מתכוני בשר, עוף ופסטה עם סילאן

סילאן הוא מיצוי של פרי התמר והוא מכיל רכיבים תזונתיים רבים וטובים כמו סידן, ברזל ועוד. לרגל חג פסח מוגשים לצלחתכם מתכוני בשר ועוף עם סילאן ופסטה עם סילאן, בתיאבון
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 08/04/2008 |
צפיות: 13,482
חג הפסח הוא גם חגו של הסילאן שעולה בבתים רבים על שולחנות ליל הסדר ומשמש להכנת חרוסת ביתית.

אף שהסילאן יכול להישמר לתקופה של שלוש שנים, אפשר להשתמש בו להכנת מגוון של מאכלים בליל הסדר ובארוחות החג האחרות.

הסילאן מופק ממיצוי פרי התמר ממגוון של זנים שונים. הסילאן מכיל את כל המרכיבים התזונתיים שיש בתמרים כולל סידן, ברזל, ויטמין A, ויטמיני B ו-C ועשיר בסיבים תזונתיים.

הוא משמש תחליף מעולה לסוכר או מרכיבים מתוקים אחרים בבישול. הוא מעניק תחושת שובע ולכן מצוין לדיאטה. בנוסף הוא מועיל למערכת העיכול, מפחית את רמות הסוכר והכולסטרול בדם ועשיר במגנזיום המסייע למניעת אלרגיות, מחלות לב ובריחת סידן.

למידע נוסף בנושא היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום תזונה ודיאטה לילדים

"חצר כנרת" בקיבוץ כנרת, המייצרים כ-90% מהסילאן בישראל, ממליצים על מתכונים להכנת מאכלי בקר ועוף וכן מתכון להכנת פסטה עם סילאן:

המתכון: צלי בקר "החיאני", מוגש עם רוטב פטריות על מצע של מלווח ממולא.

המרכיבים (ל-10 סועדים):

1.5 ק"ג בשר בקר צלוי (צלי בקר מס' 5)

5 עלי מלווח חצויים

120 גרם תמרים יבשים מגולענים וחתוכים לפסים דקים

רוטב:

חצי ליטר רוטב צלי (להכין מאבקת רוטב צלי)

130 גרם סילאן "חצר כנרת"

150 גרם פטריות טריות חצויות

אופן ההכנה:

מניחים במרכז עלה המלוואח החצוי את התמרים ומקפלים לצורת מעטפה

מטגנים במחבת עם מעט שמן

פורסים את הצלי ומניחים פרוסה על המלוואח, על הצלי הפרוס יוצקים את הרוטב.

לכתבות נוספות בנושא:
מה נשתנה הלילה הזה?
39% מהישראלים אוכלים חמץ בפסח
לנקות, לבשל ולשרוף קלוריות
מתכון: לביבות בטטה ושיבולת שועל
מתכון ממולאים, במיוחד לישראלים

המתכון: כרעיים עוף "חצר כנרת", כרעיים ממולאים מוגשים על רוטב תמרים

המרכיבים (ל-10 סועדים):

חומרים למילוי:

100 גרם משמש יבש

100 גרם תמרים יבשים

100 גרם אגוזים שבורים

50 גרם סילאן "חצר כנרת"

200 גרם חזה עוף טחון דק או מעובד במעבד מזון

לתיבול: מלח ופלפל לבן

רוטב:

חצי ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)

100 גרם פלפל ירוק ואדום

100 גרם סילאן "חצר כנרת"- 3 כפות גדושות

תיבול: צ'ילי

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את חומרי המילוי

ממלאים את הכרעיים עם המילוי בשק זילוף

צולים את השוקיים בתנור עם מעט שמן בחום גבוה עד להשחמה ועוד 30 דקות בחום בינוני

את הכרעיים פורסים ומניחים על הרוטב החם

(מומלץ להגיש עם מחית תפוחי אדמה)

המתכון: שיפודי חזה עוף "התמרנים"

המרכיבים (ל-10 סועדים):

1.5 ק"ג חזה עוף פרוס לפרוסות דקות

חצי ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)

80 גרם (3 כפות) סילאן "חצר כנרת"

לתיבול: צ'ילי, מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

משפדים את חזה העוף על שיפוד

צולים את השיפודים על גריל פחמים

לרוטב החום מוסיפים את הסילאן והתבלינים

יוצקים את הרוטב על השיפודים.

המתכון: פסטה "סילאן"

המרכיבים (ל-10 סועדים):

600 גרם פסטה פנה (צורת צינורות)

350 גרם רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)

120 גרם סילאן "חצר כנרת" (4 כפות)

מספר עלי בזיליקום טריים

מספר עלי נענע טריים

60 גרם עגבניות מיובשות חתוכות לפסים

100 גרם בצל ירוק חתוך דק

100 גרם גזר חתוך לרצועות דקות

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן

מרתיחים את הרוטב ומוסיפים לו את כל החומרים

מרתיחים פעם נוספת ויוצקים על הפסטה

למתכוני תמרים נוספים

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

המידע באדיבות חצר כינרת

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר