וידאו: מוסקה צמחונית ברוטב קשיו

מגיל 12 היא במטבח, יש לה שני תארים ביידיש, אבל אהבתה הגדולה היא לתחום הבישול הבריא. גלי לופו אלטרץ במתכון בריא וטעים של מוסקה צמחונית ברוטב חלב קשיו. מוסקה, כפי שבחיים לא טעמתם
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 29/04/2012 |
צפיות: 52,630
גלי לופו-אלטרץ "סוגרת" בימים אלה כבר רבע מאה, 25 שנים של בישולים. היא זוכרת את עצמה במטבח מגיל 12, ומגיל 16 במטבח מקצועי. היא מעידה על חייה כי תמיד נסבו סביב אוכל עוד בתקופה שזה לא היה מקובל וטרנדי.

בגיל 23 כבר לא עמדה לופו-אלטרץ בחום של המטבח, נשחקה מעט מהעבודה המונוטונית, "כי כמה אפשר לדבר כבר עם הגזר והבצל, הם לא ממש עונים.." ופנתה לתחום האקדמי, האהבה השנייה בחייה, ולמדה יידיש וספרות עברית לתואר ראשון, תעודת הוראה בספרות עברית ולימודים לתואר שני ביידיש. לאורך כל התקופה המשיכה לבשל באופן פרטי ומקצועי.

למידע נוסף בנושא מתכוני בריאות ותזונה נכונה היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים

"לתחום הבישול הבריא הגעתי דרך שתי סוכרות הריון שלקיתי בהן, כל הריון והסוכרת שלו, ומהר מאוד גיליתי שקל לי לאזן ולתמרן בין האיסורים הקשים של הדיאטה בשל ההיכרות שלי עם עולם הבישול והבנת התהליכים הבישוליים וחומרי גלם חלופיים. כשמצאתי את עצמי נותנת מתכונים לתזונאית שייעצה לי הבנתי שיש כאן כוח שאני יכולה למנף והקמתי את העסק שלי, 'סדנאות בישול בריא'".

"בסדנאות הבישול הבריא שלי אני עוזרת לאנשים לעבור לבישול יום יומי, ביתי ומזין ועם זאת קל להכנה, ביתי ומזמין. תהליך הבראת המטבח הוא תהליך שכל אחד צריך לעבור, אין צורך לקנות מזון מוכן או לאכול בחוץ כשניתן להכין מגוון מזונות מזינים, פשוטים מאוד להכנה זולים וטעימים בבית, בכוחות עצמך. בסדנאות שלי מתיידדים עם המטבח, לומדים טכניקות יסוד חשובות ומתנסים במגוון חומרי גלם טבעיים: דגנים, קטניות וירקות המהווים בהמשך בסיס איתן ובריא לתזונה מאוזנת".


מוסקה צמחונית
מצרכים
2 חצילים קטנים/ 1 גדול
מעט שמן זית
1 כוס עדשים ירוקות מונבטות
1 בצל
1 כף שמן זית
2 שיני שום
3 עגבניות קלופות
קורט קינמון
קורט פלפל אנגלי
קורט כמון
¼ כפית מלח
חופן אגוזי קשיו לא קלויים
300 מ"ל מים (כוס ורבע)
¼ כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות שטוחות קמח מלא
קורט אגוז מוסקט

מתכוני בריאות נוספים:
קוקוס: ערכים תזונתיים, שימושים ומתכונים
שלושה מתכוני בריאות עם אספרגוס
חומוס וטחינה כמו שמעולם לא טעמתם
מתכוני בריאות: כל הזית
וידאו: פשטידת פטריות ופשטידת קישוא וגזר

אופן ההכנה
פורסים את החצילים, מניחים בתבנית ולהתיז מעט שמן זית, קולים בגריל עד השחמה משני הצדדים.
חותכים את הבצל לקוביות ומשחימים בעדינות בכף שמן זית, אם צריך מוסיפים מעט מים. לבצל המושחם מוסיפים שום קצוץ וקוביות של עגבניות קלופות, מערבבים ומוסיפים את העדשים, מבשלים 10 דק' ומתבלים. כדאי לטעום ולבדוק אם יש צורך לתקן את התיבול.
טוחנים את הקשיו עם המים ורבע כפית מלח בבלנדר מוט, מחממים 2 כפות שמן זית עם 2 כפות קמח, כשהעיסה מתחילה לבעבע מוסיפים את חלב הקשיו וטורפים, מרתיחים ומתבלים באגוז מוסקט.
מסדרים בתבנית מלבנית קטנה ועמוקה חצי מפרוסות החצילים, מניחים עליהם את העדשים ומעל מסדרים את שאר פרוסות החציל. שופכים את רוטב הקשיו מעל ואופים בחום 190 מעלות עד שמשחים ומבעבע, 30 דק'.

לופו-אלטרץ מצהירה, "אינני תזונאית, אני טבחית עם ידע ותשוקה להבנת מדע התזונה, נקודת המבט שלי היא דבר ראשון 'אוכל טעים', המבוסס על חומרי גלם בריאים ומוכן בטכניקות שאינן פוגעות בערכו התזונתי אלא משפרות את ספיגת החומרים המזינים. בתיאבון!"

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר