מתכוני פירות יבשים לט"ו בשבט

פירות יבשים מהווים תוספת נפלאה לגרנולה בבוקר או לסלט בצהריים, הם נשנוש מושלם לכל שעה והם ממש מתבקשים במתכונים לט"ו בשבט. למדו להכין קוסקוס עם פירות יבשים וכדורי גוג'י ברי מתוקים
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 16/01/2014 |
צפיות: 30,101
פירות יבשים הם תמיד בעונה – הם טעימים, משביעים, צבעוניים ומספקים תוספת מרעננת לסלטים ותבשילים. קנו פירות אורגניים ללא סוכר וללא סולפיטים.

קוסקוס עם פירות יבשים


בכדי לבשל קוסקוס כמו המומחים, מומלץ לקנות סיר קוסקוס. סיר קוסקוס הוא סיר קומותיים מיוחד שבתחתיתו מתבשל התבשיל החם ולמעלה נחים להם הגרגירים במסננת מיוחדת המאפשרת להם לספוג את אדי התבשיל. סיר זה נקרא קוסקוסייר. לא חובה לעשות שימוש בסיר זה, אך הוא אכן מוסיף טעם רב לגרגירים עצמם. אם אין ברשותכם סיר קוסקוס, הכינו את גרגירי הקוסקוס לפי הוראות היצרן, הוסיפו מעט מהרוטב יחד עם המים הרותחים וגם מעט מלח, שמן זית ופלפל טרי. ועכשיו לרוטב המיוחד לט"ו בשבט:

למידע נוסף בנושא תזונה נכונה הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ספורט

זמן כולל:

כשעה

זמן הכנה:

כחצי שעה

מנות:

4

רכיבים:


1 חבילת קוסקוס דק (ניתן להשתמש בקוסקוס מקמח מלא)
1 בצל סגול
חצי דלורית
2 גזרים בינונים
חתיכה גדולה של דלעת
שני תפוחי אדמה קטנים
1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס מבושלים או כוס גרגירי חומוס קפואים (מוכנים)
1 מקל קינמון
מעט צ'ילי יבש
תבלינים לפי הטעם: הל, כמון, כורכום, פלפל שחור, עלי דפנה
פירות יבשים: 5 תמרים (מג'הול), חצי כוס משמשים יבשים, כף חמוציות יבשות לא ממותקות.
לקישוט: מעט שקדים קצוצים.

אופן ההכנה:


חממו סיר גדול על אש בינונית, הוסיפו מעט שמן זית וטגנו את הבצל. כשהבצל הופך לשקוף, הוסיפו את החציל.
טגנו למשך כמה דקות והוסיפו לחציל מעט מלח.
הוסיפו את תפוחי האדמה, הגזרים, הדלעת והדלורית.
ערבבו היטב והוסיפו את גרגירי החומוס, מקל הקינמון, הצ'ילי והתבלינים. הוסיפו מים רותחים, מספיק כדי לכסות את הירקות. וערבבו שוב.
כסו את התבשיל במכסה, או אם יש לכם קוקוסייר, אז הרכיבו את המסננת עם הגרגירים מעל לתבשיל וכסו אותה במכסה. הנמיכו את האש לאש קטנה ובשלו במשך כחצי שעה, עד שהירקות רכים והתבשיל נעשה יותר סמיך.
הוסיפו את התמרים והמשמשים היבשים וכבו את האש.
מיזגו את התבשיל על גרגירי הקוסקוס וקשטו בשקדים. הגישו עם תוספת של סלט ירוק חריף, פלפלים קלויים ולימונדה טרייה. זוהי מנה מוצלחת ומשביעה והירקות יחד עם גרגירי החומוס, התבלינים והפירות היבשים מבטיחים בריאות וטעם משובח.


כדורי פיסטוק, פקאן וגוג'י


הפירות היבשים יחד עם מיץ הקלמנטינה הם השילוב המושלם של מתיקות, שזה כמעט כמו לאכול ממתק. גוג'י הם גרגירים קטנים אקזוטיים, שניתן למצוא בכל חנות טבע כיום. הם עשירים בברזל, ויטמין A, C, E, ו-B. הם מועילים לראייה, לשמירה על תפקוד המוח והאנרגיה והם מהווים חלבון שלם.

זמן כולל:

כ-75 דקות

זמן הכנה:

כרבע שעה

מנות:

10 כדורים קטנים

רכיבים:


1/4 כוס פיסטוקים
1/4 כוס פקאנים קלופים
1/4 כוס גוג'י
1/8 כוס אוכמניות יבשות
1 תמר מג'הול
1/4 כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים, ועוד קצת לציפוי
מיץ מחצי קלמנטינה קטנה

למתכוני בריאות נוספים:
גבינות טבעוניות טעימות להפליא!
קשקושי ביצים - ארוחת בוקר בלי מקושקשת
מזון יפני לחיים ארוכים
המרקים שיחממו לכם את הבטן והלב
2 הצעות לארוחת בוקר טבעונית ונהדרת

אופן ההכנה:


טחנו את האגוזים במערבל מזון עד שהם קצוצים דק.
הוסיפו את הגוג'י, אוכמניות, תמר והקוקוס וערבבו עוד.
לבסוף הוסיפו את המיץ וערבלו שוב עד שנעשית תערובת אחידה.
גלגלו לכדורים קטנים בעזרת כפית וגללו בפתיתי הקוקוס עד שהם מכוסים לחלוטין.
העבירו למקרר וקררו במשך שעה לפחות עד שהכדורים מתקשים. בתאבון!

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר