פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו אכילה נכונה, עצירות, שלשולים, משקל, תחליפי חלב, חלב אם, האכלת יתר, טיפות ברזל, מעבר למוצקים ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה!!!!
    אמא
    05/04/2011

שלום לכן, אני לא יודעת אם זה המקום להעלות את הבעיה אבל החלטתי לנסות בכל זאת.

בתי בת 6.5 חודשים. ינקה עד גיל 5 חודשים באופן מלא ומאז התחלנו מטרנה וטעימות של ירקות ופירות.
    היום, היא אוכלת מטרנה, לצערי לא מסיימת בקבוק של 180 ואוכלת בד"כ בסביבות 120.
    פעמיים ביום היא אוכלת דייסת קורנפלור של מטרנה- אוהבת מאוד לשתות אותה בבקבוק במצב הדליל של הדיסה.
    ביומיים האחרונים אפילו התחילה לשתות מיים.
    א-ב-ל
    הבעייה החמורה לדעתי היא שהיא אוכלת מוצקים עדיין ברמה של טעימות. היא ממש מתנגדת כשאני מביאה לה את הכפית אל הפה, אפילו אם זה אוכל שהיא אוהבת ושבעבר אכלה.
    בקעו לה שבוע שעבר 2 השיניים התחתונות, אז אני בטוחה שהיה לזה קשר לסרבנות שלה, אבל עכשיו אני ממש מתקשה להאכיל אותה.
    אני אציין שהיא מאוד מתעניינת באוכל שכל אחד אחר בסביבתה אוכל, אבל כשמגיעה הכפית לכוונה היא ממש אנטי.
    האם יש איזושהי דרך או טיפ להאכלה נכונה מכפית???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!!

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה בבקשה!!!! - תגובה

ליהי סופרין
    06/04/2011

נסי לתת לה גם כפית מתאימה לאחיזה ביד, הם אוהבים להיות שותפים:)
    אפשר לנסות להאכיל עם האצבע ולא עם כפית, תוך כדי משחק ושיר:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוק בן שנה וחודשיים סרבן אכילה (אבל רק בבית!)
    חיה
    27/06/2022

שלום לך,
    רציתי להתייעץ
    בני בן השנה וחודשיים, מתפתח יפה ב"ה אך רזה וקטן לגילו. אוכל מצוין אצל המטפלת אך כשחוזר הביתה צריך לעשות שמיניות באוויר כדי שיוכל (כך גם בסופי שבוע כשנמצא בבית) ולהסיח את דעתו או להאכיל תוך כדי פעילויות אחרות כדי שיסכים לאכול. חשוב לציין שחטיפים, ביסקוויטים וכל דבר לא בריא אוכל תמיד שמח לאכול.

נגמרת השנה ואני ממש לחוצה ממה שהולך להיות איתו בקיץ..
    אשמח לעצה
    תודה רבה!

הוספת תגובה

תמונה

• עוד פרט חשוב

חיה
    27/06/2022

רוצה להוסיף שלא מקבל בקבוקים וסיים הנקה..
    ויכול פשוט ללכת לישון בלי לאכול כמעט כלום (ולכן גם קם בלילה לפעמים פשוט לאכול, וגם אז רוצה לאכול בעיקר ביסקוויטים או במקרה הטוב - תוספת יבשה כמו אורז)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוק בן חצי שנה
    רויטל
    02/07/2022

הבן שלי בן חצי שנה התחיל לאכול טחונים מרק , פירות
    ומאז הוא לא רוצה לאכול תמל למשל בקבוק של הבוקר בקושי אוכל וגם במהלך היום רק לפני השינה אוכל בקבוק ומתעורר במהלך הלילה לבקבוק נוסף
    האם מישהו נתקל בתופעה כזאת ?@ מרגיש לי שהוא לא אוכל מספיק

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

תמונה

• ואו אותו דבר

אביטל
    08/07/2022

הבת שלי בת 5 חודשים ,עולה יפה, פתאום מסרבת לאכול תמל. אוכלת רק 400 מל ביום. וקצת מוצקים.
    מקווה שתחזור לעצמה. מה קרה עם התינוק שלך בסוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ואו אותו דבר

אביטל
    08/07/2022

הבת שלי בת 5 חודשים ,עולה יפה, פתאום מסרבת לאכול תמל. אוכלת רק 400 מל ביום. וקצת מוצקים.
    מקווה שתחזור לעצמה. מה קרה עם התינוק שלך בסוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוקת יונקת לא עשתה קקי 10 ימים
    נועה
    08/10/2021

שלום,
    בת כמעט חודשיים לא עשתה קקי מעל עשרה ימים.
    לפני זה הייתה עושה מספר פעמים ביום.
    ניזונה מהנקה בלבד, עולה יפה במשקל, יש לה לא מעט חיתולים רטובים.
    די נינוחה רב היום. לפעמים נראה שמנסה לעשות ולא מצליחה.
    אני זוכרת שהמקרה היה גם אצל ילדי הקודמים אבל לא זכור לי שכל כך הרבה זמן ואני תוהה אם לא מגיע זמן שזה נהיה כבר מסוכן ודורש התערבות. אגב מנסה מידי פעם ניסויים בבטן עם כיוון השעון ולא נראה שעוזר.
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• שכחתי לציין שיש לה גם צהבת חלב אם שיורדת לאט. אולי יש קשר?

נועה
    08/10/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בייבילד, העדפת מזונות- בירור
    מיה
    13/05/2019

בני בן 9 חודשים, אני נותנת לו מוצקים בשיטת בייבילד והולך מצוין בסך הכל. ביססנו כבר 3 ארוחות, הוא לועס יפה מאוד עולה במשקל יפה...
    אבל, הוא מראה העדפות ממש ברורות, למשל, אם הוא רואה שיש עבניה בארוחת הערב, הוא לא יאכל עוד ירקות או את הביצה כי ירצה רק את העגבניה. בבוקר אם רואה קלמנטינה או תותים אוכל רק אותם.
    אני לא לפעמים מסתירה מאכלים שמאוד אוהב במגבת ורק לקראת סוף האוכל מורידה את המגבת כדאי ישאכל יותר מגוון.
    מה שהכי מטריד אותי זה ארוחת הצהריים.
    הוא אוכל מלאאאאא בשר. קציצות/בולנז/בשר צלי/דג אפוי/עוף בתנור וכדומה. לא רוצה ירקות גם לא מתוקים (סלק/בטטה) ולא אוכל כמעט פחמימות. להערכתי הוא אוכל איזה 80-10 גרם בשר אם אני לא מגבילה אותו....
    האם זה לא בריא? לתת לנו לאכול לפי העדפותיו?
    בסופו של יום אני מקפידה שהוא יאכל כמות קטנה לפחות של ירקות/פירות מ5 צבעים ביום. אבל בעיקר טרודה מכמות הבשר....

הוספת תגובה

תמונה

• המשך

מיה
    13/05/2019

התכוונתי 80-100 גרם בשר אולי אפילו יותר... (ולא 80-10 גרם כמו שכתוב בהודעה הקודמת)

תודנה רבה לענות!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ילד בן 6 וחצי עם קשיי אכילה
    סיון
    13/01/2019

שלום , בני בן 6 וחצי קשה לו מאוד עם האוכל, תמיד הוא לא היה אוכל בשר ועופות , וירקות. בשנתיים האחרונות גם פירות לא אוכל (מה שהיה אוכל רק תפוח , אגס ובננה) , ממשיך לאכול כיום רק בננה. מבחינת אוכל מבושל - אטריות , מרק , אורז , מקרונים , אוכל ממש מעט . אוהב לאכול - מעדנים , חטיפים , חלב עם דגנים. האם זה בסדר מה שהוא אוכל? כלומר מעט אורז , תפו"א , מקרונים ודגנים עם חלב ? בשנה האחרונה הייתה ירידה קצת במשקל , וכן יש לו סימנים כחולים - שחורים מתחת לענייים. האם זה מזיק לילד בצורה כלשהי האוכל בזה? מנסה להימנע כמה שיותר מבדיקות דם (היסטרי בטירוף). ממש מודאגת ..

הוספת תגובה

תמונה

• קשיי אכילה של ילד בן שש וחצי

תרצה שני
    13/01/2019

סיוון שלום,
    בבדיקות דם ישנה אפשרות חלקית מאד לדעת מה המצב של רכיבי התזונה בגוף. בעיקר בגלל שלהרבה מרכיבי התזונה לא עורכים בדיקות דם.
    הדרך לדעת אם הילד שלך יוצר מחסורים תזונתיים היא להגיע לדיאטנית ילדים שתערוך אנמנזה תזונתית ותמליץ בהתאם להתרשמות שלה.
    כמי שהתמתחותה העיקרית היא בררנות אכילה, הגישה שלי היא שהטיפול בבררנות אכילה חשוב לא רק כדי למנוע מחסורים תזונתיים אלא גם בגלל סיבות חברתיות, משפחתיות וחברתיות.
    אם את רוצה לקבל מידע על בררנות אכילה וכמה טיפים איך להתחיל לשנות אותה. מזמינה אותך להכנס לאתר שלי
    לחפש בוקסה שכתוב עליה "המדריך החינמי להורים של ילדים בררני אכילה" להכניס את פרטיך והוא יגיע אליך למייל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפות ברזל לתינוקת בגיל שנה
    נדין
    13/01/2019

שלום,
    עקב בדיקת דם של תינוקת בגיל שנה הרופא המליץ להמשיך טיפות ברזל עד גיל שנה וחצי, 20 טיפות ליום, השאלה האם צריך לחלק לפעמיים בוקר 10 טיפות וערב 10 טיפות לפי המלצת הרופא או שאפשר לתת 20 טיפות בבת אחת?
    תודה ושבוע טוב

הוספת תגובה

תמונה

• טיפות ברזל

תרצה שני
    13/01/2019

הקושי העיקרי של הורים בחלוקת מתן הברזל פעמיים ביום הוא להרחיק זאת ממוצרי חלב, בנוסף העובדה שהוא מאד מלכלך ולכן רבים מההורים נותנים אותו בזמן האמבטיה.
    אידיאלית הגוף אמור לספוג יותר כאשר מחלקים לו זאת. ראי אם זה מעשי לגביך.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זרעי פשתן וצ'יה לתינוק בן 15 חוד'
    רויטל
    10/01/2019

תודה על התשובה המהירה,
    אני לא בטוחה אם הבנתי נכון, 1/3כפית הכוונה לזרעי פשתן? או שפשתן בכלל לא מומלץ לפעטות,ואם כן לתת פשתן טחון בבית כמובן, ניתן לתת על בסיס יומי?
    ולגבי הצ'יה ניתן להוסיף על בסיס יומי?( אם כן מה הכמות היומית המומלצת לפעוטות).
    שוב אוסיף שאני מוסיפה לתזונה שלו טיפות dha,כמו שאמרת יש בפשתן גם אומגה 3,זה לא יהיה יותר מידי?
    שוב תודה!

הוספת תגובה

תמונה

• כמות אומגה 3

תרצה שני
    10/01/2019

הכוונה עד 1/3 כפית זרעי צ'יה ליום.
    כמות אומגה 3 הזמינה לתינוק ממקורות צמחים כמו פישתן וזרעי צ'יה היא קטנה. הם מכילים בעיקר סוג שנקרא ALA, הגוף זקוק לסוגים של DHA, EPA. ההרמה של ALA לסוגים הדרושים מאד נמוכה (בערך 10%). לכן הסיכון לעודף נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זרעי פשתן וצ'יה לתינוק בן 15 חוד'.
    רויטל
    08/01/2019

שלום,
    רציתי לשאול על כמות מומלצת של זרעי פשתן וצי'יה לתינוק בן 15 חוד,האם ניתן להוסיף על בסיס יומי ?להוסיף שניהם יחד?או עדיף לחוד?וכמו כן מהי הכמות המומלצת לכול אחד מהם?
    (אציין שאני גם מוסיפה לו טיפות dha כל יום,ומנת סלומון פעם בשבוע. )
    תודה רבה!!
    רויטל.

הוספת תגובה

תמונה

• זרעי צ'יה ופשתן

תרצה שני
    09/01/2019

רויטל שלום,
    אני מבינה שאת רוצה להוסיף מקורות לאומגה 3 בתזונה של הילד שלך. כדי לקבל את האומגה 3 מתוך זרעי הפשתן יש לטחון אותם. מהרגע שטוחנים אותם הם מתחילים להתחמצן. לכן יש לעשות זאת לפני האכילה. לכן אני ממליצה לילדים להגיש רק זרעי צ'יה. אפשר להוסיף פעם ביום 1/3 כפית. שימי לב שהם גם גורמים לפעילות מעיים מוגברת. כך שאם יש לו יציאות מרובות יש להוריד בכמות ואף להפסיק.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• משקל תינוקת בגיל שנה
    נדין
    26/12/2018

שלום,
    אני רוצה לברר לגבי משקל הבת שלי, בת כמעט שנה וחודש, היא נולדה במשקל קטן יחסית לשבוע ההריון (שבוע 40 משקל 2290) עד גיל חצי שנה היית עליה איטית במשקל, מגיל חצי שנה מאז שהתחלנו מוצקים היא התחילה לשבור אחוזונים, היום נשקלה בטיפת חלב והיא במשקל 9640 ק"ג, האחות אומרת שהממדים שלה בסדר( הכוונה למשקל, אורך והיקף ראש) אבל מבחינת משקל צריך להזהר שלא תעלה עוד הרבה במשקל, מאז אני מרגישה לא בסדר, אני לא רוצה שהיא תפתח עודף משקל, היא אוכלת כמעט 5 ארוחות ביום כאשר 2 מתוכן בקבוקי נוטרילון והשאר מוצקים , האחות אומרת שצריך להוריד לה אורז, לחם וקוסקוס ), רציתי לדעת האם משקלה תקין? כמה היא אמורה לעלות במשקל בכל חודש אחרי גיל שנה, כמה ארוחות היא אמורה לקבל? והאם באמת להוריד את האורז ולהלחם מהתפריט אשמח לייעוץ
    נדין, אמא מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    משקל תינוקת בגיל שנה

הוספת תגובה

תמונה

• משקל תינוקת בת שנה

תרצה שני
    26/12/2018

נדין שלום,
    הערכה האם קצב העליה במשקל של הבת שלך תקין או צריך לשים לב אליו, יכולה להעשות רק בייעוץ אישי כאשר העקומות של הילד לפני העיניים, רקע על גודל הורים ודגם הגדילה שלהם, סדר היום התזונתי ועוד. אם את מוטרדת ממשקל עודף של הילדה גשי לייעוץ אישי עם דיאטנית ילדים (יש גם בקופות החולים).
    בכל מקרה יש לאפשר לילדה לאכול עד שהיא מסמנת שהיא שבעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם זה בסדר שאני נותנת טיפות ברזל בשעה ממש לא קבועה במהלך היום?
    יעל
    09/12/2018

לפעמים בוקר לפעמים צהרים וכו'...בגלל שאני מנסה להתרחק ממוצרי חלב.. (קטנצ'יק בן שנה וחודש עם רמת ברזל גבולית נותנים 6 טיפות)

הוספת תגובה

תמונה

• מועד מתן טיפות ברזל

תרצה שני
    10/12/2018

הי יעל,
    אין בעייה עם מועד מתן הברזל כל עוד הוא מורחק מאכילה של מוצרי חלב.
    נקודה נוספת שכדאי לשים לב היא האם ישנו קושי במערכת העיכול עקב מתן הברזל? אם כן יש להעדיף מתן בבוקר כך שפחות ישפיע על שנת הלילה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה!!

יעל
    10/12/2018

איך אדע אם יש קושי במערכת העיכול? לשמחתי לא נראה כאילו יש כאבים אבל...3-4 יציאות ביום זה סביר לגיל שלו? אוכל מוצקים ויונק מס' פעמים בעיקר בלילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נראה תקין

תרצה שני
    10/12/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוקת בת 4 וחצי חודשים מסרבת לאכול מבקבוק
    אינה
    06/12/2018

שלום, מבקשת את עזרתך. תינוקת בת 4 וחצי חודשים שעד לפני שבועיים אכלה מצויין סימילאק, פתאום מסרבת לאכול. במעון בקושי מצליחים לשכנע אותה לאכול בבוקר ובשעה אחד 150 CC, ואני בבית לא מצליחה. למשל היום, לא אכלה כבר 9 שעות. ישנה המון. אתמול ושלשום עוד הצלחתי להאכיל אותה על נדנדה והיום שום דבר לא עוזר. היא בוכה כשרואה בקבוק או טיפה אחת של חלב נכנסת לפה. האם כדאי להחליף את החלב? מה לעשות? מפחיד...

הוספת תגובה

תמונה

• תינוקת שמסרבת לאכול

תרצה שני
    07/12/2018

ללכת להתייעץ עם רופא במיידי. חשוב לשים לב שאינה מתייבשת, שאכן יש 5-6 חיתולים רטובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• למנוע האכלת יתר של תינוקת
    הודיה
    04/12/2018

שלום,
    אני שואלת לגבי בתי שהיא בת חודש וחצי. היא נולדה במשקל נמוך 2.150 בגלל בעיה בשליה. היא עולה יפה במשקל ובשקילה של גיל חודש הגיעה ל-3 קילו. אני מתקשה לדעת מהי כמות האכלה נכונה. היא מקבלת בשלב זה חלב אם בבקבוק בתקווה שאמשיך לשאוב כמה שיותר. בהמשך תקבל תמ"ל. קראתי שבתמל וגם במקרים של ילדים שנולדו במשקל נמוך יש חשש להשמנת יתר בגלל האכלת יתר. אני חוששת שזה מה שקרה עם בתי הבכורה שנולדה פגית בשבוע 35 משקל 2.450 וניזונה רק מבקבוקים ובעיקר תמ"ל. אני זוכרת שהיא הגדילה כמויות מאוד מהר והיתה אוכלת הרבה בקבוקים לפעמים פחות מ-3 שעות אלא אחרי שעתיים-שעתיים וחצי. בגיל 3 חודשים נראתה בת 5 חודשים והגיעה לאחוזון 70-80, בשלב מסוים בגיל שנתיים בערך גם ל-90.
    איך יודעים כמה לשים בבקבוק? אני מאכילה בצורה של האכלה תומכת הנקה אבל עדיין מבולבלת לגבי כמות האכלה נכונה לפי משקל/גיל. הנוסחה של המשקל הידועה לא הגיונית בעיניי. לפי נוסחה זו היא צריכה לאכול מעט כי היא במשקל לידה (3 קילו) ומצד שני כבר עבר חודש וחצי מהלידה. כרגע מקבלת 70 אבל אני חושבת שזה עומד לעלות מהר ל90. אני לא רוצה להאביס אותה ולגרום להרחבת קיבה. מה הדרך הנכונה לדעת כמה תינוק צריך לאכול ומה הדרך הנכונה להאכיל כדי לא להגיע להרחבת קיבה והשמנת יתר.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    למנוע האכלת יתר של תינוקת

הוספת תגובה

תמונה

• האכלת תינוקת

תרצה שני
    04/12/2018

הודיה שלום,
    כמות האוכל נקבעת על ידי התינוקת. יש לשים לב אם היא מוציאה את הפטמה מהפה או מפסיקה לשאוב חלב מהבקבוק, סימן ששבעה ויש להפסיק האכלה. הכמויות יכולות להיות שונות בין ארוחה לארוחה וגם בין יום ליום. במקביל יש לשים לב לסימנים שהיא רעבה כמו הכנסת היד לפה, חיפוש עם הפה אחר פטמה ובכי. ולהאכיל בהתאם.
    אם את לא בטוחה שאת פועלת נכון אני ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתנחה אותך. יש כאלה גם בקופות החולים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בת 15 ח' אוכלת בלילה
    נורית
    29/11/2018

שלום,
    בתי בת 15 חודשים אוכלת בקבוק פעמיים בלילה כל לילה. היא מסיימת בקבוק מלא ונרדמת מעט אחרי שסיימה, ולכן אני חושבת שבאמת מדובר ברעב ולא בהרגל להירדם עם בקבוק (היא לעולם לא נרדמת תוך כדי אכילה). אני מבינה שצריך להעלות את כמות האוכל במשך היום ותוך כדי כך להוריד את ארוחת הלילה, אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה? אני לא רוצה למנוע ממנה אוכל כשהיא רעבה בלילה ולתת לה לבכות.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 15 ח' אוכלת בלילה

הוספת תגובה

תמונה

• אכילה בלילה

תרצה שני
    29/11/2018

נורית שלום, החל מסביבות גיל שנה מערכת הרעב/שובע של תינוק הופכת להיות ממערכת של שעות למערכת של יממות. כלומר מה שהילד אוכל במהלך היום אמור לאפשר שנת לילה ללא צורך באכילה. לא ניתן להעריך מה קורה עם בתך במשך היום במסגרת הזו. מה גם שאם היא אוכלת בקבוקים בלילה מן הסתם זה גורם שפחות רעבה במשך היום ולכן צריך לשבור מעגל זה.
    ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפחתת תמ"ל ועידוד מוצקים
    מורן
    09/11/2018

בת שנה, קטנטונת במשקל (8 ק"ג).
    אוכלת 3 ארוחות מוצקים ביום, עדיין בתהליך לבסס ארוחה רביעית.
    אוכלת בקבוקי תמ"ל בבוקר לפני הגן, לפני השינה, בלילה (לא ישנה עדיין רצוף) ולפעמים בגן, כלומר 3-4 בקבוקים.
    האם זה תקין בשלב הזה בגיל שנה?
    קצת מתוסכלת מהמצב... כיצד ניתן לעודד עוד לאכול ארוחות מוצקים ולרדת לאט לאט מהתמל?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת תמ"ל ועידוד מוצקים

הוספת תגובה

תמונה

• הפחתת תמ"ל

תרצה שני
    09/11/2018

בגיל שנה נשאף שיהיו כשתי בקבוקי תמ"ל ביום כאשר עיקר האוכל הינו אוכל מוצק. מאחר ואצל בתך זה אינו המצב ואת מספרת שמשקלה גם נמוך ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים (בקופה או פרטית), כדי לקבל הדרכה איך לעזור לה ולכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה