מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- רפואת עור משלימה
- אקנה-רוזציאה
- טרשת נפוצה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- טנטרה, מיניות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- קטרקט - ניתוח וטיפול
- מיאלומה נפוצה, המטולוגיה, לימפומה, קרישה ואנמיה
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
מנהל הפורום
- אני סובל מחרדה חברתית 😫יאיר03/06/2024
היי אני סובל מחרדה חברתית די קשה.
אשמח לדעת מה הטיפול המומלץ לחרדה חברתית,
אני היום לא לומד, בקושי עובד,
(וגם אם כן עובד זה לפעמים ובלילה בלי אנשים) בגלל החרדה.
אשמח לעזרה קשה ככה בלי לחיות 😫* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית
ד''ר דניאל לומברוזו16/06/2024הי, מאחר והחרדה שלך קשה, עליך למצוא מטפל אישי, ועדיף פסיכולוג קליני, שיעבוד אתך ויכין אותך לקראת המשך טיפול במסגרת קבוצתית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת מה דעתך על LI cbt - law intensity CBTירון08/04/2024
שלום
רציתי לדעת מה דעתך על LI cbt - law intensity CBT לטיפול במקרים קלים של חרדה דיכאון ודימוי עצמי נמוך. קיימים כיום מספק מסגרות בארץ שמלמדות. האם אתה יכול להמליץ על אחת מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CBT LI (בעצימות נמוכה).
פרופ` דניאל לומברוזו28/05/2024לא ברורה לי הגדרת העצימות הנמוכה. בכל מקרה כשחורגים מהפרוטוקול הפורמלי (וזה מה שרוב המטפלים המנוסים עושים), ניתן לווסת את עצימות הטיפול בהתאם לצרכי המטופל. גישה זו מחייבת מיומנות והתנסות טיפולית רבה של המטפל. ועוד דבר, ניתן לשלב יותר משיטה אחת, להשגת תוצאה טיפולית גבוהה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות לקשב וחרדהAs01/05/2024
האם התרופה לקשב אטומיק 100mg עם תרופה לחרדה דרלין 20mg ביום יכולה ליצור אינטרקציה שלילית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חרדת חתונה חייב עזרהאנונימי22/02/2024
היי ד"ר,
אני מעוניין להציע נישואין לבת הזוג אך אני חושש כי אני חושב שיש לי חרדה חברתית..
הקול שלי ירעד שאני יברך את הברכות בחופה ואני חושש מזה מאוד..
מה ניתן לעשות? יש כדורים לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעת נישואין
ד''ר דניאל לומברוזו03/03/2024שלום לך,
ראשית, תציע נישואין. לכשתקבל תשובה חיובית ביטחונך יעלה ורק אז תכין עצמך לברכות. עליך להבין, כולם מתרגשים במעמד כזה, וכולם חוצים אותו כמו גברים! צריך להתמודד ישירות ולא להתגבות בכדורים. בהצלחה ומזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי חרדה לפני חתונהלירן19/07/2023
שלום רב.
מתחתן בעוד שלושה חודשים.
יש לי קצת פחד קהל ונכנסתי למעין סחרור בכל החשש מפספוס בשבירת הכוס. מעוניין לקחת כדור הרגעה בדמות קלונקס אך אני גם מתכוון לשתות אלכוהול ( ולא מעט) בחתונה שלי. מה עושים? האם בגלל שזה חד פעמי אין סכנה? ואם כן האם יש כדור אחר שיתן את אותו אפקט אך ניתן לשלב עם אלכוהול. אנא עזרתכם חייב פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכהול וקלונקס
ד''ר דניאל לומברוזו29/07/2023שילוב של אלכהול וקלונקס אינו מוצלח בעליל. אתה עלול לאבד את יציבותך. עדיף לשתות שניים או שלושה דרינקים לפני ולוותר על הקלונקס. אין כדור הרגעה שיעבוד טוב עם אלכהול. בנוסף, אני ממליץ לשמור על קו אחד לאורך הארוע.למשל, אם תחליט לשתות יין, אז רק יין ולא לערבב עם משקאות אחרים. כך עם וויסקי או כל משקה אחר: לא לערבב !!! שיהיה במזל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של ואבן וטונייטקופי05/07/2023
יש לי חרדה חברתית מאירועים מסוימים. ביום שבת יש את החתונה שלי ואני מפחד מהתקף חרדה. אני גם בטוח שלא אשן לילה לפני.
האם אפשר לקחת חצי כדור טונייט בשישי בלילה, ואחרי כמעט 15 שעות לקחת כדור וחצי של ואבן? (15mg) או שעלול להיות אפקט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב מנצח
ד''ר דניאל לומברוזו07/07/2023הפרש הזמנים הגדול בין התרופות מבטיח פעילות "עצמאית" של כל תרופה לחוד. יחד עם זאת במקרים מסויימים יכולה להופיע השפעה ארוכת טווח. עניין של נסיון. אני מציע לך לנסות בהדרגה, בתחילה כדור אחד של ואבן, ואם תרגיש בסדר - תגדיל את המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין שתי תרופותאיאי02/07/2023
אני לוקח מ"ג trazodil 50
זה לא כל כך עוזר לי.
יש לי שמן cbd.
לפי ההוראות צריך לקחת טיפה בערב וטיפה בבוקר.כל טחפה מכילה 15מ"ג cbd
האם להמשיך עם ה trazodil* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרזודיל
ד''ר דניאל לומברוזו07/07/2023המינון 50 מ"ג הינו נמוך. המינון היעיל הינו 200 מ"ג ויותר. אם תגדיל את המינון יתכן שתוכל לוותר על ה CBD. תתייעץ עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית- טיפול סטנדרטי לא עזראמיר אהרוני16/01/2023
שלום לכם,
אני חווה מזה כשנה חרדות חברתיות קיצוניות שמונעות מימני להגיע למיפגשים משפחתיים גדולים,אירועי שמחה, חגים וכו'...גרוע מזהף נמנעתי להגיע להלוויה של סבתא שלי מהסיבות האלה.
ניסיתי טיפול CBT זה לא הוזיז ואפילו העמיק מעט את החרדות, ניסיתי גם רסקיו ודומיו..כלום השפעה.זה לא הצליח להנמיך את הרעש ואת גובה הלחץ.
יש אזכרה לסבתא שלי בעוד שבועיים ואני נחוש להגיע אבל מבועת, לא ישן טוב בלילות, מחשבות במהלך היום וכאבי בטן
אני שניה לפניה בקשה לכדורי הרגעה כדי שיאפשר לי להגיע במצב רגוע יותר ופחות מתוח לאזכרה של סבתא.
איזה כדור/טיפת עדיף לקחת/לבקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האזכרה של סבתא
ד''ר דניאל לומברוזו18/01/2023אין כל רע בלקחת כדור חד פעמי לארוע ספציפי כמו האזכרה של סבתא. לאחר מכן פנה לפסיכולוג קליני מנוסה לטיפול קלאסי, בהדגשה, לא CBT ולא דינמי, אלא תהליך טיפולי (סדרת פגישות) שיאפשר לך להבין את מקור החרדות וללמוד כיצד להתמודד עימן בצורה יעילה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית ברשת האנונימיתיובל26/11/2022
רציתי לשאול לגבי חרדה חברתית שקשורה בהשתתפות בפורומים אנונימיים ברשת, כמו זה. האם כשיש חרדה חברתית וחשש עמוק ממבוכה שמשפיעים גם לגבי היכולת לכתוב הודעות אנונימיות שאפילו לא חושפות פרטים אישיים. האם זה עוד סוג של חרדה חברתית או שזה כבר ממש שלב מטורף לגמרי ופסיכוטי. ראיתי שגם מי שסובלני ואמפתי כלפי תופעות של חרדה חברתית, מאבד סבלנות כשרואה שהן חלות על המישור הוירטואלי האנונימי לגמרי ומרגיש שזו כבר הזיה או הטרלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתתפות בפורומים
פרופ` דניאל לומברוזו05/12/2022מקור החרדה שלך יובל, הוא החשש העמוק מפגיעה רגשית, פגיעה באגו שלך. אינך סומך על הבטחת אנונימיות, ובענין זה יש גם צדק מסויים, שהרי חומות של סודיות נפרצות מידי יום. אך לא בכך הבעיה אלא ברגישות היתר שלך ובמחשבה שאתה מסתכן בכך שאתה חושף את עצמך. כדאי שתתחיל לחשוב שאינך במרכז העולם ואף אחד לא באמת מתעניין בך. פורומים אנונימיים הם כמו סקר באוכלוסיה: אנשים מתעניינים בדעות המושמעות ולא בדיוק באדם מאחור. ויותר מכך, האנונימיות מאפשרת לאחדים להביע דעות ללא חשש, ולאחרים להגיב (לפעמים גם באלימות מילולית), גם כן ללא חשש.
אני מציע לך דוקא כן להתנסות ולהשתתף בפורום גלוי, בנושא שיהיה חסר משמעות מיוחדת עבורך, ולהיווכח שהשד אינו נורא כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בפרוויג'יל עשוי לסייע?נטע לוין23/10/2022
יש לי חרדת נהיגה ,חרדת קהל, והחרדה הכי מרכזית וותיקה היא החרדה הכלכלית.
לאחר טלטלה בריאותית בשנת 2021 של ניתוחים וטיפולים ביולוגיים בהם, בין היתר,איבוד שליטה בסוגרים, התגברו כל החרדות וכיום, איני יוצאת מהבית (מתמיד סובלת מבעיות שינה-דום נשימתי)ולכן בעבר טופלתי בפרוויג'יל (200) לפני כשישה חודשים החלטתי להפסיק עם כל התרופות הפסיכטריות(הודעתי לרופאה כמובן) שכללו: ציפרלקס (20)פרוויג'יל(200) וולבוטרין (300.).גרמו לי לעצירות ועוד תופעות לוואי.....כיום,מטופלת (תל השומר)בקאנביס (c28)מה שמסייע בכאבים .טוביאס(8)ליטורבה,לוותרים (500-נוירולוג ערב ממצאים בeeg)כמו כן ירדתי מסטילנוקס (15)לבין 5-10 וקאנביס ללילה(t20c4). אבל עדיין סובלת מעייפות קשה ושוקלת לחזור לפרוויג'יל ולו רק כדי להגביר את העירנות ולתפקד, לפחות בבית ובחצר. יש הצעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרופות
ד''ר דניאל לומברוזו04/11/2022האם שקלת טיפול באמצעות הרפיה והיפנוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקרים: אלכוהול גורם לדכאון וחרדותליאור22/09/2022
תסמונות פסיכיאטריות הנובעות כתוצאה מאלכוהוליזם במהדורה הרביעית של המדריך הדיאגנוסטי והסטטיסטי להפרעות פסיכיאטריות, הופיעה לראשונה קטגוריה הכוללת הפרעות פסיכיאטריות שהתפתחו כתוצאה מצריכת אלכוהול. כיוון שלאלכוהוליזם השפעות רבות על הפעילות המוחית, בהתאם גם ניתן לראות כי ישנן הפרעות רבות ביותר שיכולות להופיע על רקע אלכוהוליזם. בין היתר מדובר בהפרעות מצב רוח, הפרעה פסיכוטית, שיטיון, הפרעות שינה, הפרעות מיניות ועוד. המאפיין המובהק של כל ההפרעות שמקורן באלכוהוליזם הוא שהן התפתחו בעקבות ההשפעה הפיזיולוגית של האלכוהול. כמו כן, בניגוד למשל להפרעה פסיכיאטרית שלא נובעת כתוצאה מאלכוהוליזם, הפרעה פסיכיאטרית הנובעת מאלכוהוליזם צפויה לחלוף גם ללא טיפול, למעט טיפול תומך, תוך מספר שבועות לאחר הפסקת השתייה. סימנים ותסמינים פסיכיאטריים הקשורים לאלכוהול צריכה מופרזת של אלכוהול משפיעה בצורה ישירה על הפעילות המוחית וגורמת לשינויים מגוונים בכימיה של המוח ובמערכות ההורמונליות, הקשורות לסוגים שונים של הפרעות פסיכיאטריות. בין היתר מדובר בהפרעות מצב רוח והפרעות חרדה שונות. אי לכך, אין כל פלא שאלכוהוליזם יכול לבוא לידי ביטוי בטווח רחב של תסמינים וסימנים פסיכיאטריים. יתרה מזאת, במקרים רבים התופעות הפסיכיאטריות השונות הן העדות הראשונה לכך שהמטופל סובל מאלכוהוליזם וכן במקרים רבים התסמינים הפסיכיאטריים השונים מהווים את הגורם בגינו המטופל פונה לראשונה לקבלת סיוע. חומרת התסמינים משתנה בהתאם למשך הזמן שבו סובל המטופל מאלכוהוליזם, רמת הסבילות של המטופל לאלכוהול, תדירות השימוש באלכוהול, כמויות האלכוהול הנצרכות ועוד. מובן שישנה השפעה משמעותית גם לרמת הפגיעות של המטופל מבחינה פסיכיאטרית ולנטייה שלו לסבול מתסמינים פסיכיאטריים. בין היתר צריכת אלכוהול יכולה לגרום לאופוריה, עצבות, נטייה לרגזנות, עצבנות, פגיעה בכושר השיפוט ואפילו להוביל לתסמינים המזכירים במידה רבה תסמינים של הפרעת אישיות אנטי חברתית. התסמינים והסימנים הפסיכיאטריים משתנים גם כן, בהתאם למועד האחרון שבו המטופל צרך אלכוהול ובהתאם למועד שבו בוצעה האבחנה. כך לדוגמה, אם המטופל נמצא תחת השפעת אלכוהול וניכרים בו סימנים של דיכאון מג'ורי, ייתכן מאוד שלאחר שיתפכח, יפגין סימנים של חרדה ואפילו פאניקה. מעבר להשפעה הפרמקולוגית הישירה של אלכוהול על התפקוד המוחי, יש לזכור כי ישנם גם גורמי מתח רבים הקשורים לאלכוהוליזם, שעשויים להשפיע על התסמינים הפסיכיאטריים. הכוונה היא למשל לבעיות פיננסיות, בעיות בין אישיות ואפילו בעיות חוקיות כמו נהיגה תחת השפעת אלכוהול. כל הגורמים הנ"ל עשויים לתרום להגברת תחושת החרדה, העצבות והייאוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכהול גורם לדיכאון
ד''ר דניאל לומברוזו04/11/2022חומר חשוב! אבל כדאי לצמצם ולהתרכז במסר ממוקד וישיר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ופחד מלדבר ליד אנשיםמזל09/06/2022
שלום לכם , אני מתקרבת לגיל חמישים ,וסובלת מחרדה ליד אנשים ,אני משתתקת ,לא מוציאה מילה מהפה ,מפחדת להגיד משהו שלא ישמע נכון ואז בתגובה יחשבו שאני טיפשה או שלא מבינה כלום מהחיים שלי ,אז אני מעדיפה לא לדבר רק להקשיב , זה מאוד מפריע לי אני נהיית אדומה מתחילה להזיע ששואלים אותי משהו ומצפים לתגובה ממני ,אני בקושי עונה מילה או שתיים , איך אפשר לעזור לי לדבר ,להרגיש בטוחה ליד אנשים שלא יקטינו אותי , גם בישיבות בעבודה מצפים ממני לדבר ואני מפחדת לדבר ,לומר משהו לא נכון ואז יגידו עליי שאני לא מבינה כלום , תודה על התשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לפנות לטיפול פסיכולוגי
ד''ר דניאל לומברוזו05/07/2022את סובלת מזל מהפרעת חרדה חברתית. עליך לפנות לטיפול פסיכולוגי גם כדי לצמצם את הופעת החרדה וגם כדי למנוע את התגברותה בעתיד. הרי אינך רוצה להשתתק לגמרי בנוכחות אנשים. פני לפסיכולוג קליני -התנהגותי לטיפול קצר מועד ואני בטוח שמצבך ישתפר עם התקדמות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתונה - שאלה אל הפרופסורעבור הפרופ`27/06/2022
היי פרופ',
בקרוב (מאוד) אני מתחתן, רציתי לדעת אם ארגיש מעט התרגשות / חרדה קלה האם אתה ממליץ להשתמש בכדור קסנגיס, רק עבור יום החתונה.
אין לי חרדה חברתית אבל אני מתחיל להרגיש התרגשות קלה (טבעית) אין לי רגישות לתרופות, אני משתמש בפקאססט בעשרה חודשים האחרונים, אני מעל 30.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני סבור שעליך לקחת כדור הרגעה לפני או בזמן האירוע
ד''ר דניאל לומברוזו05/07/2022התרגשותך כחתן היא נורמלית לחלוטין, זהו ארוע משמעותי. ולכן, איני סבור שעליך לקחת כדור הרגעה לפני או בזמן הארוע. יחד עם זאת שים לב אם במהלך הארוע התרגשותך גוברת במדה רבה, אזי קח חצי כדור להרגעה מיידית.
בהמשך, לאחר הארוע, בדוק עם פסיכולוג קליני-התנהגותי את האפשרות לעבור אימון התנהגותי לשליטה רגשית. מזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית, בעיקר פחד קהלשפר16/01/2022
שלום, לדעתי אין טעם בטיפול התנהגותי בגילי, מעל 70. אחרי שנים של נטילת ויפאקס נגד חרדות אני מעוניין בתרופה שניתן לקחת רק לקראת ארוע מלחיץ כמו דיבור לפני קהל. אשמח לשמוע המלצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טעם רב בטיפול התנהגותי בבעייתך
פרופ` דניאל לומברוזו19/01/2022יש טעם רב בטיפול התנהגותי בבעייתך גם בגיל 70 הנחשב כיום
כ 55-60 של פעם. נסה, אולי תופתע. במקביל תוכל להעזר במקרים מסויימים המחייבים התערבות נקודתית מהירה לטווח קצר, בקלונקס 1-2 מ"ג, או קסנקס, שתיהן יעילות בהשפעתן הזמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד אפשר להתמודד עם חתונה במקביל עם חרדה חברתיתשרית04/01/2022
שלום.
איך אפשר לעבור את החתונה שלך בשלום כשאת מתמודדת עם חרדה חברתית וכל האירוע סובב סביב אנשים?
יש את הקושי של החופה מול כל הקהל, ובכלל לאורך כל הערב מהקבלת פנים ועד לריקודים.
הגוף שלי מגיב בצורה פיזית עם רעידות, דופק מואץ, קושי נשימה וכל הבא ליד..
האם כדי לקחת כדור הרגעה כמו קלונקס? או האם יש כדור אחר שמומלץ עבור זה?
משהו שיכול להשפיע בצורה מהירה, שלא לוקח הרבה זמן..
במידה וכן כמה זמן לפני כדאי לקחת? במשך כמה זמן משפיע הכדור? איך לדעת איזה מינון לקחת באופן חד פעמי רק עבור היום הזה?
האם יש לכם עוד טיפים והמלצות לסיטואציה הזאת?
הייתי מטופלת בעבר בכל נושא של החרדה חברתית cbt
אבל באירוע טקס גדול כמו חתונה אני לחוצה וזה לא עוזר לי.
אני מרגישה שאולי בלי כדור יהיה מאוד קשה להתגבר.
לקחתי בעבר הרחוק גם כדורי הרגעה לתקופות לחוצות
יש לי רק את החשש שזה לא יעשה אותי אדישה מדי ביום הזה
או שזה יעשה סחרחורות או תופעות אחרות וביום של חתונה זה בעייתי.. והאם זה באמת ישפיע בצורה כזאת שזה יעלים את התופעות הפיזיות..
מה עושים מה עושים.
אני ממש אשמח להכוונה ולרעיונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבור שקלונקס שהינה תרופה המרגיעה חרדה ומשתייכת
ד''ר דניאל לומברוזו18/01/2022אין ספק שחתונה מהווה ארוע משמעותח ביותר בחייך ולכן את גם מתרגשת מאד לקראתו, וזאת בנוסף לחרדה החברתית שיש לך. אני סבו שקלונקס (במינון 1-2 מ"ג), שהינה תרופה המרגיעה חרדה ומשתייכת למשפחת הבנזודיאזפינים שבה נכללת גם תרופות כמו – ואליום ודומיו, תעשה לך את העבודה. מזל טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?