פסטה מקוטלגת לשני סגנונות עיקריים: פסטה מיובשת ופסטה טרייה. פסטה מיובשת נעשית ללא ביצים וניתן לאחסן אותה, בתנאים אידיאליים, עד לתקופה של שנתיים. פסטה טרייה תחזיק מעמד רק כמה ימים במקרר. בדרך כלל מבשלים פסטה בעזרת מים רותחים.
למידע נוסף בנושא מתכוני בריאות, פסטה ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום ויטמינים תוספי מזון
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום תזונה קלינית
פורום פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה
מי המציא את הפסטה? האיטלקים טוענים שלהם זכות הבכורה, אך הסינים ידועים גם הם במאכלי הנודלס שלהם אותם הם צורכים כבר מאז אלפיים שנה לפני הספירה. ותתפלאו, יש גם נקודה יהודית. מאכל דמוי פסטה מוזכר אפילו בתלמוד וכנראה שאכלו פסטה בארץ ישראל כבר במאות השלישית והחמישית לספירה.
פסטה היא מקור מצוין לסיבים ולפחמימות. רצוי לאכול אותה עם רוטב דל שומן המלא ברכיבים תזונתיים. גוונו צריכת פסטה כל פעם עם רוטב אחר, כך שלעולם לא יימאס לכם ממנה. לפניכם מתכון לסלט פשטה טעים ובריא:
המצרכים:
חבילת פסטה מסוג פוזילי או מסוג פנה
קופסת עגבניות שרי
זיתים שחורים חתוכים בקופסת שימורים
גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות קטנות
אגוזים לפי הטעם
עלי בזיליקום לפי הטעם
עגבניות מיובשות לפי הטעם
למתכוני בריאות נוספים:
מתכוני בריאות, סלט חמוציות מקרר
מתכוני בריאות שיצננו אתכם הקיץ
מתכון בריאות: חציל ממולא
מתכון בריאות: שיפודי פירות וגבינה
מתכוני בריאות אביביים: לתזונה נכונה
אופן ההכנה:
בשלו את הפסטה במים חמים, הוסיפו מעט מלח והביאו לרתיחה עד שהפסטה מתרככת.
סננו את הפסטה והעבירו אותה לקערת סלט גדולה.
חתכו את עגבניות השרי לרבעים וקצצו דק את האגוזים והבזיליקום.
ערבבו את כל החומרים יחד בקערה.
הכניסו למקרר, המתינו עד שהמנה תתקרר והגישו.
בתיאבון!
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר