מידע רפואי
פורומים
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- רפואה סינית
- פטרת ציפורניים
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פסיכולוגיה ילדים
- רפואת משפחה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- הפרעות קשב וריכוז
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- כושר גופני
- יוגה, מדיטציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנרגיות ירודות לקראת הערבורד06/04/2021
שלום רב.
אני אחרי גיל 50, עובדת יש לי שלושה ילדים, ובבוקר בצהריים אני מרגישה מצוין. כאשר מתחיל הערב אני מתחילה להרגיש מעין דכדוך אנרגיה ירודה. איך דרך nlp אני יכולה ללמוד לעצמי כדי לעזור לעצמי להרגיש טוב? תודה רבה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה על שאלתי
ורד08/04/2021תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הפורום קיים?
ורד12/04/2021למה לא עונים אשמח מאוד עם תוכלי לענות לי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בקבלת החלטות מה עושיםלינור10/03/2021
שלום.
לפעמים קשה לי להחליט עם עצמי דברים. למשל אני רוצה לצאת להליכה כל יום, ויש לי בלבול בראש האם לעשות כל יום או לא. זה מכניס אותי לריקנות מסוימת, וקשה לי בכלל להחליט דברים אפילו כמו ללמוד משהו. איך דרך nlp אני יכולה לעבוד על קבלת החלטות? תודה רבה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללינור לגבי קושי בקבלת החלטות
אילה אורי11/03/2021שלום לינור,
הבלבול שאת חווה מורגש דרך שאלתך, וכאשר אני מנסה לענות עליה, אני מרגישה די מבולבלת בעצמי....למשל לא הבנתי האם ההחלטה ללמוד קשורה להחלטה לעשות הליכה כל יום? האם אחד יבוא על חשבון השני, או שאת מתכוונת לכך שאם את מתקשה לקבל החלטה בנושא הליכה, קל וחומר שאת מתקשה לקבל החלטה בנושא לימודים?
ומה כוונתך ב"ללמוד משהו"? האם הכוונה לתואר, לימודי תעודה, לימוד עצמאי של נושא מסויים?
והריקנות שציינת - מה זה אומר? הרגשת ריקנות של כמה דקות? הרגשת ריקנות מתמשכת בחיים?
נראה לי שאת זקוקה לבהירות פנימית שתעזור לך לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר עבורך.
אחת הדרכים היעילות שאני מכירה לקבלת בהירות בעזרת nlp, היא לדמיין את עצמך מקבלת החלטה מסויימת ופועלת מתוכה, לשים לב איך זה גורם לך להרגיש, ובמידת הצורך לשנות את ההחלטה או מרכיבים מסויימים בתוכה.
למשל דמייני שבוע שבמהלכו את יוצאת להליכה כל יום.
שימי לב גם להרגשה הכללית שלך, גם לתועלת שתרגישי וגם למחירים שתצטרכי לשלם (למשל, אולי זה יצטרך להיות על חשבון דברים אחרים שאת אוהבת ורוצה לעשות), ושימי לב האם אלו מחירים שאת מוכנה לשלם עבור התועלת שבהליכה יומיומית.
את גם יכולה לנסות בפועל לעשות הליכה יום יום במשך שבוע, ובסיום השבוע לבדוק את הרגשתך, ואז לקבל החלטה האם מתאים לך להמשיך כך, מה זה דורש ממך, ואולי לקבל אז את ההחלטה לבצע את ההליכה רק 3-4 פעמים בשבוע.
אולי תגלי שמרכיב אחר צריך להשתנות, ולאו דווקא תדירות ההליכה - למשל שעת ההליכה, המסלול שבו את הולכת, דרגת הקושי של ההליכה, משך ההליכה, ואולי אפילו תוספת של גורמים מדרבנים, כמו האזנה תוך כדי ההליכה למוסיקה שאת אוהבת, או הרצאה או פודקאסט בנושא כלשהו.
החיים דורשים מכולנו פעמים רבות לקבל החלטות ולהתנסות בהן עוד לפני שנדע מהי התוצאה או אפילו איך נרגיש, אבל הקשבה שקטה לעצמנו ולרגשותינו, לרוב תכוון אותנו בדך הנכונה.
הדרך שבה אני עצמי בוחרת לקבל החלטות בנושאים של לימודים, פעילות גופנית, מעגלים חברתיים, מקום מגורים, אימוץ בעל חיים וכו', היא לתת ללב שלי להוביל, כלומר לרגשות ולתחושות, כולל "תחושות הבטן" או האינטואיציה שלי, בלי לשכוח את ההיגיון והשכל הישר.
ייתכן שליווי מקצועי של מטפל/ת שיעזור לך לשאול את השאלות הנכונות, יסייע לך להגיע לתשובות שיתנו לך בהירות פנימית. מתוך זה יהיה לך אולי קל יותר להגיע להחלטות, ולא רק כאלה שנכונות לך לעכשיו, אלא גם לסמוך על עצמך שתקבלי את ההחלטות הנכונות לך בעתיד.
מקווה שעזרתי,
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקיעות בחיים ואיך להתחיל לממש את עצמיימית25/02/2021
יש לי תחביב מסוים שאהבתי לעשות,ובגלל שעברתי תקופה לא פשוטה בזמן האחרון אני מרגישה תקיעות במה שאהבתי לעשות. איך דרך nlp אפשר להתממש עוד פעם? אני מודה לך על המענה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמח למענה תודה רבה
ימית26/02/2021חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לימית לגבי מימוש עצמי
אילה אורי28/02/2021היי ימית,
לדעתי יש כמה שלבים בהתבוננות פנימה בעזרת ה- NLP, שעלייך לעבור בדרך למימוש שאת מבקשת.
אני מאמינה שתקופות לא פשוטות, בין אם זה משבר אישי או משהו שהשפיע על כולם כמו הקורונה, לא מגיעות לחיינו במקרה, ויש להן תפקיד חשוב בצמיחה ובבניית האישיות שלנו.
ה- NLP יכול לסייע לך בכך שתתחילי בלהתחבר פנימה לעצמך כשאת בסביבה שקטה, רצוי בעיניים עצומות. דמייני את עצמך עוסקת בתחביב שאהבת. היזכרי במחשבות שלך תוך כדי העיסוק, שימי לב לרגשות ולתחושות שלך.
את יכולה להוסיף בדמיון או להיזכר גם במוסיקה נעימה שהאזנת לה תוך כדי, או שהיית רוצה להאזין לה. אפשר להוסיף גם ריח נעים שאת אוהבת, ומדמיינת שהוא נמצא באוויר בזמן שאת עוסקת בתחביב.
במידה שאת שמה לב למשהו שונה בהרגשתך בזמן ההדמיה הזאת, ייתכן שזו קריאה להתבונן עמוק יותר - מה חסר? מה ניתן לשנות - להוסיף משהו, להפחית משהו, לשנות את המיקום?
ואולי מה שצריך הוא לתת לעצמך עוד זמן או עוד הבנה, הקשבה, חיבוק לעצמך על התקופה שעברת, בידיעה שאת הולכת ומתאוששת ממנה, וכאשר הזמן יהיה נכון, התודעה שלך תכוון אותך לעסוק בתחביב שאהבת, או אולי בתחביב אחר?!
ניתן גם להזמין בדמיון מדריך רוחני פנימי, שהוא מישהו בעל תודעה גבוהה ואפילו על אנושית (למשל אדם חכם, מנהיג, דמות ספרותית או תנ"כית, מלאך ואפילו את אלוהים או כוח עליון אחר), על מנת לקבל ממנו/ה עצה להמשך דרכך.
מקווה שזה יעזור לך, ואשמח שתעדכני כאן בפורום בהמשך :)
שבוע נפלא, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם מחשבות שליליות דרך nlpחן25/01/2021
אני סובלת ממחשבות שליליות. כל דבר אני לוקחת שלילי עם זה מה יקרה לגבי העתיד? האם אמצע עבודה? או דברים אחרים. אני לא עובדת וכל היום אני בבית. חוץ מנקיונות וקניות אני לא עושה כלום ושקועה במחשבות שליליות. אשמח לטיפ איך להתמודד דרך nlp עם חשיבה שלילית. אני אודה לך על המענה ועל הטיפ מאחלת לך המשך שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחן לגבי התמודדות עם מחשבות
אילה אורי26/01/2021חן שלום,
כאדם וכמטפלת אני מאמינה שבמקום לנסות להתמודד עם המחשבות השליליות, עלינו להפנות את תשומת הלב והעשייה שלנו לכיוונים שישמחו אותנו ויגבירו את החלק החיובי.
בכל אחד מאיתנו קיים חלק אופטימי, בוטח, מאמין ושמח, וגם חלק נמוך יותר, שמרגיש לעיתים שלילי ואפילו חסר תקווה.
קיימות טכניקות ב- NLP ליצירת דיאלוג עם כל אחד מהחלקים, שעוזר לנו להבין גם את כוונתו החיובית עבורנו של החלק ה"שלילי", שלרוב מה שמניע אותו הם פחדים וחרדות.
אחרי שמבינים את החלק הזה, אפשר להתקדם בכיוון של יצירת שלום פנימי בין החלקים, על מנת שהחלק הזה לא ישתלט.
וחוץ מהטכניקות, את יכולה גם להקדיש תשומת לב ומחשבה מה כן משמח אותך ועושה לך טוב, ולהתחיל לעשות זאת אפילו "בקטן" כתחביב.
למשל אם את יודעת שאת אוהבת לבשל או לאפות, את יכולה להחליט במודע שאת מבשלת או אופה בכל יום או מספר פעמים בשבוע משהו שאת רוצה ואוהבת, לא כי את חייבת, אלא כי זה משמח אותך.
במקביל את יכולה גם לרקום ללא חשש חלום גדול יותר לעתיד ואף מספר חלומות. למשל את יכולה לחלום על מקום או מקומות בעולם שהיית רוצה לבקר בהם כאשר זה יתאפשר לך, ואת יכולה לקרוא או לצפות באינטרנט בתמונות של המקומות האלה.
מה שחשוב הוא לא להיות עסוקה באיך זה יתממש, אלא רק בחלום עצמו.
אני מאמינה שגם האזנה למדיטציות מוקלטות בדמיון מודרך (שניתן למצוא באינטרנט גם ללא תשלום), עשויה לעזור לך בהעלאת תדר השמחה והשלווה הפנימית.
מקווה שעזרתי,
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מכל הלב
חן27/01/2021עזרת לי מאוד שיהיה לך המשך שבוע נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחן
אילה אורי28/01/2021בשמחה, ותודה על המשוב :)
סופ"ש חמים ונפלא,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה למצוא זוגיות יציבה- NLPרינת08/01/2021
שלום רב.
אני לא יודעת עם זה מתאים לnlp אבל כרגע אני רווקה יש לי רק ידידים אין לי בן זוג, וכמה שאני מחפשת אני לא מוצאת וזה מייאש אותי. האם nlp יכול לעזור בנושא זוגיות? אשמח לטיפ עם אפשר מה לעשות? מקווה שזה מתאים לפורום שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת בנושא זוגיות יציבה
אילה אורי09/01/2021רינת שלום,
הרצון שלך מובן וטבעי מאוד. ה nlp אכן יכול לעזור לך - הן בהגדרת המטרה שלך ובכך שתצליחי לדמיין את הזוגיות שאת רוצה, לחוש אותה ולהרגיש כבר בדמיון איך זה יהיה להיות בזוגיות כזאת, והן בחיבור לעצמך הכולל את זיהוי החסמים הפנימיים שעשויים להיות לך ושכיום אינך מזהה אותם, כגון אמונות מגבילות.
האמת שאין טיפ מסויים בנושא כה רחב ומהותי, ובעיניי זה אפילו יהיה לא אחראי לנסות לתת טיפ, אלא אני מאמינה שכדאי לך לפנות לליווי של מטפל/ת או מנחה מוסמכ/ת ב nlp, ולממש את המחוייבות שלך כלפי עצמך בנושא הזה.
בהצלחה רבה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תרגיל מתוך nlp לשיפור מצב הרוחדנה30/12/2020
בימים האחרונים אני מרגישה עייפה עם מצב רוח ירוד עקב מחלה אשמח לטיפ קטן מתוך nlp איך להתמודד עם מצב רוח רע. אני ממש מודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תרגיל
טליה המאירי ישי30/12/2020תסכלי בתמונות עם אהובייך, דמייני את החוויה הנפלאה שהייתה לכם באירוע, כשאת מדמיינת את החוויה הטובה, נעצי ידך ברגל הנגדית ליד הכותבת ועגני את התחושה הטובה.
כל מחשבה שלילית המגיעה אליך זכרי שזו רק מחשבה, תמיד את יכולה להופכה למחשבה טובה.
הניחי לעצמך גם לשהות ברגש למשך 10 דקות החכמה היא לצאת מהתחושה אחרי 10 דקות. ככל שתתני לרגש הקשה את המקום שלו כמו ילד הרוצה תשומת לב כך הוא ילך ויפחת.
מעבר לכך אשמח להעביר לך תהליכי NLP לחיזוק המערכת החיסונית בזום.
תודה ורק בריאות ::)
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה לגבי שיפור מצב הרוח
אילה אורי30/12/2020היי דנה,
קודם כל מצב הרוח הירוד עשוי להיות אחד הסימפטומים של המחלה, וייתכן שמרגיע פשוט לדעת את זה.
ומעבר לכך אני ממליצה לך על תרגיל נשימה במלווה בדמיון מודרך -
לשאול את עצמך לאילו משאבים או כוחות נפש את זקוקה לשיפור מצב הרוח - שמחה, סבלנות, אהבה עצמית, הומור, ביטחון, אמונה, או כל כוח פנימי אחר שהיית רוצה לחזק.
לאחר מכן דמייני שאת מקבלת מכוח עליון או מלאך/פיית קסם, צרור בלוני קסם, שכל אחד מהם מכיל את אחד הכוחות הפנימיים שאת זקוקה להם.
דמייני שאת שואפת מכל בלון לתוכך את הכוח שנמצא בו, ותוך כדי כך שאפי שאיפה פיזית עמוקה (אפשר גם כמה שאיפות מכל בלון.
זכרי שאלו בלוני קסם שלא מתרוקנים... 😊
לרוב אחרי התרגיל הזה,שנמשך מספר דקות,מרגישים הרבה יותר טוב פיזית ורגשית.
בהצלחה ובריאות שלמה במהרה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?דידי24/10/2020
האם nlp יכול לעזור בהפרעות אכילה, אנורקסיה לנערה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי nlp לטיפול בהפרעות אכילה
אילה אורי24/10/2020דידי שלום,
אני מאמינה ש- nlp אכן יכול לעזור במקרה כזה, כיוון שהפרעת אכילה כרוכה לרוב בהפרעה בדימוי הגוף, ומומלץ לטפל בכיוון של העלאת הערך העצמי והגדלת האהבה העצמית. ל- nlp יש כלים שעשויים לסייע לשפר את דימוי הגוף ואת הדימוי והערך העצמי, וכמובן זה תלוי בשיתוף הפעולה של הנערה וברצונה שהטיפול יעזור ויצליח.
מומלץ לבחור מטפלת מוסמכת שיש לה הכשרה וניסיון בתחום שינוי של אמונות מגבילות בעזרת nlp, כיוון שלרוב אצל אלה שיש להם הפרעת אכילה, יש גם לא מעט אמונות שליליות ולא מעצימות לגבי עצמם/ן ולגבי החיים והאפשרויות שגלומות בהם.
כמו כן חשוב להיות מטופלת במקביל בתחום הפיזי- תזונתי או לפחות בהשגחה מהבחינה הזאת, כיוון שמחסורים תזונתיים עלולים להשפיע לרעה גם על התודעה.
בהצלחה ובריאות שלמה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?סתיו10/10/2020
שבוע טוב
אני חשה בזמן האחרון חוסר מוטיבציה לעשות את הדברים שאהבתי לעשות. הייתי שמחה לדעת איך אני יכולה לקבל חשק ומוטיבציה להנעה, לחזור לעשות את מה שאהבתי לעשות? אני מודה לך על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסתיו לגבי מוטיבציה
אילה אורי10/10/2020סתיו שלום,
הייתי מתחילה מלשבת בשקט עם עצמך ולדמיין את עצמך עושה את הדברים שאהבת לעשות, ושימי לב איזו הרגשה זה מעורר בך. שימי לב האם מתעוררת בך התרגשות או התלהבות, כי הרגשות הללו הם יוצרי המוטיבציה הטובים ביותר. ואם הם לא מתעוררים בך, ייתכן שהתעוררו בך רצונות אחרים והעדפות חדשות, ובמקרה כזה אני ממליצה שתתני לעצמך לגלות מה את אוהבת ורוצה לעשות עכשיו.
שבוע טוב ומקווה שעזרתי,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים דרך nlp עם דיכאון וחרדותטל30/09/2020
אני בת 47 ובדרך כלל בערב יש לי דיכאון או חרדות וזה מפריע מאוד. שמעתי על טיפול nlp אמרו לי שזה טיפול מצוין למקרה הזה הייתי שמחה לדעת איך דרך nlp אפשר להתמודד עם תופעות אלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם דיכאון או חרדות
אילה אורי30/09/2020טל שלום,
בעזרת ה - NLP ניתן לחזק את הכוחות ומשאבי הנפש הפנימיים, וזה נעשה בטכניקות שונות, כמו למשל לדמיין ששואפים את הכוח המחזק או זה שאת רוצה לחזק, לדוגמא אומץ, מבלון קסם דמיוני או פרח קסום, ומאפשרים לכוח הזה להתפשט ולהיספג בכל תאי הגוף.
בעזרת ה NLP ניתן גם לדמיין את הדיכאון או החרדה כדמות או כצורה מסויימת, וליצור בהם שינוי דרך תפיסתם ע"י החושים (למשל שינוי בדמיון של הגודל, הצבע, המרחק ממך, הבהירות, עוצמת הקול ועוד), כך שיהיו פחות מאיימים, וכך להקטין את השפעתם התודעתית.
אם לדיכאון ולחרדות אצלך יש גם רקע של רגשות קשים שאולי הודחקו או לא עוּבּדו או בוטאו עד תומם (למשל כעס, זעם, עצב), אני יכולה להמליץ לך על טיפול בשיטת המסע, שקרובה מאוד בטכניקות שלה ל NLP, אבל שמה דגש רב יותר על הצד הרגשי, ועבור חלק מהאנשים גם מאפשרת חיבור לחלק הרוחני והמאמין בתוכם, שמאפשר להם להתחזק מול הכוחות הפנימיים שיוצרים את הדיכאון והחרדות.
מקווה שעזרתי ומאחלת לך הקלה ושמחה,
חג שמח וגמר חתימה טובה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתמודדים עם דיכאון וחרדות דרך nlp
א.ח.ת בדרך שלך01/10/2020היי,
ציינת שהחרדות והדיכאון מופיעים רק בערב. צריך לברר למה דווקא בערב, מה יש בערב שגורם לך לתחושות האלו. שיטת ה nlp היא אימון אישי וטיפול רגשי באמצעות שילוב של דימיון מודרך. המטרה של השיטה לגרום למוח לפרש אחרת ולהתייחס אחרת למחשבות שמעוררות את הרגשות וההתנהגויות שמתלוות לחרדה ודיכאון. זו שיטה מעולה, שווה לך לנסות, מקסימום תצליחי ❤* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?יעל20/09/2020
אני אודה לך על המענה ומאחלת לך חג שמח ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בסגר לבד בבית ובגלל זה אני נכנסת לעצבות
יעל20/09/2020אני אודה לך על המענה איך באמת אני יכולה להיות קצת יותר שמחה. ממש תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל לגבי שינוי מצב הרוח
אילה אורי21/09/2020יעל שלום,
אכן הסגר הוא מצב לא נעים, ולעיתים הרגשת העצבות או הבדידות מתגברות, גם אם ללא סגר היינו בוחרים לבלות את הזמן בחברת עצמנו.
קודם כל נסי לזהות את רגשותייך ולקבל אותם בברכה למרות שהם בלתי נעימים, וכך לרוב הם יחלפו מהר יותר כי טבעם של הרגשות להתחלף ולהשתנות מבחינת העוצמה.
מה שעשוי לעזור לך עוד הוא להאזין למדיטציות מוקלטות בדמיון מודרך, וניתן למצוא מדיטציות כאלה באינטרנט גם ללא תשלום.
אפשר לחפש בגוגל לפי המילים מדיטציות בדמיון מודרך, או רק לפי דמיון מודרך.
המדיטציות עוזרות להרגיע את הגוף והנפש, ולהעלות בעיני רוחנו תכנים נעימים ומשמחים, וזה משפיע לטובה על מצב הרוח.
את יכולה גם לדמיין ולתכנן מה תעשי כשהסגר יסתיים, ולהבטיח לעצמך לנסות להגשים את מה שאת מדמיינת, וכך התקווה לעתיד משמח יותר מאירה את ההווה באור שונה.
לי אישית עוזר גם לצפות בתכניות או סרטים מצחיקים, וגם לצאת לטייל או לשהות בטבע (מותר להיות במרחק קילומטר מהבית, אני מניחה שכמעט בכל מקום ניתן למצוא פיסת טבע או פארק נעים במרחק הזה מהבית), ואלו אמנם עצות לאו דווקא מתחום ה -NLP או הדמיון המודרך, אבל העיקר בעיניי הוא ההשפעה ולא השיטה.
מקווה שעזרתי ושהסגר יעבור מהר ובקלות ❤
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבר עם מישהו
טליה המאירי ישי01/10/2020מאוד קשה להיות בתקופה זו לבד. חשוב מאוד לדבר עם מישהו ולחלוק את רגשותייך.כל מי שיכול להאזין לך ולעודד. בהחלט ההמלצות שניתנו קודם טובות מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה לדבר עם מישהו
אילה אורי01/10/2020ממסכימה עם טליה, אם יש מישהו לדבר איתו זה נפלא.
אני אישית אדם מאמין, ומאמינה שאלוהים מאזין לכולנו תמיד ובכל מקום, לכן כאשר אין לי את מי לשתף ברגשותיי, אני משתפת אותו בדיבור או במחשבות או בכתב, ומוצאת שזה מאוד מחזק ומעודד ושמצב רוחי לרוב משתפר בעקבות זה.
גם רבי נחמן מברסלב המליץ לחסידיו על התבודדות ודיבור עם אלוהים בשפה פשוטה ויומיומית.
ולבסוף, כבעלת כלב אני יכולה להעיד שמעבר לכך שכלב מעלה את תדר השמחה, גם ניתן לחבק אותו, לדבר איתו ולהפיג את הרגשת הבדידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?אלמוני29/09/2020
היי שלום ברצוני מאוד ללמוד nlp ובנוסף להיות מטפל הכל טוב ויפה עד פה .
יש לי בעיונת נקרא לזה לשון כבדה
נתפס פה ושם יכול להצליח ?? יכול להתאים לי?
תודה מראש 😶* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב NLP לכבדי לשון
אילה אורי30/09/2020שלום,
אם שאלתך היא האם אתה יכול ללמוד ולטפל, דעתי היא שהבעיונת כפי שהגדרת זאת, לא תמנע זאת ממך.
אגב, בכך שהגדרת את מצבך כבעיונת, כבר השתמשת ב NLP, כי האופן שבו אנחנו מתקשרים עם עצמנו ועם העולם שסביבנו, קובע במידה רבה את הרגשתנו ואת יכולת התמודדותנו.
אם התכוונת בשאלתך האם ה NLP יעזור לך לשנות את כבדות הלשון, אינני יודעת לענות.
לשמחתי אני מכירה אישית חלוץ בתחום ה NLP בארץ שהיה כבד לשון וזה לא מנע ממנו לפתח את התחום בארץ, לטפל וללמד, וכמו כן אני מכירה רופא בכיר שעד היום הוא כבד לשון וזה לא מנע ממנו להתקדם ולהצליח מאוד בתחום ההתמחות שלו. ואת משה רבנו אין צורך שאזכיר כאן...
מאחלת לך הצלחה בכל דרכיך ובחירותיך!
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן
טליה30/09/2020אמיר רטר הצליח באמצעות NLP להתדבר על גמגומו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlpאלמוני30/09/2020
תודה רבה על תוכן דברייך
על המענה המהיר והענייני
מודה לך שנה טובה ומתוקה
והאם ניתן להתייעץ איתך בבקשה על איפה את ממלחצה על לימודי
הnlp בארץ
שמעתי על מכללת לשם שינוי
את יוסי קדמי
ואת ליאור ברקן
כמובן את רטר,תוצאות וכ"ו ...
מה ממליצה באמת ככה הכי מקצועית ותתן לי מענה הולם .
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי לימודי NLP
אילה אורי30/09/2020תודה על מילותיך ואיחוליך.
אני עצמי למדתי במכללת רטר וממליצה עליהם.
אני ממליצה לך להתעניין גם במקומות האחרים שציינת, האם הם מקיימים ימים פתוחים או הרצאות מבוא שבהן תוכל להתרשם ולחוות ישירות, ולהרגיש למי אתה יותר מתחבר.
כמו כן כדאי לבדוק ולהשוות את היקף הלימודים מבחינת שעות ואת העלות בהתאמה, ולהחליט גם לפי זה מה הכי מתאים עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?רינת28/08/2020
אני מרגישה אהבה למישהו ואני רוצה לחזק את הקשר. אמרו לי שדרך nlp אפשר לעבוד על זה. אשמח לטיפ מסוים קטן בכלל איך ליצור מטרות בחיים.
אני מאחלת לך שבת שלום ומבורך.
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת לגבי זוגיות ומטרות בחיים
אילה אורי29/08/2020רינת שלום,
ב Nlp הגדרה מפורטת של המטרה היּא הדבר הראשון שעושים בתהליך, וכמובן ניתן לעשות הגדרֻות מטרה עבור מטרות שונות שּאנו רוצים להשיג בחיינו, כל אחת בזמנה.
אחת השאלות החשובות שאנו שואלים את עצמנו בדרך להגדרה המפורטת של המטרה, היא לא רק מה היינו רוצים להשיג, אלא האם השגת המטרה היא בשליטתנו.
במידה שהתשובה היא לא, כמו במקרה של מימוש זוגיות, בודקים איזה חלק נמצא בשליטתנו, ורק עליו ניתן לעבוד.
למשל אם את רוצה לחזק את הקשר למישהו מסוים, ובהנחה שאתם אכן מתאימים, את יכולה לחזק את הקשר עם עצמך, לזהות את רצונותייך ומה את אוהבת, וסביר להניח שכאשר תיווצר זוגיות, היא תהיה זוגיות שנכונה לך יותר, ועשויה להתפתח בצורה יציבה יותר מאשר זוגיות שבה אינך מכירה את עצמך לעומק או אינך מספיק מחוברת לעצמך במובן של אהבה עצמית.
כמו כן דרך חיזוק הקשר עם עצמנו, אנחנו יכולים לזהות בעצמנו חסמים שהיו בלתי מודעים, ושככל שניטיב להכיר אותם ולתת להם מענה פנימי, הדרך שלנו תיפתח והשגת המטרה תתאפשר.
טיפ נוסף שעשוי לעזור הוא לדמיין את עצמך בעתיד, לאחר שהשגת את המטרה. אפשרי לעצמך לדמיין איך השגת המטרה משפיעה על חייך, על משפחתך, על עבודתך, על חברייך, על עיסוקייך, וגם מבחינה רגשית - שימי לב האם זה מעורר בך שמחה והתרגשות לדמיין את הקשר או הזוגיות ביניכם, והאם זה מעורר גם חששות מסויימים (שגם בהם תצטרכי להתחשב, לרוב החסמים הפנימיים שלנו הם חששות ופחדים).
מקווה שעזרתי ומאחלת לך ולשניכם הצלחה ואושר,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?ניצה19/08/2020
אני סובלת ממחשבות שליליות רוב היום. אימא שלי מאוד חולה אני גרה עם ההורים לקצת זמן עד שאני יעבור לדירה משלי,ורציתי לשאול אם קיים שיטה דרך nlp לעבוד על גישה חיובית לחיים? אני מוצפת בשליליות ואני אשמח לדעת איך אפשר להחליף מחשבה שלילית לחיובית.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניצה לגבי גישה חיובית
אילה אורי19/08/2020שלום ניצה,
הגישה הטיפולית שלי, שמבוססת גם על NLP, גם על שיטת "המסע" של ברנדון בייס, וגם על נסיוני המקצועי,היא שהדרך להגיע לרוגע מחשבתי ולמחשבות חיוביות איננה להחליף מחשבה מסויימת במחשבה אחרת, אלא בעבודה פנימית נכונה על ביטוי ופריקת הרגשות שלנו בסביבה בטוחה (בטיפול למשל), וחיבור לשקט הפנימי שקיים בנו, שהוא גם המקור לשמחה ולחיוביות שיש בנו, כלומר ליצור שינוי כללי יותר בהתייחסותנו לעצמנו ולחיים.
אם אינך רוצה או אינך יכולה כרגע לאפשר לעצמך טיפול, אפילו לא קצר מועד של מספר שבועות או חודשים, אני ממליצה לך מאוד להאזין יום יום למדיטציות בדמיון מודרך, שניתן למצוא דרך גוגל או ישירות ביוטיוב.
אם עשית בעבר מדיטציות ואינך זקוקה להדרכה, או שאת מעדיפה לעשות מדיטציה ללא מילים, את יכולה גם להאזין למוסיקה מדיטטיבית נעימה, שגם אותה ניתן למצוא ללא תשלום ביוטיוב.
תוך כדי ההאזנה למוסיקה הזו, את יכולה פשוט לעקוב אחר נשימותייך, לנשום נשימות עמוקות ולנשוף באיטיות, וגם לשים לב לתחושות בגופך. לרוב זה מאוד מרגיע ועוזר להישאר חיוביים במשך פרקי זמן יותר ארוכים.
המוסיקה הזאת משפיעה לטובה אפילו אם מאזינים לה תוך כדי שינה.
כמו כן דבר שידוע שעוזר לשמחה ולחיוביות הוא להודות. את יכולה לכתוב לך מדי בוקר או ערב על מה את מודה בחייך, וגם זה מעלה מאוד את הגישה החיובית. אפילו תקדישי מחברת מיוחדת וקבועה לשם כך, זה תמיד עושה טוב.
כמו כן אם את אוהבת בעלי חיים כמו כלבים או חתולים, ויש לך גישה אליהם, בעל החיים לרוב עוזר להעלות את רמת השמחה של בעליו, או שאם אינך יכולה להיות בעלים של כלב או חתול, אולי יש לך שכנים שתוכלי לעזור להם להוציא, להאכיל או לטפל בצורה אחרת בבעל החיים שלהם.
ודבר אחרון - נתינה. אם יש לך אפשרות לתת מזמנך ומִרצך בהתנדבות כדי לעזור לאחרים, לפי העדפתך (ילדים, בני נוער, או קשישים), דעי שרוב האנשים שמשלבים בחייהם נתינה, מעידים שרמת השמחה והאושר שלהם עלו.
מקווה שעזרתי ושתרגישי יותר ויותר טוב עם כל יום שעובר,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קבלת החלטות דרך nlp דמיון מודרךסיגל01/08/2020
שבוע טוב.
יש לי בעיה בזמן האחרון עם קבלת החלטות. קשה לי להחליט מה אני באמת רוצה,עם זה תחביב או כל דבר אחר. מה מלמדים בnlp לגבי קבלת החלטות? עם אפשר טיפ קטן אני אשמח.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיגל לגבי קבלת החלטות
אילה אורי01/08/2020סיגל שלום רב,
הטיפ שאני יכולה לתת לך בקשר לקבלת החלטות, הוא שתדמייני את עצמך לאחר שקיבלת החלטה מסויימת ואת פועלת על פיה וחיה את חייך החדשים.
את יכולה לדמיין איך את מתנהגת, מה את חושבת, ולשים לב גם ובעיקר - מה את מרגישה.
את יכולה לדמיין יום בחייך עם ההחלטה החדשה, או שבוע, וחשוב שתשימי לב האם כשאת מדמיינת את עצמך שחיה את ההחלטה החדשה, את מרגישה וחשה נינוחות, שמחה, התלהבות, או שאולי ההחלטה דווקא גרמה ליותר מתח ופחות שמחה בחייך.
בהצלחה ובברכה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?