מתכוני בריאות: מרק עוף עם ירקות

מרק עוף הוא מהמאכלים הפופולאריים ביותר בתקופת החורף וטומן בחובו שלל גדול של סגולות בריאותיות, בנוסף לטעם וריח של משפחתיות, חום ואהבה. לפניכם מתכון מנצח של מרק עוף איכותי, מפנק ובריא.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 29/02/2012 |
צפיות: 42,916
אין כמו מרק עוף חמים וטעים על מנת להנעים את הימים בהם גנרל חורף עושה שמות מחוץ לבית. מרק עוף הוא לא רק מילה נרדפת לתחושת רוגע, משפחתיות ובית, בנוסף לכל אלו הוא טומן בחובו שלל גדול של יתרונות בריאותיים המהווים ערך מוסף אמיתי למאכל שמזמן נחשב סמל לחום, אהבה ומשפחה.

למידע נוסף בנושא מתכוני בריאות היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית

מרק עוף עם ירקות


מרק זה קל מאוד להכנה, הוא עשיר בויטמינים ומינרלים.

המצרכים


חלקי עוף או הודו
מגוון ירקות כגון: דלורית, קולרבי, לפת, גזר, קישוא, ברוקולי, כרובית, כרוב, וסלרי, פטרוזיליה ושמיר. ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות, כולל נבטים, פטריות, אפילו עלי חסה ועוד - וזאת בזכות הבישול המהיר של הירקות המשאיר אותם נעימים וקריספיים.
אבקת מרק עוף

אופן ההכנה


מרתיחים בסיר את חלקי העוף/ הודו הלא מנוקים, ישר מהמקפיא למשך 30 -25 דקות. שופכים את המים, מנקים את חלקי העוף/הודו מעור ומכל השומן הנראה לעין.
מעבירים את החלקים המנוקים למים נקיים, מוסיפים 2-3 כפות אבקת מרק וממשיכים לבשל עד הוספת הירקות. במקביל, רוחצים את הירקות וחותכים לחתיכות גסות, רק את העלים חותכים דק.
מוסיפים את הירקות (פרט לירקות העליים), מביאים לרתיחה, מייד סוגרים את הגז ולאחר מכן מוסיפים את העלים החתוכים.

אז מה היה לנו שם?


הבא נסקור את היתרונות הבריאותיים המרכזיים בשלל מרכיביו של המתכון המוצע:

עוף


בעוף תמצאו חלבונים, ויטמין B3, ויטמין B6, ויטמין A, ויטמין E, סידן, מגנזיום, סלניום, אשלגן ועוד.

גזר


יתרונותיו הבריאותיים של הגזר, טמונים בבטא קרוטן, אלפא קרוטן וקרואטונואידים הנמצאים בו בשפע וידועים ביכולתם להפחתת הסיכון בסרטן ובחיזוק מערכת החיסון.

קולורבי, סלרי וכרוב


שלושת אלו עשירים בנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) המגנים על התאים בפני נזקי רדיקלים חופשיים ובכך מפחיתים את הסיכון לסרטן. בנוסף ירקות אלו מהווים מקור מצויין לויטמין C וסיבים תזונתיים.

קישוא


הקישוא עשיר בכלורופיל ולוטאין, שניהם כימיקלים טבעיים העשויים להגן על תאי הגוף מפני סרטן. בקישואים גם כמויות מכובדות של בטא קרוטן המפחית גם הוא את הסיכון לסרטן ומהווה מקור לויטמין A. המגנזיום שבקישוא עשוי למנוע סוכרת ומחלות לב וכלי דם.

בנוסף, תמצאו בקישוא כמויות נכבדות של סיבים תזונתיים, ויטמין C, חומצה פולית, ויטמין B6 ואשלגן, השומר על חוזק העצם ומפחית את הסיכון ליתר לחץ דם ומחלות לב.

סגולותיו הרפואיות של מרק עוף


מחקר שנערך באוניברסיטת נברסקה גילה שיש אמת מאחורי מה שסבתא אמרה כל השנים על מרק עוף. המחקר מצא קשר ישיר בין אכילת מרק עוף להקלה על סימפטומים של שפעת ומחלות חורף בשל תכונות אנטי דלקטיות ואנטיביוטיות אשר מסייעות בהקלה על נזלת, כאבי גרון, ליחה, וגודש באף השכיחים מאוד עם בוא החורף. בנוסף להיותו עשיר בחלבונים ובירקות, אין לשכוח שמרק עוף מרגיע מאוד ולכן מתפקד כתרופת דמה העשויה להקל על מגוון סמפטומים רפואיים.

מתכוני בריאות נוספים:
מתכוני פנקייק בריאים, מתוקים וטעימים
מתכוני קינוחים מהירים לערב רומנטי
שני מתכונים לקינואה שמתאימים לכל ארוחה
מתכון סלט עוף: הסלט המשודרג
מתכון קיש לאירוח מושלם

מחקרים נוספים מצאו כי למרק עוף תכונות אשר מסייעות להתחדשות תאי הדם האדומים, כתוצאה ישירה מהחומרים המופרשים מהעוף בעת הבישול. מכאן הוא עשוי להקל על תופעות דלקתיות. האדים אותם אנו שואפים בשילוב עם הויטמינים השונים שבירקות המרק עשויים להקל על בעיות ברונכיט, כאבי גרון ואף לתרום לחיזוק המערכת החיסונית.

ביפן, בדקו חוקרים לעומק את תכונותיו הבריאותיות של מרק עוף ומצאו כי השוקיים (פולקע) והרגליים של התרנגולת במרק העוף מכילים ארבעה חלבוני קולגן ששילובם יוצר אנזים המהווה רכיב מרכזי בתרופות רבות להורדה ואיזון של לחץ הדם.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד