מתכוני קינואה לכל ארוחה ביום

קינואה היא אחד מאבני היסוד בכל מזווה - היא מהווה חלבון מלא, עשירה בסיבים תזונתיים ואפשרויות ההכנה שלה רבות מספור. לפניכם שלושה מתכונים עם קינואה המתאימים לארוחת בוקר, צהריים וערב שיעשו לכם שמח בלב ובקיבה
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 30/01/2014 |
צפיות: 34,727

איך מבשלים קינואה?


קינואה מתבשלת מהר יותר מאורז וערכיה התזונתיים גבוהים יותר. הכינו קינואה בלבד ושימרו במקרר לארבעה או חמישה ימים ובאמצעות שילובים מוצלחים, יהיו לכם ארוחות לשבוע כולו. כך תבשלו קינואה:
הרתיחו כוס וחצי של מים בסיר, הוסיפו כוס של קינואה שטופה ומסוננת. כסו את הסיר לכ-15 דקות, עד שהקינואה מתרככת. תבלו בקמצוץ מלח. תקבלו שלוש כוסות קינואה לשימושים שונים.

למידע נוסף בנושא תזונה הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים

ארוחת בוקר - דייסת קינואה, פיסטוקים, דבש ויוגורט יווני



מנות:

2

רכיבים:


1.5 כוסות קינואה מבושלת חמה
2 כפות פיסטוקים מקולפים וקצוצים, לא ממולחים
1/4 כפית תמצית וניל טהורה
1/2 כוס יוגורט יווני עד 3% שומן
2 כפיות דבש נוזלי

אופן ההכנה:


ערבבו את הדבש והווניל עם הקינואה החמה.
חלקו לשתי צלחות ופזרו מעל כל צלחת הגשה דבש ופיסטוקים.

ארוחת צהריים - סלט קינואה עם תפוזים ופיסטוקים



זמן הכנה:

30 דקות

מנות:

4

רכיבים:


1/2 כפית גרידת תפוז
3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
3 כפות שמן צמחי
1 כף חומץ בן יין
3/4 כפית שמן שומשום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 כוסות ברוקולי חתוך
1/2 כוס פרוסות של פלפלים אדומים
2 כפיות רוטב סויה
3 כוסות קינואה מבושלת
פלחים מקופלים של תפוז אחד
1/4 כוס פיסטוקים קצוצים


אופן ההכנה:


בקערה ערבבו גרידת תפוז, 2 כפות מיץ תפוזים, שמן צמחי, חומץ בן יין, שמן שומשום, 1/4 כפית פלפל ו-1/4 כפית מלח.
במחבת גדולה חממו את שארית השמן הצמחי על חום בינוני.
הוסיפו למחבת ברוקולי, פלפל, 1/4 כפית מלח ו-2 כפות מים ובשלו מכוסה ותוך ערבוב, כ-2 דקות.
טפטפו מעל רוטב סויה.
העבירו לקערה גדולה וערבבו עם הקינואה שבושלה מראש, פלחי תפוז, פיסטוקים והרוטב.

ארוחת ערב - צ'ילי קינואה ושעועית שחורה



זמן כולל:

50 דקות

זמן הכנה:

20 דקות

מנות:

4

רכיבים:


2.5 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1/2 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום פרוס
1 כף אבקת צ'ילי
1 קופסת שימורים של עגבניות חתוכות
1 קופסת שימורים של שעועית שחורה
1 כוס ציר ירקות
2 כוסות של ברוקולי חתוך
1 כוס קינואה מבושלת
1.5 כוסות מים

למתכוני בריאות נוספים:
מתכוני פירות יבשים לט"ו בשבט
גבינות טבעוניות טעימות להפליא!
קשקושי ביצים - ארוחת בוקר בלי מקושקשת
חלבונים לטבעונים - הצעות טעימות להפליא
מזון יפני לחיים ארוכים

אופן ההכנה:


בסיר גדול חממו את שמן הזית מעל להבה בינונית.
טגנו את הבצל עם 1/2 כפית מלח, תוך ערבוב, עד לריכוך, כ-7 דקות.
הוסיפו שום ופלפל אדום ובשלו עד לריכוך, כ-4 דקות.
ערבבו פנימה אבקת צ'ילי, עגבניות ושעועית שחורה והוסיפו את ציר הירקות.
הביאו לרתיחה בכיסוי חלקי של הסיר, תוך ערבוב, במשך כ-15 דקות.
הוסיפו ברוקולי ובשלו, מכוסה, למשך 3 דקות.
ערבבו פנימה קינואה ותבלו במלח.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר