, קשר עין טוב, מחפש ונהנה מתשומת לב.
הבעיה שעדיין לא ממלמל הברות בכלל כמצופה לגילו, אלא מסתפק בהמהומים המאפיינים תינוקות קטנים.
כמו כן, בקריאה בשמו מפנה את ראשו לעיתים רחוקות כאילו מרוכז בפעילות וקשה להשיג את תשומת ליבו. לטעמי, אין בעיית שמיעה כי מגיב בהחלט לרעשים מצעצועים או משהו פתאומי חזק.
עדיין לא מצביע או מוחא כפיים.
האם לדעתך יש טעם בבירור במסגרת התפתחות הילד כבר בשלב זה או שהוא עדיין בטווח הנורמה ורוב הסיכויים שהזמן יעשה את שלו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת
ד"ר הלית דורי30/11/2017דניאל הי, תעלי את המינון של סיפורים שאת קוראת לו ודברי איתו יותר. אם אין שיפור עד גיל שנה תפני לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?