מתכונים של חורף עם ארטישוק ירושלמי

כשהגשם דופק בחלון והקור זוחל מתחת לסוודר זה רק מתבקש לחמם את הגוף עם כמה מאכלים חורפיים. היום אנו מגישים לכם מתכונים לפריטטה של ארטישוק ירושלמי ומרק שורשים עם ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 27/12/2012 |
צפיות: 10,773
ארטישוק ירושלמי הוא לא באמת ארטישוק, זהו שורש עמילני המזכיר יותר במראהו שורש זנגביל. מקורו של הארטישוק הירושלמי בצפון אמריקה. מרקמו דומה לזה של תפוח אדמה. ניתן לאכול את השורש טרי, מבושל או מאודה קלות.

כמו תפוח אדמה, הערך הקלורי של ארטישוק ירושלמי גבוה למדי. 100 גרם של ארטישוק ירושלמי מכילים 73 קלוריות. עם זאת, ארטישוק ירושלמי הוא בעל ערכים תזונתיים לא מבוטלים ומומלץ לשלבו בתפריט.

למידע נוסף על מתכונים של חורף היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים

יתרונות בריאותיים של ארטישוק ירושלמי


עשיר באשלגן ומגנזיום


אשלגן הוא מינרל שאחראי לתפקודו התקין של הלב. הוא שומר על לחץ דם בטווח הנורמלי ומאפשר לשרירים להתכווץ. כוס אחת של ארטישוק ירושלמי מספקת לגוף 644 מיליגרם אשלגן, 20% מהצריכה היומית המומלצת. בנוסף, ארטישוק ירושלמי עשיר במגנזיום, מינרל ששומר על תפקוד תקין של מערכת השרירים. כוס אחת של ארטישוק ירושלמי מכילה 55 מיליגרם מגנזיום, 17% מהצריכה היומית המומלצת לאדם בוגר.

מלא סיבים תזונתיים


תפריט עשיר בסיבים תזונתיים תורם לבריאות מערכת העיכול. כוס אחת של ארטישוק ירושלמי מספקת 205 גרם סיבים המהווים 10% מהצריכה היומית המומלצת. צריכה של סיבים תזונתיים בתפריט מקטינה את הסיכון למחלות לב ומגבירה את קצב חילוף החומרים בגוף.

מקור חשוב לאינולין


אינולין הוא סוג של עמילן שמתפרק בגוף באופן שונה מעמילנים אחרים. אינולין מסייע לשמירה על רמה יציבה של סוכר בדם על כן הוא מומלץ במיוחד לחולי סוכרת. אינולין אף תורם לשגשוג של חיידקים ידידותיים במעיים.

אספקה של ברזל


ברזל הוא מינרל חיוני המאפשר לגוף לייצר תאי דם אדומים בריאים ומעביר חמצן לכל חלקי הגוף שלך. כוס אחת של ארטישוק ירושלמי מכילה 18 מיליגרם ברזל, 28% מהצריכה היומית המומלצת. צריכה מספקת של ברזל חשובה לשמירה על המערכת החיסונית והגנה מפני חיידקים ורדיקלים חופשיים. ברזל אף חיוני לתפקוד תקין של הכבד.


פריטטה של ארטישוק ירושלמי


זמן כולל: 35 דקות
זמן הכנה: 15 דקות
מנות: 8 מנות

רכיבים:


350 גרם ארטישוק ירושלמי מקורצף וחתוך לפרוסות דקות
5 עלי דפנה טריים או מיובשים
4 שיניי שום כתושות
מלח ים ופלפל טחון טרי
ראש של מנגולד, ללא השורש
5 ביצים גדולות
3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
שמן לבישול

אופן ההכנה:


מחממים את התנור לחום גבוה.
שמים בתבנית אפייה עגולה ארטישוק ירושלמי, עלי דפנה, שום כתוש, שלוש כפות שמן ומתבלים עם מלח ופלפל.
צולים בתנור עד השוליים מזהיבים, משליכים את עלי הדפנה ומותירים את תבנית האפייה בתנור.
מביאים לרתיחה סיר בינוני עם מים עם מלח.
חולטים את עלי המנגולד עד שהם מתרככים, למשך כחמש דקות.
מסננים את המנגולד, מצנננים מעט וסוחטים את הנוזלים וקוצצים.
טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים 1/4 כפית פלפל שחור,פרמזן ובצל ירוק בקערה.
מחממים שמן במחבת גדולה על חום בינוני גבוה.
כשהמחבת חמה, מוסיפים את תערובת הבימים ובתנועות ערבול מוודאים שהתערובת מתפשטת בתחתית המחבת (לא לדאוג אם הירקות לא מכוסים לגמרי).
משאירים על האש את התערובת למשך שתי דקות עד שהשוליים הופכים מוגדרים.
הופכים את התערובת הכמעט מוכנה על הארטישוק הירושלמי ומכניסים לתנור למשל 4-5 דקות נוספות, כשהפריטטה הופכת תפוחה ואוורירית.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

לכתבות נוספות בנושא מתכוני בריאות:
שדות תות לנצח: מתכונים קלים עם תותים
לא רק מעמולים - קינוחים עם תמרים
זוקיני - לא סתם קישוא
תבשילי אפונה עם סלומון ופסטה
קרפים עם מרמלדת קלמנטינה וסלט הדרים

מרק ארטישוק ירושלמי


זמן כולל: שעה
זמן הכנה: 15 דקות
מנות: 10 מנות

רכיבים:


1 בצל יבש קצוץ
1 כרישה (רק החלק הלבן) פרוסה
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית מובחר
3 שיני שום מרוסקות
1 קילוגרם ארטישוק ירושלמי קלוף
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים
200 מיליטר חלב
מעט מוסקט טרי מגורר (לא חובה)
מלח
פלפל גרוס גס
שמנת חמוצה 9% שומן

אופן ההכנה


מחממים את החמאה ושמן הזית בסיר גדול.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, הבצל, הכרישה, השום ותפוחי האדמה ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים מים לסיר עד שיכסו את הירקות בגובה של 3 סנטימטר בערך ומבשלים עד לרתיחה.
מורידים לאש בינונית ומבשלים עד הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה נעשים רכים.
מוסיפים את החלב.
טוחנים במעבד מזון עד לקלת מרקם חלק.
מוסיפים מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
יוצקים לקערות ומגישים עם כף של שמנת חמוצה.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר