מידע רפואי
פורומים
- מחלות ריאה אסטמה
- סרטן (אונקולוגיה)
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- תרומת ביציות
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- חרדות, טראומות, פחדים
- רפואת שיניים לילדים
- זכויות רפואיות
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- נויורופידבק בטיפול באפילפסיה אבסנס בילדיםא.18/05/2020
שלום,
אנו לא מעוניינים בתרופות לאפילפסיה ובתופעות הלוואי האיומות שלהם.
האם הניורופידבק מוכח כמסייע באפליפסיה מסוג אבסנס בילדים?
נשמח לפירוט ו/או על ניסיון שיש בהקשר זה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נויורופידבק בטיפול באפילפסיה אבסנס בילדים
ד``ר דורון תודר31/05/2020שלום רב
נוירופידבק הוכח כמשפר מאוד את מצבם של ילדים הסובלים מאפילפסיה מסוגים שונים. רוב הילדים שהיו במחקרים סבלו מאפילפסיה עמידה ובכל זאת רובם הגיבו.
יש מחקרים שמלמדים שההשפעה החיובית של הטיפול מחזיקה מעמד גם לשנים רבות.
עם זאת ללא הבנה יותר מפורטת עם המצב הקליני של הילד הספציפי קשה לתת המלצה. יש הבדל בין ילד שיש לו מעט התקפים בשובע וילד שיש לו מאות ביום....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים בעקבות פגיעה מוחיתיעל03/05/2020
שלום,
האם תוכל לעזור במקרה של ילד בן 11 שסובל מפרכוסים על רקע פגיעה מוחית, ללא שימוש בתרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: פרכוסים בעקבות פגיעה מוחית
ד``ר דורון תודר31/05/2020שלום רב
הטיפול באמצעות נוירופידבק במקרים של אפיליפסיה נבדק במהלך עשרות השנים האחרונות. ברוב המקרים הטיפול מביא לירידה משמעותית במספר ההתקפים. מטאאנליזות מעריכות שכ75% מהמטופלים יחוו שיפור מהותי. עם זאת הערכות מדברות על כך שרק כ 5% יוכלו להגיע למצב של איזון מלא ללא התקפים בכלל.
קשה מאוד לענות על שאלתך מבלי לדעת פרטים כגון מספר ההתקפים, חומרתם. ועוד.
המטרה צריכה להיות לשפר את מצבו של הילד. להערכתי, פגיעת ראש שגרמה לאפילספיה צפויה גם לעשות בעיות נוספות כגון ירידה ביכולות הקשב, הריכוז, השליטה ועוד ועוד.
נוירופידבק הוא כלי טיפולי מצויין בפגיעות ראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב ולימודי רפואהלילי15/02/2020
האם אפשרי ללמוד לימודי רפואה עם הפרעת קשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הפרעות קשב ולימודי רפואה
ד``ר דורון תודר15/03/2020שלום רב
באופן עקרוני התשובה חיובית. עם זאת יש מקרים מאוד קשים שהסבירות שניתן לסיים איתם לימודים אקדמיים ובמיוחד רפואה, אינם גדולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24רחל06/02/2020
ד"ר תודר שלום , הבן שלי בן 24 ,מאבחן כ -PDD NOS ,סובל מתקיעות וחזרות על פעולות כמעט בכל תחומי החיים .הבעיה התחילה בערך לפני 7 שנים. עד לפני כ-4 חודשים טופל באריפלי 5מ"ג,שהעלים את התקיעות,אך לצערי לפני כשנה התחילו רעידות בכל הגוף שהלכו והתגברו.בתל השומר נאמר לנו שזה מהאריפלי ואכן הפסקנו את הכדור לפני כ- 4 חודשים, אבל במקביל התחילו שוב התקיעות .הפסיכיאטרית נתנה סרקווול במינונים של 25 מ"ג ,50 מ"ג ןעכשו 100מ". מאז שצורך את סרוקוול המצב הולך ומחמיר התופעות מתרבות ,נתקע למשך שעות ,כמעט בכל שעות היממה .כמו כן תופעות שלא היו קודם הופיעו , כמו: מחשבות טורדניות תחושה שכולם שונאים אותו ואפילו אנחנו הוריו,תסכול וכעס.הרופאים טוענים להמשיך ולעלות מינון ,דבר שגורם לו להיות ישנוני ולמלמל דברים חסרי משמעות,סמוך ללקיחת התרופה.הוא מיואש ,אנחנו מיואשים ,מה לעשות ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
קשה לענות על שאלה מעין זו דרך הרשת.
גורמים רבים יכולים לגרום לתופעה ויש לאבחן את המצב בדיוק לפני שמציעים פתרונות.
על פי הגורם הטיפול יכול להיות תרופתי, או גריה מוחית מסוגים שונים.
הגריה המוחית (למשל DEEP TMS של חברת בריינסווי) מאושרים לטיפול ב PDD וב OCD וסביר להניח שהטיפול יכול להביא להקלה, אם הבעיה היא בשל סיבות אלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לבאילן05/02/2020
מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
אם יש צורך בטיפול בבעיה אזי ניתן להעיזר בטכנולוגיות כגון נוירופידבק או בגריה ברוזולוציה גבוהה שהיא מאוד בטוחה גם בגיל הזה, ופועלת מאוד מהר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרסרונית26/01/2020
נהרסו חיי, מזה שנה אני ישנה פחות מ10 דקות ברצף.
הכל התחיל מסטרס והיה לי קשה להירדם, ואז הלכתי לרופא משפחה וסיפרתי לו את זה בדיעבד אז הוא אמר לי למה לסבול, ונתן לי בונדורמין, מאז החלו לי יקיצות בלילה, ויש לי לחץ משינה, חרדה אי שקט קשה לי להירדם אבל יותר להחזיק את השינה. אני ישר חולם כמה דקות ומתעורר דופק מהיר. יש לי לחץ משינה אני חושב על זה כל הזמן וכו'.
האבחנה נעשתה ע"י רופא נוירולוג ונתן לי כדורים ממשפחת ssri שלא עזרו ועשו לי עוד יותר בעיות שינה כרגע הפסקתי ונשארתי עם מינון נמוך של בנזודזאיפנים! מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
הפרעת שינה היא בד"כ סימפטום לבעיה ולא הבעיה עצמה.
יש צורך באיבחון מדוייק ואז ניתן להציע טיפול.
ישנם טיפולים תרופתיים אפשריים ויש גם שיטות אחרות שיכולות לעזור במקרים מעין אלה כגון נוירופידבק.
הפרעות שינה מגיעות מפעילות מוחית לא תקינה והטיפול בשיטה זו מדיר את הפעילות המוחית ובכך מתקן את הגורם לבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?אור לי13/01/2020
אשמח לדעת מה מומלץ, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
ישנן שיטות שונות בהן ניתן לאזן חרדה ללא טיפול תרופתי.
שיטות לדוגמא הן נוירופידבק, ביופידבק, גריה ברזולוציה גבוהה ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רובד טרשת עורקים בעורק הפמורליישראל03/12/2019
כך רשום בבדיקה:
רובד טרשתי המפשעה בעורק הפמורלי העמוק.
צומות יכולות לנקות? שתיית מים?אני בקושי שותה מים אבל שתייה מתוקה התחלתי לצמצם מאוד.
עכשיו שהתחיל הסתיו אני שותה מרקים/נס קפה /חלב/תה ללא סוכר.
הקורטיזונים שהזריקו הקפיצו את הסוכר חזק.
חוץ מזה עקב המון כדורים נגד כאבים המעיים לא עובדים ובגלל זה קפצתי במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
ד``ר דורון תודר16/12/2019שלום רב
נא לפנות לפורום מתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טורט האם תוכל לעזורגלעד02/12/2019
האם הטיפול שבו אתה מתמחה יכול לעזור לילדה עם תסמונת טורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תסמונת טורט האם תוכל לעזור
ד``ר דורון תודר16/12/2019שלום רב
נוירופידבק הוא כלי מצווין לטיפול בהפרעת טורט. בד"כ התגובות מאוד מהירות ולא נדביר לראות שיפור ניכר בטווח של חודש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשה וריכוז קשהנימרוד19/09/2019
שלום לך ד"ר תודר, אני בן 24 לפני תחילת הלימודים האקדמאים. כבר בבית הספר היסודי אובחנתי כסובל מהפרעות קשב וריכוז קשות, לקחתי ריטלין במינונים שונים במהלך השנים אך התוצאות היו הרסניות והובילו לקשיים חברתיים כמו גם התנהגות בלתי רצונית ואף אלימה שלי כלפי הקרובים אליי.
הייתי רוצה לדעת האם ישנו טיפול לא תרופתי שיכול לסייע לי להתמודד עם הקושי שלי בישיבה ממושכת וריכוז ממושך כאשר אני יושב בחדר עם המון גירויים.. אשמח לתשובתך בנושא, נימרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הפרעת קשה וריכוז קשה
ד``ר דורון תודר20/10/2019שלום רב
שיטות גריה מוחיות שונות הוכחו כיעילות מאוד בטיפול בהפרעות ריכוז וקשב כפי שאתה מתאר.
ניתן להשתמש בטכנולוגיית נוירופידבק או בטכנולוגיה של גריה מוחית ברזולוציה גבוהה.
כל שיטה יתרונות משל עצמה.
יש להתאים את השיטה לאדם ולבעיותיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון OCD אצל הבן שליאברהם15/08/2019
מה הן הדרכים הכי מומלצות, לדעתך המלומדת, לאבחון OCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: אבחון OCD אצל הבן שלי
ד``ר דורון תודר01/09/2019שלום רב
איבחון של OCD יכול להיעשות בשני כלים:
הכלי העיקרי הוא השיחה עם האדם. הבנת התנהגותו ומחשבותיו. בדרך כלל כלי זה מספק.
כלי אחר הוא בדיקה אובייקטיבית שמודדת את אופן פעולת המוח. לאנשים הסובלים מ OCD תבנית פעולה מוחית אופיינית שניתנת למדידה באמצעות המערכת של חברת ELMINDA. המערכת מאושרת לשמוש במדינת ישראל על ידי משרד הבריאות. מאושרת לשימוש בבני נוער וצעירים על ידי ה FDA והיא בטוחה לחלוטין וללא קרינה או כל תופעת לוואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציהספיר07/08/2019
קשיים בלמידה מעידים על אינטליגנציה נמוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
ד``ר דורון תודר01/09/2019שלום רב
התשובה שלילית.
אדם יכול להיות מאוד חכם ועדיין לסבול מלקות למידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי צ'יה והפרעות קשב וריכוזסמדר04/08/2019
האם צריכה של זרעי צ'יה יכולה לסייע בטיפול בהפרעות קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: זרעי צ'יה והפרעות קשב וריכוז
ד``ר דורון תודר05/08/2019שלולם רב
בעבר היו מחקרים שהצביעו על התועלת האפשרית של אומגא לטיפול בהפרעות קשב.
לכאורה צ'יה יכול לתרום בכך.
עם זאת לא התרשמתי שהאפקט היה משמעותי או כזה שהחסיק לזמן ארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער שסובל מדיסקלקוליה - בירורדודו30/07/2019
האם ניתן להוציא פטור מבגרות במתמטיקה לנער שסובל מדיסקלקוליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נער שסובל מדיסקלקוליה - בירור
ד``ר דורון תודר05/08/2019שלום רב
מציע לפנות לפורום מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביות קשה ודרכי טיפוליסמין25/07/2019
הבן שלי בן ה-9 סובל מהיפראקטיביות קשה. הוא בקושי יכול לשבת על הטוסיק שלו. כל היום צריך לזוז ואינו יכול להישאר במקום אחד הרבה זמן.
התרופות לא ממש מסייעות לו. האם יש דרך אלטרנטיבית ואפקטיבית לטפל בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: היפראקטיביות קשה ודרכי טיפול
ד``ר דורון תודר05/08/2019שלום רב
הטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק יכול לתת מענה במקרים כגון אלה. מחקרים בהשתתפות אלפי ילדים בעולם הוכיחו את יעילות הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?