מיוחד: מתכון סטייק בקר ברוטב פטריות

השף הראשי של מלון שרתון, גולן ישראלי, מעניק לכם מתכון סטייק בקר ברוטב פטריות, עם המון ירקות בצד. למה? כי מחקרים מצאו שבריא יותר לאכול בשר עם ירקות. בתיאבון
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 03/06/2009 |
צפיות: 25,204
בשר אדום, כגון בקר או כבש, למרות טעמו הנפלא, מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס. מה שאתם לא יודעים זה שמחקרים מצאו שאכילת ירקות ירוקים מפחיתה את ההשפעה המסרטנת. ולא רק זה, מומלץ לאכול את הירקות הירוקים ביחד עם הבשר, וכך הירקות הירוקים מפחיתים את ההשפעה המסרטנת יותר ביעילות.

המלצות הן כי נפח הבשר יהווה כשליש מהארוחה והשאר יהיו ירקות (חיים/מבושלים) ותוספות צמחיות כגון- קטניות, דגנים שלמים ושורשים. יש לשאוף שנפח הירקות יהיה לפחות דומה לנפח הבשר.

שף גולן ישראלי - השף הראשי של מלון שרתון - התנדב ויישם את המלצות ד"ר ניבה שפירא, יועצת לאגודה למלחמה בסרטן, להפחתת הסיכון שבבשר האדום. יחד הם יצרו את מתכון סטייק בקר ברוטב פטריות.

למידע נוסף על מתכון סטייק בקר ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום ויטמינים תוספי מזון
פורום תזונה ודיאטה

מתכון סטייק בקר ברוטב פטריות. מוגש עם עלי גינה ירוקים וארטישוק ירושלמי (המתכון ל-10 סועדים).

מצרכים:

1 גוש בקר קפוא/טרי.
3 גזרים גדולים.
4 בצלים גדולים.
1 סלרי עלים.
1 כרישה.
2 ק"ג ארטישוק ירושלמי.
1 קופסא קטנה של רסק. (100 ג"ר).
1 בקבוק יין אדום יבש לבישול (מה שיש בבית או הכי זול בסופר).
2 ענפי רוזמרין.
שמן סויה.
5 יחידות עלי דפנה.
5 יחידות פלפל אנגלי.
קופסא של פטריות חתוכות.
2 כפות קמח.

אופן ההכנה:

1. לחמם מחבת כבדה ולהוסיף שמן סויה, לחכות שהשמן יהיה לוהט.

2. להניח בזהירות את גוש הבשר ולהשחים אותו מכל הכיוונים (להפוך בעזרת מלקחיים ולא עם מזלג כדי לא לעשות חורים בבשר), ולהוציא.

3. לאותו שמן להוסיף 2 בצל חתוך לרבעים עם הקליפה, אח"כ להוסיף את הגזר חתוך לטבעות גדולות גם כן עם הקליפה ובאותה דרך להוסיף את הסלרי והכרישה. לערבב ביחד כ-10 דקות, להוסיף רסק עגבניות לערבב ולטגן ביחד כ-5 דקות, להוסיף את היין האדום תוך כדי ערבוב להוסיף מים עד 3/4 גובה הסיר ולהביא לרתיחה.

4. להכניס פנימה את גוש הבשר להוסיף את הרוזמרין עלי הדפנה והפלפל האנגלי אחרי רתיחה. להנמיך את האש ולבשל כשעתיים וחצי עם מכסה סגור.

5. בנפרד לבשל את הארטישוק הירושלמי לאחר קילוף, פרוס לטבעות, במים רותחים עד שיהפוך לרך, ולסנן.

היכנסו לצפות בוידאו של עוד מתכוני בריאות:
חדשות מהמטבח: מתכון דג דניס עם תרד
וידאו: משקאות אלכוהולים מרעננים לקיץ
וידאו: מתכוני חג בריאים
וידאו: קינוחי בריאות מפנקים
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד

6. להוציא את הבשר ולקרר. את הנוזלים לסנן דרך מסננת לסיר נוסף.

7. במחבת לטגן רצועות של בצל עד הזהבה, להוסיף את הפטריות החתוכות ולטגן ביחד כ-3 דקות. להעביר את הנוזלים של הבשר למחבת ולהביא לרתיחה.

8. בכוס לערבב 2 כפות קמח עם מים ולשפוך דרך מסננת תוך כדי ערבוב לנוזל להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבשל כ-15 דקות או עד שרואים שהנוזל מסמיך.

9. את הבשר הקר לפרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ בערך (15 פרוסות מהגוש), ולסדר בצורה מדורגת בתבנית עם שוליים גבוהים. לצקת על הבשר את הרוטב להוסיף את טבעות הארטישוק הירושלמי. לעטוף את התבנית בנייר כסף, לחמם ב-180 מעלות כחצי שעה, ולהגיש.

בתיאבון

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר