לשאלות בנושא אנורקסיה היכנסו לפורומים:
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום פסיכולוגיה
פורום פסיכיאטריה
פורום תזונה קלינית
פורום תמיכה בדיאטה
חוקרים אמריקאיים בחנו 22 נשים (10 מתוכן החלימו ממחלת האנורקסיה ו-12 היו בריאות מלכתחילה) על ידי סריקה של המוח. בקרב האנורקסיות לשעבר נמצא כי קיימת פעילות יתר של דופאמין בחלק המוח שנקרא גנגליונים בזליים (basal ganglia). הדופאמין, כימיקל הקשור ליצור רגש השמחה.
"המסקנה שעולה מן המחקר היא שתפקוד הדופאמין באזור הזה במוח עלול להיות מאוד חיוני לתגובה שלנו לגירויים וליכולתנו לבחון פעולות חיוביות ושליליות", אמר פרופ' וולטר קיי מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג שהשתתף במחקר.
החוקר שהוביל את קבוצת הרופאים, פסיכיאטר הילדים גואידו פרנק מאוניברסיטת קליפורניה אמר כי מטרתו הסופית של המחקר היא למצוא תרופה לאנורקסיה: "זוהי הפרעה קשה לטיפול. הבנות שלוקות בתסמנות יודעות כי הן צריכות לאכול, אבל לא עושות כן".
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר




.jpg)


.jpg)

