מתכונים צמחוניים: כשארטישוק וסויה נפגשו

מי אמר שאם צמחוניים אז צריכים לאכול ארוחות חסרות טעם? לדרור בלייכמן יש 3 מתכונים צמחוניים שיגרמו לבשר לשקשק. מתכון מרק קרם ארטישוק, מתכון קציצות סויה ומתכון מג'דרה קינואה. צפו בסרטון
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 18/01/2009 |
צפיות: 11,790


מתכון מרק קרם ארטישוק ירושלמי:

החומרים:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1/2 ק"ג תפוחי אדמה
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כף ג'ינג'ר טרי מרוסק
1/2 כפית פלפל לבן
מים - 2.5 ליטר
מלח - לפי הטעם

אופן ההכנה:

קולפים את הארטישוק ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות ומבשלים יחד עם המים והתבלינים על לריכוך מלא. מרסקים בבלנדר או עם מוט ערבול (בלנדר הפוך). אם המרק סמיך מדי ניתן לדלל בקצת מים. הצעה לשדרוג - להחליף את המים בציר בקר עדין.

למידע נוסף על תזונה, מתכוני בריאות היכנסו:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום ויטמינים תוספי מזון
פורום תזונה ודיאטה

מתכון קציצות סויה:

החומרים:

1 שקית פתיתי שפע מסויה
1 בצל גדול
2 ביצים
תבלין גריל עוף
פפריקה מתוקה
מלח
שמן טיגון

אופן ההכנה:

1. להשרות את פתיתי הסויה במים חמים לשעתיים לפחות.

2. לסנן ולסחוט את עודפי המים.

3. לקצוץ ולטגן במעט שמן את הבצל. לחיסכון בשמן ניתן להוסיף לבצל הקצוץ כף שמן ולצלות בטוסטר אובן.

4. לערבב כל החומרים יחד.

5. אם התערובת נוזלית מידי אפשר להוסיף מעט קמח (אפשר קמח מלא).

6. ליצור קציצות בידיים רטובות ולטגן במחבת טפלון במעט שמן.

7. לחיסכון בשמן ניתן "לסגור" את הקציצות במחבת (טיגון קצר מכל צד) ואז להעביר לתבנית לאפייה בתנור או טוסטר אובן בחום 250 מעלות ל-10 דקות נוספות.

היכנסו לצפות בוידאו של עוד מתכוני בריאות:
חדשות מהמטבח: מתכון דג דניס עם תרד
וידאו: משקאות אלכוהולים מרעננים לקיץ
וידאו: מתכוני חג בריאים
וידאו: קינוחי בריאות מפנקים
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד

מתכון מג'דרה קינואה:

החומרים:

2 כוסות קינואה
3 כוסות מים רותחים
1 כוס עדשים ירוקות יבשות
1/4 כפית כמון
מלח
2 בצלים גדולים
שמן טיגון לבצל

אופן ההכנה:

1. מערבבים בסיר עם מכסה מתאים, על אש קטנה, את הקינואה ו-2 כפות שמן עד שהקינואה מבריקה.

2. מוסיפים את המים הרותחים וכפית מלח מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מערבבים.

3. מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כרבע שעה (כמו אורז).

4. פותחים מכסה ואם צריך מבשלים עוד זמן קצר עד לריכוך (לא לבשל יותר מדי כדי שלא תהפוך לדייסה).

5. מקררים עם מכסה פתוח כדי למנוע המשך בישול.

6. את העדשים מבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך.

7. את הבצל חוצים לחצי, פורסים לרצועות ומטגנים.

8. מערבבים את הקינואה, העדשים, התבלינים וחצי מהבצל המטוגן. מוסיפים מלח לפי הטעם.

9. מגישים עם יתרת הבצל המטוגן מפוזרת מעל המנה.

הצעה לשדרוג: לבשל קודם את העדשים ולהשתמש במים של העדשים לבישול הקינואה.

בתאבון!

לאתר של דרור בלייכמן - לחצו כאן

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר