מידע רפואי
פורומים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- שיקום לב
- איפור וטיפוח
- בנות, העצמה נשית
- תמיכה בדיאטה
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- תרופות סבתא
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פדיקור
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- חרדה חברתית
- תזונה בהריון
- פטרת ציפורניים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
- בת הזוג שלי זקוקה לעזרה ממי שבאמת יבין את מצבהזוהר20/09/2021
הבת זוג שלי סובלת מPTSD. היא עברה הרבה טראומות בחייה, מה שגורם לה לפעמים להיכנס ללופים שבהם היא מרגישה שהכל אבוד ואין לה טעם לחיות.
כשהיא יוצאת מהלופים האלו, היא מתפקדת מדהים. עובדת, לומדת, מתקדמת, מלאת שאיפות. היא טוענת שהיא לא זוכרת כלום מאותם לופים, ושבאותם רגעים זו לא היא.
לאורך השנים, היא הייתה אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים רבים, שטענו שהיא צריכה אשפוז בגלל אותם הלופים, מה שרק החמיר את מצבה.
היא מאוד רוצה להשתקם, ולהירפא מאותן הטראומות, אך היא חוששת לקבל עזרה מפחד ששוב יאשפזו אותה בעל כורחה.
מה ניתן לעשות? יש דרך שבה היא תוכל לקבל טיפול ולתקשר את הרגשות שלה גם בזמן לופים כאלה, בלי שידווחו עליה כסכנת התאבדות?
יש לציין שהיא בחיים לא ניסתה באמת להתאבד, אחרת כבר לא הייתה איתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגיה הוליסטית
ורד מור20/09/2021קשה לתת חוות דעת מבלי לפגוש אותה אבל נשמע שיכול להיות שפסיכולוגיה הוליסטית תוכל לתת מענה אחר ואולי מתאים יותר. מהניסיון שלי שווה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוךשרה14/09/2021
יש לי תור לרופאת משפחה עוד שלושה שבועות אני חולת סכרת, ויש לי עייפות יתר כל הזמן אני ישנה. אין לי כוח לשום דבר. אני מקבלת תרופות נגד דיכאון והרופאה אמרה לי להיבדק בקופת חולים. אשמח לעצה מה לעשות עם העייפות הזאת שמובילה לדכדוך? גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקשיב לגוף ולתת לו את מה שהוא מבקש
ורד מור15/09/2021ממה שאת מספרת נשמע שזה קשור למשהו פיזיולוגי או משהו שקשור בתרופות לכן נראה לי שבאמת האדם הכי נכון לשאול זה רופא או רופאה.
ובינתיים אולי פשוט להקשיב לגוף ולתת לו את מה שהוא מבקש מבלע להתנגד ולשמוח שזה בתקופת החגים שאפשר יותר לנוח.
גמר חתימה טובה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם מועקה אחר הצהרייםרינת29/08/2021
היי ורד.
יש לי בעיה שכל אחרי הצהריים יש לי מועקה ובבוקר ובערב אני מתחילה שוב לפרוח להרגיש טוב אשמח לטיפ מה לעשות שזה קורה? חוץ מטיפול תודה רבה אני מקווה שתוכלי לענות לי זה חשוב לי יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד יקרה אשמח עם תוכלי לענות לי
רינת29/08/2021תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסחות דעת שעושות לך טוב
ורד מור30/08/2021היי רינת
כפי שעניתי על זה בעבר יש כמה אפשרויות. האחת לנשום ולתת לזה מקום דרך התבוננות וחקירה.
שנייה - הסחות דעת שעושות לך טוב . מה קורה בערב ובבוקר שתורם לתחושתך הטובה?
תלמדי מזה ותיישמי...וכמו תמיד אם זה ממשיך ולא מרפה- כדאי להעזר באיש מקצוע.
בהצלחה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ורד הקלת עליי
רינת30/08/2021שיהיה לך יום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שלי נפטר איך לחזור לשמחת חייםרינת09/07/2022
שלום ורד
לפני שבועיים אבא שלי נפטר, ואני כל הזמן מסתכלת על התמונות שלו בפלפון ובוכה. הוא חסר לי מאוד ואני רוצה לחזור לשמחת חיים שהייתה לי אשמח לטיפ איך לחזור לחשיבה חיובית ושמחת חיים זה ממש חשוב לי המענה אני ממש מודה לך ורד שבת נפלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מאדם אהוב
ורד מור22/08/2022היי רינת
אני מתנצלת שרק עכשיו ראיתי את הודעתך. הייתה תקלה במערכת.
אני משתתפת בצערך על מות אביך. לא קל להיפרד מאדם אהוב שהיה משמעותי בחיינו אבל אני בטוחה שהוא נשאר בתוכך ובאיזשהו אופן את ממשיכה אותו כאן.
מקווה שעם הזמן שחלף גם חזרה שמחת החיים. אני בטוחה שכך הוא היה רוצה לראות אותך- שמחה בחייך וחיה אותם במלאות.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאוןרינת03/02/2022
שלום ורד.
אני מטופלת אצל רופא פסיכיאטר, אני לוקחת תרופות נגד דיכאון,אמרתי לרופא שאחרי הצהריים יש לי דיכאון אז הוא אמר לי לעשות פעילות. רק עם את מסכימה אשמח עם תוכלי לתת לי טיפים לפעילות אחרי הצהריים בנוסף לפעילות גופנית שארגיש טוב? אני ממש מודה לך על המענה יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מה שמעורר תנועה ועושה לך טוב
ורד מור15/03/2022היי רינת, מצטערת על האיחור בתשובה. רק עכשיו קראתי את ההודעה. מקווה שמצאת פעילויות שמהנות אותך ומאפשרות לך לנוע. דיכאון לרוב מקבע ושואב לכן כל מה שמניע את אנרגיית החיים בתוכנו מבורך. אנחנו בתקופה של פריחות, אביב, לבלוב, מציעה לך לבלות בטבע גם אם הוא מעבר לכביש. לשאוב כוח מהעצים, הפרחים, חוג מעניין , תחביב, חברים, ריקוד, ציור, יצירה... כל מה שמשמח אותך ועושה לך טוב על הנשמה.
תאספי רגעים כאלו ולאט לאט הם ימלאו את ליבך...
בהצלחה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יהיה הסוף של זה?מיכל18/11/2021
היי שלום שמי אילה מהדרום בת 22 יש לי שאלה ממש מביכה ניסתי לפנות למספר פורמים ולא הצלחתי לקבל מענה אשמח שתעזרו לי בהקדם יש לי קושי ממש משמעותי וזה גורם לי סבל רב בחיי היום יום אני לא מצליחה לעשות קקי בשירותים אני מתאפקת ימים שלמים ולבסוף עושה רק באמבטיה עם זרם מים חזק לטוסיק...עם דלתות נעולות ושאף אחד לא נמצא בבית... כמובן שזה גורם לי כאב ופצעים באזור אבל זה לא עוזר לי לשחרר כרגיל אני סובלת מזה מספר שנים וזה הולך ובאה הסבל הרב שנגרם לי הוא גם סביב חיי הזוגיות שזה מקשה עלי ממש...
קצת רקע גדלתי בבית עם מערכת יחסים מורכבת המוןןןן אלימות פיזית מילולית נפשית ולצערי גם מינית....
קראתי חומר בנושא רק סביב ילדים ובכלל לא מבוגרים אשמח לשמוע האם התופעה קימת גם אצל מבוגרים מה זה אומר לגבי ומה הטיפול לכך?? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התופעה מוכרת ומבטאת כפי שאת מבינה קשיים פנימיים
ורד מור04/01/2022שלום מיכל, התופעה מוכרת ומבטאת כפי שאת מבינה קשיים פנימיים עם קושי לשחרר. ממליצה לך לפנות לגורם מטפל שיוכל לעזור לך לשחרר אותך מהטראומות שחווית. לא משהו שמתאפשר כאן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלי מנסה לנהל לי את החיים, מה לעשות ?יעקב11/11/2021
אמא שלי בת 60 + ואני מרגיש שהיא מנסה להשתלט לי על החיים בגלל שאני אדם עם צרכים מיוחדים. לפעמים היא רוצה שאחסוך כסף , למרות שיש לה הרבה כסף, לפעמים לא אכפת לה שאני מבזבז כסף ולפעמים היא אפילו לא מבינה למה אני שומר על הכסף - למשל אמרתי לה שאני מוכן לוותר על ערוצי הספורט בתשלום כי זה כבר פחות מעניין אותי אז היא אומרת שנשאיר אותם כי לדבריה אולי אני עוד אחזור לצפות בהם וכשפעם לא קניתי חומוס בסופר כי לא היה אריזת חסכון של חומוס אז היא לא הבינה למה קניתי את החומוס הקטן יותר שהמחיר עליו לא יחסי לכמות של החומוס בתוך הקופסה. אבל למשל כשאני מבקש ממנה להתגלח פעם בשנה תמורת 20 ש"ח אצל הספר שלי ושל אח שלי היא מתנגדת כי היא מזכירה לי שהוא פצע אותי פעם כשהוא סיפר אותי. בעיקר היא משתלטת עליי בתחום היחסים הבינ-אישיים. היא קובעת לי עם מי להסתובב, מתי מותר לשלוח למישהו הודעה בווצאפ , חושבת שזה מפריע שאשלח גם למישהו שלא שומר שבת הודעה לאחר שנכנסה השבת, איזה דברים לחשוף בצ'אטים ובפורומים השונים באינטרנט, איפה אטייל לבד בארץ ( אני אומר לעצמי שאני מוכן להיות מחר באמריקה ולהודיע לה משם שאני שם כי אני בן אדם חופשי) ואוסרת עליי להסתובב בשעה מאוחרת ברחובות למרות שבעבר כבר הייתי במקום ציבורי לבד. מצד אחד היא פוחדת שאנשים מפוקפקים יהרגו אותי ומצד שני שיכניסו אותי למעצר, למרות שאיזה שוטר יחשוד באדם חמוד כמוני שמעולם לא עבר על החוק. היא קובעת גם איזה בחורות אני אכניס לחדר שלי בבית שלה ( = שלנו ?! ) ושאם הבחורה לא נראית לה אז היא אומרת לי שהיא פשוט לא תפתח את הדלת, אז בתגובה אני אומר לה שאני יירד למטה בלי לשאול אותה אז היא אומרת לי " ייקחו אותך לעזה ! ".
לפעמים היא גם מדברת לא בלוגיקה. לפני כמה ימים היא צעקה עליי שאף אחד לא סובל אותי ומייד הפרכתי את הטענה שלה בכך שסיפרתי לה שמישהו לא מהמשפחה שלי התעניין לשלומי. ונחשו מה קרה לאחר יומיים ? היא מספרת לי שהמוכרת בחומוסייה שליד הבית שלי שאני קונה בה לפעמים מזון הביתה אומרת לה שאני נחמד, וזאת למרות שכבר חודש וחצי לא קניתי שם כלום. והיא חושבת שאם היא תגור לבד אז אין סיכוי שייפול משהו על הרצפה או שיהיו הרבה כלים בכיור.
הכי חשוב לה בחיים שאני אהייה בן אדם עובד, למרות שעכשיו אני בקושי מרוויח בעבודה, שלא אהייה משועמם ושאהייה בריא. לפעמים היא אופטימית מדי וכשאני אומר לה שאולי יש לי סוכרת או מחלה אחרת שפוגעת לי בתיאבון אז היא אומרת מה פתאום , למרות שלפעמים היא צודקת אבל זה ברור שלנשים יש אינטואיציה טובה אבל גם לי יש יכולת ניבוא די טובה ולפעמים היא מזלזלת בזה. אז לפעמים מצד שני היא פאסימית ופוחדת שיפטרו אותי מהעבודה על דברים שאני עושה או שאם יש לי שבר באיזה איבר בגוף אז שהוא יוחמר למרות שכולם אמרו לה שאין לה מה לדאוג.
יש תחומים מעטים בחיים שבהם היא נותנת לי חופש פעולה מלא כמו בעניין של מה אוכלים, כמה אוכלים ואם בכלל לאכול ופה אני דווקא אומר לה שהיא תדאג לי שלא אשמין ושהיא תחליט מה היא תבשל למשפחה.
אני יודע שהיא לא חייבת לי כלום בגילי , שיש לה את הצרות של בחורה בגילה ואני מוכן לעבור לגור בקרוב בדיור עם אנשים מיוחדים כמוני, אבל מי מבטיח לי שהיא לא תנסה להיות זו לנהל לי את החיים גם מרחוק. למרות שהיא הבטיחה לי שהיא לא תנסה. היא גם רוצה לשים לי אפוטרופוס מעל הראש שיידאג שאני לא אזרוק כספים לפח, אבל לדעתי מה שאני מקבל מביטוח לאומי וממקום העבודה שלי שייך רק לי ואין לאף אחד זכות לקבוע לי מה לעשות עם הכסף שאני עובד בשבילו. לעומת זאת, את אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יעקב11/11/2021שלעומתי הוא לא יודע לקנות בסופר, שהוא גם לא יודע כמוני לשטוף את הרצפה ושלעומתי הוא גם נעדר הרבה מהעבודה גם כשהוא לא חולה מבחינתה שהוא יישאר לגור איתה עד יום מותה. היא גם אומרת שבדיור יש אנשים שיעזרו לי עם בעיות טכניות שנוגעות למכשירי החשמל, אך אני לא יודע אם היא צודקת.
אני גם לא צריך שתגידו לי לעשות בשבילה משהו טוב לשם שינוי כי לדעתי אני מפנק אותה בדרך שלי. אפילו לא לנסות לשדך לה מישהו, כי לי בעצמי אין בחורה והיא גם ככה לא מעוניינת בגבר.
מה הן העצות שלכם ? אני חושב שהמניע להתנהגות הקיצונית הזאת שלה הוא גנטי, כי אמא שלה שכבר מתה גם הייתה חרדתית לה ולאח של אמא שלי ולי ולאח שלי אבל בשנותייה האחרונות כשהיא ישבה בבית אבות ליד הבית שלנו כבר לא היה אכפת לה מכלום חוץ מעצמה. איך אתם מפרש את האישיות של אמא שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו עבירה פלילית ?דרור05/11/2021
כאשר בן אדם נכנס בציבור באינטרנט במחשב או בפלאפון לאתרי סקס ובטעות יש קטינים לידו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה הסנקציה ?
דרור07/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי חרדה מפסיכיאטרים מה עושים?רינת27/10/2021
אני מטופלת אצל רופא פסיכיאטר בקהילה מרפאה ציבורית ועוד שבוע אני צריכה ללכת למעקב,אני לא מפסיקה לחשוב על זה ויש לי חרדות מזה. איך אפשר לחיות חיים שמחים למרות החרדה? חשוב לי מה את חושבת על זה אשמח לטיפ קטן עם אפשר אני ממש אודה לך על המענה וסליחה על ריבוי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי רק מעקב אצל הרופא פסיכיאטר כל כמה זמן
רינת27/10/2021אשמח למענה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תוכלי לענות לשאלותיי תודה
רינת28/10/2021תודה וסליחה על ריבוי השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לחזור לעצמי אחרי טיפול ממושךרינת15/10/2021
שלום ורד
סיימתי את הטיפול בבית חולים פסיכיאטרי במרפאות לא הייתי מאושפזת אף פעם אבל אני מקבלת תרופות פסיכיאטריות וזריקה. הרופא החליט להעביר את כל הטיפול לקופת חולים גם זריקה וגם תרופות אצל רופא משפחה. הבעיה שאני עושה זריקה כל שלושה שבועות והרופא פסיכיאטר החליט שאני יעשה זריקה בקופת חולים. הבעיה שאני מפחדת שהרופא משפחה יעשה לי בעיות ואני מפחדת שלא יעשו לי את הזריקה בקופת חולים למרות שהרופא נתן הוראה. קצת נכנסתי ללחץ נפשי שהכל יסתדר אני ארגע. רציתי לשאול איך אני יכולה לעזור לעצמי לחזור לעצמי למרות החרדה. אני ממש מודה לך ורד שבת נפלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מודה לך למענה על שאלתי
רינת16/10/2021תודה רבה שבת נפלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בדמיון ליצירת מציאות טובה יותר
ורד מור16/10/2021היי רינת
דמייני מצב בו הכל מסתדר בצורה הטובה ביותר ולשביעות רצונך.
החזיקי בו בתודעה שוב ושוב עד שיהווה מענה לדאגות. הרי גם הן רק בדמיון.
את יכולה גם להגיד לעצמך שמה שלא יהיה ימצא הפתרון ותדאגי לכך.
בטח בעצמך וצפי לטוב ביותר
מקווה שעזרתי.
שבוע טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מוטיבציה אנרגיה וחולשה מה עושיםרינת19/08/2021
היי ורד אשמח לטיפ קטן ואני מקווה שתסכימי. ביומיים האחרונים אני חשה עייפות נפשית חולשה זה לא דיכאון או חרדה אבל זה ירידה אנרגטית שלא מתחשק לי לעשות שום דבר. גם עם חברות אין לי חשק להיפגש. אני מרגישה ריקנות מסוימת אשמח עם תוכלי לייעץ לי מה לעשות במצב כזה? אני ממש מודה לך סוף שבוע נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש גם ימים כאלו...
ורד מור19/08/2021היי רינת
לפעמים יש גם ימים כאלו. הגוף והנפש שלנו מאוד דינמיים ובהתחשב במה שקורה בחוץ וגם במזג האוויר יש מספיק סיבות טובות לירידת אנרגיה.
לעיתים מה שנכון זה להיות בקבלה עם מה שיש ולהקשיב לגוף. הרבה עבודה פנימית ואנרגטית נעשית בתוכנו כשאנו נחים ואולי זה מה שמתבקש עכשיו. פשוט להתמסר ולסמוך. אולי זה בדיוק מה שאת צריכה. את המנוחה השקטה הזאת לרגע.
זאת כמובן רק בתנאי שזה קצר וחולף
אם את רואה שזה ממשיך או מתגבר ומלווה בתחושות קשות כדאי לפנות לסיוע מאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ורד על המענה המהיר
רינת19/08/2021עזרת לי סוף שבוע נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לאזן את עצמי במיידידפנה29/07/2021
שלום.
יש לי אבא חולה מאוד, ואני עוברת משבר רגשי. אני לא רוצה טיפולים כאלה ואחרים לכן אני פונה לפורום. אני מרגישה סוג של מועקה במיוחד בצהריים ואחר הצהריים כל הזמן סביב אבא שלי ואני מרגישה שיצאתי מאיזון פנימי. אשמח לטיפ ומענה מה לעשות כדי לחזור לעצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן נשימה לעצמך
ורד מור29/07/2021היי דפנה
החיים שואבים אותנו הרבה פעמים עד כדי שחיקה. בייחוד כשהקרובים לנו זקוקים לנו.
חשוב ליצור ולשמר זמן בכל יום שהוא זמן נשימה והטענה לעצמך.
זה עוזר לשמור על איזון. גם הליכה או שחייה או פעילות ספורטיבית יכולים לעזור לפרוק את המתח.
ועם זה לא עוזר לעזרה בבעל מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייצוג נשי גבוה מידיחן18/07/2021
היי ברצוני לשאול מה אומר המושג ייצוג נשי גבוה,
מדובר על בחור שהתגרש וחשב רק על גרושתו בצורה שהיא כל עולמו והיה לו מאוד קשה להתקדם הלאה רק רצה לחזור אליה פשוט אהבה מטורפת.
כשהלך לפסיכולוג הוא אמר לו שהייצוג הנשי שלו מאוד מוגזם
.זה נורא מסקרן אותי מה הכוונה?
למרות שבביתו בכלל ראה אמא שהיא די קצת אישה מוכה ואבא מאוד כוחני
יכול להיות שהזדהה עמה ? ולכן פיתח מין מקום כזה שהאישה היא צריכה הגנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מקרה לגופו
ורד מור20/07/2021היי חן
אין לי מספיק אינפורמציה על המקרה כדי לענות באופן אחראי.
ואיני יודעת בוודאות למה התכוון הפסיכולוג. עדיף לשאול אותו ישירות
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבאאור26/06/2021
בני בן 23, השתחרר מהצבא שחרור מוקדם (כי לדעתו השירות לא יתרום לו), התחיל ללמוד והפסיק כי לטענתו האקדמיה לא רלוונטית.
בינתיים אחרי תקופת דבור אינטנסיבית התפתח קושי בדיבור שנמשך כבר כמעט שנה והחיים שלו די תקועים. מבחינתו הוא מחלים מכאב הגרון אבל בינתיים אינו עושה דבר מלבד לקרוא ספרים ולכתוב.
אי אפשר לשוחח איתו (כי אינו יכול) כמעט ולא נפגש עם חברים.
יש לו חברה שמכילה אותו אבל נראה שמתחילה להשבר.
לא מעוניין בטיפול כי לדעתו הבעיה היחידה היא הגרון אחרת היה מזמן מקים עסק כלשהוא.
לנו נראה שהבעיה המרכזית היא שאין לו מושג איך להמשיך מכאן.
מה היית מייעץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לכפות על אדם אחר עזרה שאינו מעוניין בה
ורד מור29/06/2021נשמע שזה מצריך פגישה מעמיקה ויעוץ מקצועי. לא משהו שניתן לתת בפורמט הזה. מה שבטוח זה שלא ניתן לכפות על אדם אחר עזרה שאינו מעוניין בה.
ניתן להציע עזרה כפי שעשיתם, ולקוות בשבילו שימצא את הדרך לצאת מהתקיעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה בסופי שבוע לבחור שאהבתייעל27/06/2021
האם תוכלו לעזור לי? בסוף שבוע אני נמצאת בלי חברים קצת בדידות ואני נכנסת לפייסבוק ואינסטגרם לבחור שאהבתי ואני מרגישה שאני מתחילה להתאהב בו עוד פעם. אין לי חברים בסופי שבוע וזה בא מהרגשה לא טובה. באמצע השבוע אני עובדת יש לי שגרה ואני לא מרגישה את זה ולא חושבת עליו. האם תוכלו לתת לי טיפ קטן מה אני יכולה לעשות עם האובססיה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד תוכלי לענות לי עם זה אפשרי
יעל29/06/2021תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי בשם בדוי כי אני לא רוצה להזדהות
יעל29/06/2021אני ממש אודה לך על המענה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעצור אובססיה לאחר שמזהים אותה
ורד מור29/06/2021זה שאת מזהה שזו אובססיה זה טוב. זהו הצעד הראשון בלצאת מולה ולהגיד לה- לא!
את רואה שכשאת עסוקה בדברים אחרים את נמנעת מלעשות מה שעושה לך רע אז זו התשובה : מצאי דברים אחרים שמעניינים אותך, קשרים חדשים שיפיגו את הבדידות ובחרי במודע להתעסק בהם-
מתוך רצון להיות בעד עצמך ולמנוע ממך סבל מיותר. זה מצריך רצון אמיתי, תרגול והתמדה.
עם כל המשיכה לעשות משהו שמשתלט עלינו לעצור ולהגיד - הפעם לא!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?