חדשות מהמטבח: מתכון דג דניס עם תרד

יש מתכון דג, ויש מתכון דג: ביקרנו במטבחו של דרור בלייכמן ולמדנו להכין פילה דניס עם תרד. בנוסף, סיפחנו אלינו את המתכון הסודי. אז כל שנותר לכם הוא: לצפות בכתבה, לעטות סינר וקדימה למטבח
מאת מערכת BeOK
| 01/09/2008 |
צפיות: 11,752

רבים אוהבים דגים, וחלק גם יודעים להכין מהם מתכון או שניים, אבל מי מאיתנו באמת יודע להכין מתכון דג מושלם?

לפניכם מתכון פילה דניס עם תרד מוקפץ וסלסה עגבניות, מלווה באורז עם ירקות מוקפצים. המצרכים לארבע מנות.

לדגים:
- 800 גרם פילה של דג דניס או דג ים אחר נקי מעצמות
- 800 גרם עלי תרד טריים ושטופים היטב (למניעת שאריות חול)
- 3 עגבניות
- 6 שיני שום קלופות ופרוסות לפרוסות דקות
- 50 גרם קמח
- מלח
- לימון
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- פלפל צ'ילי
- חופן כוסברה קצוצה (לא חובה)

למידע נוסף על תזונה, מתכוני בריאות ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום ויטמינים תוספי מזון

לאורז:
- 2 כוסות אורז שטוף ומיובש
- 3 כוסות מים רותחים מומלחים היטב
- 1/3 כוס שמן טיגון
- כף שמן שומשום
- כף רוטב סויה
- 2 גזרים
- בצל לבן בינוני פרוס לרצועות
- 5 בצלים ירוקים קצוצים
- מלח ופלפל

אופן ההכנה:

סלסה עגבניות. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות מאד ומערבבים עם מעט שמן זית, מלח, מיל לימון ופלפל צ'ילי קצוץ טרי או יבש. אם אוהבים מוספים גם כוסברה קצוצה.

תרד. מחממים במחבת עמוקה או בווק מעט שמן זית, מוספים את השום ומיד אחריו את עלי התרד, ומקפיצים על אש גבוהה. מתבלים במלח ופלפל

דג. מערבבים את הקמח עם מעט מלח ופלפל שחור בצלחת. מספיגים את נתחי הדגים בנייר סופג וטובלים בקמח משני הצדדים.

מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומטגנים את הדג - תחילה על הצד בלי העור ואחר כך הופכים (אם מתחילים מהצד של העור הדג מתקמר ולא ניתן לטגן אותו מצידו השני).

אורז. בסיר עם תחתית עבה שמים 2 כפות שמן טיגון ואת האורז על אש בינונית ומערבבים עד שכל גרגירי האורז מבריקים.

מוספים את המים הרותחים ואת שמן השומשום. מערבבים היטב פעם אחת ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לעוד 17 דקות מינימום. לא פותחים את המכסה. אחר כך, מכבים את האש ומשאירים ל-10 דקות נוספות.

את הגזרים פורסים למקלונים ( ג'וליאן) את הבצל לחצי ואחר כך לפרוסות. את הבצל הירוק קוצצים באלכסון כדי לתת צורה יפה.

מקפיצים במעט שמן טיגון את הגזר והבצל הלבן עד שהם מתרככים מעט, ומכבים את האש. מוספים את הבצל הירוק ומתבלים בשמן שומשום ורוטב סויה. מערבבים בעדינות עם האורז אחרי שהוא התקרר מעט.

בהצלחה ובתאבון!

למתכונים נוספים:
בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)
מתכון בריא: סלט קינואה רענן
פשטידת ירקות דלת קלוריות לקראת הקיץ
מתכון: מרק אפונה ונענע קר
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד

לאתר של דרור בלייכמן

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 26,184
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 25,937
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 34,863
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
יש לי גלידה הכי טובה!
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 32,296
בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,691
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 33,003
אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 31,854
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,375
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 34,899
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 36,776
החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
קרא עוד