מתכוני פסטה בריאים וטעימים

החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 37,346
שלא בצדק, סבלה הפסטה במשך שנים מדימוי משמין. אך, כעת, יחסי הציבור של הפסטה הצליחו להפוך את התדמית ואפילו ניתן למצוא מתכונים בריאים על בסיס פסטה כמו פסטה פטוצ'יני ברוטב אלפרדו דיאטטי ופשטידת מקרוני וגבינה אפויה דלת קלוריות.

בכמויות מבוקרות, לפסטה יש מכלול של סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שיכול להשביע את הרעב הכי גדול שלך ולמנוע ממך לנשנש מאכלים משמינים יותר בזמן בו כוח ההתנגדות שלך הוא החלש ביותר. פסטה עשויה מפחמימות מורכבות המציעים חומרים מזינים וקלוריות ספורות. בגרם אחד של פסטה יש ארבע קלוריות בלבד.

למידע נוסף בנושא תזונה נכונה הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ספורט

פסטה הופכת להיות משמינה כאשר אוכלים צלחת מדושנת השוחה ברוטב שמנת. החלפת ארוחות משמינות בהן הבשר הוא הרכיב העיקרי באכילת פסטה עם רוטב עגבניות פשוט, הרבה ירקות או שעועית יכולה להפחית את כמויות השומן הרווי בתפריט הדיאטה שלך.

יתרונות בריאותיים של פסטה


מבט חטוף ברכיבים הכתובים כאן יכול להעיד על כך שפסטה היא בעצם מאכל בריא. פסטה מכילה ויטמין B שעוזר בפירוק הפחמימות המורכבות לאנרגיה. פסטה מקמח מלא עשירה במיוחד במינרלים ובסיבים תזונתיים, מה שגורם לארוחה המכילה פסטה להיות עוד יותר משביעה.

חיטה מלאה מכילה שפע של פיטונוטריאנטים הנקראים גם פיטוכימיקלים, תרכובות שנמצאות במזונות מן הצומח ומסייעות במניעת מחלות ובהגנה על התאים בגוף. פיטוכימיקלים מכילים כמויות נדיבות של נוגדי חמצון והם הנותנים לצמחים את צבעם. בנוסף הפסטה עשירה בויטמינים, מינרלים וסיבים ועשויה לסייע לשמור על משקל גוף בריא.

מחקרים הראו כי נשים שאכלו יותר דגנים מלאים שקלו פחות ונשים שאכלו דגנים מזוקקים כמו קמח לבן עלו במשקל. בנוסף, לאלה שקיבלו את מנת הסיבים שלהם מדגנים מזוקקים היה סיכוי של 49% לעלות במשקל. כמו כן, על פי המחקר הסיכוי לעלות במשקל מאכילת סיבים שמקורם בדגנים מזוקקים גדול פי 2 מהסיכוי לעלות במשקל מאכילת סיבים שמקורם בדגנים מלאים.


1. פטוצ'יני אלפרדו מוקרם ודל שומן


מנות

: 4 מנות

זמן הכנה:

25 דקות

זמן בישול:

15 דקות

רכיבים:


250 גר' פטוצ'יני
כף חמאה לא מלוחה
1 כף קמח
3/4 כוס חלב דל שומן 1%
1/2 כוס פרמזן מגורר
כף מיץ לימון טרי
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:


מבשלים את הפטוצ'יני לפי ההוראות הכתובות על גבי האריזה, אם רוצים אפשר להשמיט את המלח.
מסננים שומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
מניחים את הפסטה בקערה.
ממיסים חמאה במחבת טפלון.
מוסיפים את הקמח ומבשלים למשך דקה, בבחישה מתמדת עד שהתערובת הופכת צבעה לצבע צהבהב. מורידים מהאש את המחבת ומוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב.
מחזירים את המחבת אל האש הבינונית וממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מקשיחה מעט.
מוסיפים את מי הבישול, הגבינה, מיץ לימון ואגוז מוסקט ומערבבים עד שהתערובת הופכת לחלקה.
יוצקים את הרוטב מעל הפסטה ומגישים.

2. פשטידת מקרוני וגבינה אפוייה בתנור ודלת קלוריות


מנות:

6 מנות

זמן הכנה:

40 דקות

זמן בישול:

25 דקות

רכיבים:


200 גר' מקרוני מחיטה מלאה
1/2 כוס חלב דל שומן 1%
כף חמאה רזה
60 גר' גבינה צהובה דלת שומן
3/4 כוס גבינת צ'דר דלת שומן
כפית מלח
קורט פלפל שחור

למתכוני בריאות נוספים:
אם אין ברוקולי מי לי?
מזון יפני לחיים ארוכים
מתכוני קינואה לכל ארוחה ביום
גבינות טבעוניות טעימות להפליא!
חלבונים לטבעונים - הצעות טעימות להפליא

אופן ההכנה:


מחממים את התנור ל-350 מעלות.
מבשלים פסטה על פי ההוראות על גבי האריזה. מסננים ומחזירים את הפסטה לסיר.
מטגנים במחבת את החמאה ומוסיפים את הגבינה הצהובה, החלב ו1/2 כוס גבינת צ'דר על אש קטנה.
מוסיפים את התערובת הגבינות לפסטה, מערבבים, יוצקים את לתוך תבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 15 דקות.
מפזרים את שאר 1/4 כוס הגבינה מעל הפשטידה ואופים למשך 5-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה והחלק העליון נעשה פריך.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 27,121
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 26,681
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 35,789
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
יש לי גלידה הכי טובה!
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 33,129
בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,970
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 33,780
אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 32,116
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,680
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 35,307
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
פסח טבעוני למהדרין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 03/04/2014 |
צפיות: 26,359
פסח יכול להוות אתגר קשה עבור טבעונים רבים אשר מסתדרים די בקלות בכל ימות השנה. לפניכם כמה מתכונים שמתאימים לאוכלי קטניות טבעונים ואחרים עבור טבעונים שאינם נוהגים לאכול קטניות בחג הפסח, שם נדרשת יותר יצירתיות במטבח
קרא עוד