וידאו: חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול

חזה עוף הוא אחד המזונות האהובים ביותר בישראל, בין אם כחזה עוף בתנור, חזה עוף בגריל, שניצל ועוד. אם אתם רעבים מאוד אך עדיין רוצים לשמור על המשקל, הרי לכם מתכון חזה עוף עם שום, לימון ועשבי תיבול, דל שומן אך עתיר בטעמים.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 21/10/2009 |
צפיות: 27,836


אנחנו, הישראלים, אוהבים מתכונים עם עוף בכל צורה: עוף בתנור, עוף מטוגן, שניצל, חזה עוף בתנור ועוד. מתכוני עוף הינם, בדרך כלל, מתכונים קלים להכנה משום שאין מדובר, למשל, בבשר אדום הדורש יישון ובישול מתמשכים, אלא צלייה בתנור או בישול במחבת.

הפלוס הגדול במתכוני עוף בכלל ומתכוני חזה עוף בפרט הוא שהם אינם מכילים כמות גדולה מדי של שומן, ועל כן ניתן לאכול מהם ללא חשש כבד מהשמנת יתר. לכן, שושי שטיינוביץ הכינה עבורנו את אחד ממתכוני הבריאות הרבים שהיא מכינה - חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול - המתאים לאנשים רעבים במיוחד שאינם מעוניינים לעבוד קשה מדי אך רוצים תוצאה טעימה ובריאה.

למידע נוסף בנושא מתכונים, חזה עוף ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונת תינוקות

מצרכים:

4 מנות חזה עוף, כל אחת במשקל של כ-180 גר'
1/2 כוס עלי בזיליקום ועלי קורנית טריים, ללא הגבעולים.
1/4 כוס לימון סחוט טרי
2 כפיות קמח מלא
כפית שמן זית
כף שום טרי, קצוץ דק
1/2 כוס מים או ציר עוף ללא שומן
כפית פלפל "4 עונות" לקישוט, או לחילופין מעט צ'ילי קצוץ

אופן ההכנה:

1. מנקים ומסדרים את מנות חזה העוף ומשטחים אותם קלות.

2. זורים על כל חזה עוף מעט מלח ופלפל וחצי כפית קמח מלא.

3. מניחים מחבת טפלון על האש ומושחים אותה בכפית שמן בעזרת מברשת סיליקון.

4. מטגנים כל חזה עוף כשתי דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת.

למאמרים נוספים בנושאים מתכונים, חזה עוף ועוד:
מתכוני חזה עוף, פרגיות ובקר ברוטב סילאן
חזה או שוקיים? מתכוני עוף קלים ובריאים
בישול מולקולרי: כשהמדע נכנס למטבח
מיוחד: מתכון סטייק בקר ברוטב פטריות
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד

5. מוסיפים למחבת כפית שמן ומטגנים את השום הקצוץ עד להשחמה קלה. חשוב שלא לחרוך את השום כדי למנוע טעם מריר.

6. מוסיפים מיץ לימון ומים ומביאים לרתיחה במשך שתי דקות.

7. מוסיפים למחבת עשבי תיבול טריים, מלח פלפל לפי הטעם ופלפל "4 העונות" או צ'ילי.

8. טובלים כל חזה עוף ברוטב לעוד דקה מכל צד. יש להקפיד לא לבשל יותר מדי, אך עדיין לוודא שהמנה מבושלת.

9. מגישים לצלחת חזה עוף עם כף רוטב ומעט עשבי תיבול ונהנים.

בתאבון!

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר