חדשות מהמטבח: מתכון דג דניס עם תרד

יש מתכון דג, ויש מתכון דג: ביקרנו במטבחו של דרור בלייכמן ולמדנו להכין פילה דניס עם תרד. בנוסף, סיפחנו אלינו את המתכון הסודי. אז כל שנותר לכם הוא: לצפות בכתבה, לעטות סינר וקדימה למטבח
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 01/09/2008 |
צפיות: 13,257

רבים אוהבים דגים, וחלק גם יודעים להכין מהם מתכון או שניים, אבל מי מאיתנו באמת יודע להכין מתכון דג מושלם?

לפניכם מתכון פילה דניס עם תרד מוקפץ וסלסה עגבניות, מלווה באורז עם ירקות מוקפצים. המצרכים לארבע מנות.

לדגים:
- 800 גרם פילה של דג דניס או דג ים אחר נקי מעצמות
- 800 גרם עלי תרד טריים ושטופים היטב (למניעת שאריות חול)
- 3 עגבניות
- 6 שיני שום קלופות ופרוסות לפרוסות דקות
- 50 גרם קמח
- מלח
- לימון
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- פלפל צ'ילי
- חופן כוסברה קצוצה (לא חובה)

למידע נוסף על תזונה, מתכוני בריאות ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום ויטמינים תוספי מזון

לאורז:
- 2 כוסות אורז שטוף ומיובש
- 3 כוסות מים רותחים מומלחים היטב
- 1/3 כוס שמן טיגון
- כף שמן שומשום
- כף רוטב סויה
- 2 גזרים
- בצל לבן בינוני פרוס לרצועות
- 5 בצלים ירוקים קצוצים
- מלח ופלפל

אופן ההכנה:

סלסה עגבניות. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות מאד ומערבבים עם מעט שמן זית, מלח, מיל לימון ופלפל צ'ילי קצוץ טרי או יבש. אם אוהבים מוספים גם כוסברה קצוצה.

תרד. מחממים במחבת עמוקה או בווק מעט שמן זית, מוספים את השום ומיד אחריו את עלי התרד, ומקפיצים על אש גבוהה. מתבלים במלח ופלפל

דג. מערבבים את הקמח עם מעט מלח ופלפל שחור בצלחת. מספיגים את נתחי הדגים בנייר סופג וטובלים בקמח משני הצדדים.

מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומטגנים את הדג - תחילה על הצד בלי העור ואחר כך הופכים (אם מתחילים מהצד של העור הדג מתקמר ולא ניתן לטגן אותו מצידו השני).

אורז. בסיר עם תחתית עבה שמים 2 כפות שמן טיגון ואת האורז על אש בינונית ומערבבים עד שכל גרגירי האורז מבריקים.

מוספים את המים הרותחים ואת שמן השומשום. מערבבים היטב פעם אחת ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לעוד 17 דקות מינימום. לא פותחים את המכסה. אחר כך, מכבים את האש ומשאירים ל-10 דקות נוספות.

את הגזרים פורסים למקלונים ( ג'וליאן) את הבצל לחצי ואחר כך לפרוסות. את הבצל הירוק קוצצים באלכסון כדי לתת צורה יפה.

מקפיצים במעט שמן טיגון את הגזר והבצל הלבן עד שהם מתרככים מעט, ומכבים את האש. מוספים את הבצל הירוק ומתבלים בשמן שומשום ורוטב סויה. מערבבים בעדינות עם האורז אחרי שהוא התקרר מעט.

בהצלחה ובתאבון!

למתכונים נוספים:
בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)
מתכון בריא: סלט קינואה רענן
פשטידת ירקות דלת קלוריות לקראת הקיץ
מתכון: מרק אפונה ונענע קר
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד

לאתר של דרור בלייכמן

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר