מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושה בפניםסיון23/07/2015
שלום
יש לי תחושה מוזרה בצד ימין של הפנים ולפעמים נקודתית עובר לצד שמאל, תחושה כמו של כבדות או הרדמה, מבחוץ לא רואים כלום וכל השרירים מתפקדים.
הייתי אצל רופאת המשפחה שאמרה שלא חושבת שזה משהו שמסכן אותי כרגע ולחכות כמה ימים אולי יחלוף.
רציתי לדעת מה לעשות זו תחושה מאוד מלחיצה.
תודה רבה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה בפנים - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015כדאי להתייעץ. עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EMGהילה22/07/2015
שלום היום עשיתי EMG מחטים שיצא תקין,
עקב קפיצות שרירים חזקות זה משנה שדווקא במהלך הבדיקה שערכה כעשר דק לא היו קפיצות שריר?
או שאם היה נזק לשרירים היו רואים בכל זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015פגיעה שרירית רואים בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הראש "רועד" בחלק האחורייוסי22/07/2015
ביממה האחרונה החלק האחורי קצת מתחת לקודקוד הראש רועד...כאילו הוא רדום..אני ממש לחוץ..בן 22 חייב ייעוץ! תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הראש "רועד" בחלק האחורי - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015רדום יתכן ממתח נפשי או בעיה בצואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בתחילת שינהיהודה22/07/2015
שלום,
אני בן 36 בריא ברוך ה. אשתי אומרת לי שאני נרדם בחצי שעה הראשונה של הרדמות הרגל קופצת לי 4 פעמים, כל פעם הרגל קופצת כמה שניות.(אני לא מרגיש שהרגל קופצת) האם זה דבר שכיח? ומה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בתחילת שינה - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015כן זו תופעת שינה נורמלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בידייםאנונימי21/07/2015
שלום
אני בת 35 נשואה +2 יש לי רעידות בידיים מגיל צעיר
עם השנים מרגישה שזה מתגבר
בעיקר שאני בלחץ ומתרגשת ומודאגת ממשהוא
אף פעם לא הלכתי להיבדק
הבת שלי בת 13 עוד מעט גם לה יש רעידות בידיים שעברה בדיקה רגילה אצל נירולוג ילדים בגיל קטן ואמרו שהכל תקין
גם אצלה יותר בולט במקרים של לחץ וכו.
אשמח לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בידיים - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015זה רעד משפחתי מסיבה לא ידועה מתגבר במצבי לחץ במידה ומאד מפריע ניתן לתת משהו להוריד קצת את הרעד אין טיפול שמפסיק לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות בדיקת ct ראשרונה21/07/2015
אסביר כי קודם לבדיקה היו לי כאבי ראש כל יום במשך חודשיים באזור המצח וצידי הראש. כאבים שלפעמים היו מלווים בסחרחורת ולעיתים כשהייתי מרכינה ראשי כל הכאב היה מצטבר בין העיניים וגורם לתחושה בלתי נסבלת בראשי . לרוב הכאבים היו מופיעים בעיקר בבוקר איך שאני מתעוררת. לצורך בדיקה הופנתי לרופא אאג שביצע בדיקת סינוסים לרבות צילום מערות הפנים וכן רופא עיניים והממצאים נמצאו תקינים לחלוטין . הופנתי לנוירולוג שהפנה אותי לבדיקת סיטי והיום קיבלתי את התוצאות:
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של הראש במנח אקסיאלי:
* הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד
מבנה תקין של הסינוסים, ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות.
מתחת הטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים.
מעל הטנטוריום: פרנמיכה וחדרים שמורים.
סינוסים דורליים ימניים תקינים.
סינוס רוחבי שמאלי חסר.
סינוס סיגמואידי שמאלי היפופלסטי.
ורידים יוגוליים תקינים.
בחלום עצמות: לא הודגמו נגעים חשודים.
בעיקר הייתי רוצה לדעת מה הפירוש של שני המונחים הבאים:
-סינוס רוחבי שמאלי חסר.
-סינוס סיגמואידי שמאלי היפופלסטי.
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח תוצאות בדיקת ct ראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015הבדיקה תקינה והממצאים שמתוארים זו בעיה מלידה עם חוסר התפתחות וריד מסוים ללא משמעות חולנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש דוקר, קצר, חד צדדיניצן20/07/2015
שלום,
אני בת 23, בהיריון שבוע 20. בשלושה חודשים אחרונים התחלתי לחוש כאב ראש שנמשך בין 3-10 שניות, מופיע תמיד באותו מקום (אזור טמפורלי משמאל), דוקר כואב מאוד, אך לא מפריע מאוד משום שחולף תוך שניות אחדות. הוא מופיע 2-3 פעמים בשבוע כמה פעמים ביום ללא הופעה בשעה קבועה או סיטואציה קבועה. הוא לא מופיע עם סימפטומים נוספים (כמו בחילות, סנוור, הקאות, קשיון עורף..).
אני ממש מפחדת ולא מבינה מה יכול להיות הגורם..
(אני בריאה, לחץ דם ומעקב היריון תקין)
אשמח בבקשה לדעתכם לפחות עד שאפגש עם נוירולוג במרפאה משום שאני בחרדות בעקבות הכאב המוזר הזה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש דוקר, קצר, חד צדדי - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015זה נשמע כאב עצבי נאורלגיה לא ברור מה יש לחכות לנוירולוג בנתיים לעשות בדית קרקעית עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלקס עורקי צווארדני20/07/2015
אמי בת 83 מתפקדת נורמלי.סובלת מלחץ דם גבוה מטופלת בתרופות לחץ דם היום היה לה 160/80.סובלת מאוסטופוריזס,חוסר B12 ומטופלת בתרופות. לא סובלת מבעיות לב.לא סובלת מסכרת ולא סובלת משומנים בדם . במקרה נבדקה על ידי רופא בדיקה גופנית כללית, הוא לא רופא המשפחה שלה ואותו רופא אמר ,שהוא שומע אוושה בעורקי הצוואר והמליץ, שרופאת המשפחה תשלח אותה לבדיקת דופלקס עורקי צוואר. שאלתי היא, על מה זה מעיד אותה אוושה, שהרופא שמע .מה זו בדיקת דופלקס עורקי צוואר, ומה היא בודקת .המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס עורקי צוואר - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015בודקת את זרימת הדם של עורקים בצואר לכוון המוח ע״י בצוע אולטרסאונד אושה יכולה לרמז על חסימה בעורק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברים מוזרים שקורים לישרון20/07/2015
שלום,
אני בן 21.
בזמן האחרון קורות לי תופעות מוזרות בזמן ההירדמות על סף שינה, ורציתי לשאול:
על סף השינה אני מרגיש:
א- תחושת מכות חשמל בכפות רגליים וכפות ידיים, וברגליים מאחורי הברכיים.
ב- אני שומע צלצולים באוזניים.
ג- אני לא מרגיש את הגרון וחלק מהלשון למספר שניות (ואתמול גם חלק מהפנים).
ד- כשהעיינים סגורות אני רואה כל מיני צורות משונות כמו עיגולים לבנים והבזקי אור לבנים.
ה- אתמול כשכל זה קרה לי פתחתי את העיינים וראיתי פרצוף של בן אדם שאני מכיר בצורה מאוד ברורה (למשך שתי שניות- כמובן שהוא לא עמד ליידי- בחדר לא היה אף אחד).
יש לציין שכאשר כל זה קורה לי אני מרגיש מאוד רע בכל הגוף, משהו שקשה לי לתאר- פשוט הרגשה רעה.
כל התופעות שתיארתי לך קורות לי על סף שינה, אני מתעורר מהתופעות האלה, חוזר לישון וזה קורה שוב מספר פעמים. (אתמול למשל זה קרה 3 פעמים)
עלה על דעתי שאולי מדובר במחלת האפילפסיה מפני שבמשפחתי המורחבת יש שלושה אנשים שיש להם אפילפסיה:
סבתי שקיבלה זאת לאחר אירוע מוחי, ועוד שתי קרובות רחוקות יותר.
בנוסף שכחתי לציין שלפני כמה ימים היה לי כאב בראש ובעין בזמן הזזת העיינים למעלה ולצדדים במשך יום אחד, הלכתי לרופאת עיניים שהרחיבה לי את האישונים וקבעה שהכל בסדר.
שאלותיי הן:
האם המתואר יכול להתאים לאיזה שהיא בעיה נוירולוגית, או לחילופין מחלת האפילפסיה, ואיזה בדיקות עליי לבצע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברים מוזרים שקורים לי - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015כן יכול לעיתים להיות קשור לאפילפסיה כדאי להתייעץ עם נוירולוג ולבצע EEG ct
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופלרשיר20/07/2015
היי
בבדיקת דופלר עורקי צוואר לבירור סחרחורות נמצא כי זרימה בצד שמאל מהירה יותר מצד ימין
כל השאר תקין
האם יכול להיות סיבה לסחרחורות או שאין קשר ומה זה אומר בעצם זרימה מהירה יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלר - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015זרימה מהר יותר אומר שיש חסימה כלשהי בעורק נא להתייעץ עם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחה אצל בן 30דידי20/07/2015
שאלה, בעלי לקח את הילדה לגן, היא ירדה במדרגות והוא במעלית. הוא נכנס לאוטו והתחיל בנסיעה ואחרי כדקה נזכר ששכח אותה בחדר מדרגות. יש במשפחה טרשת נפוצה. אני עם אצבע על הדופק. האם יש מה לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחה אצל בן 30 - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015זה לא סמן של טרשת נפוצה יתכן ויש צורכ לבצע בדיקות דם כולל רמתבי 12 ותפקודי בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות חזקות ...שי20/07/2015
שלום רב .
בן 30 ברקע בעיות בצוואר הגבלה קלה בתנועה ,עקב כריתת דיסק בין חוליות c67.
כרגע לאחר תאונת עבודה נפילה מגובה של מטר 60 .
חבלה בצוואר וביד שמאל .
Mri מלפני הנפילה של מוח תקין וצוואר בלטים לאורך כל עמוד השדרה הצווארי והמשמעתיים הם בגבהים c3 עד c6 בין 5 ל 7 שינויים ניוונים .
לאחר תאונת העבודה המצב החמיר ממש .
קיימת הגבלה בינוינית בתנועת הצוואר.
סחרחורווות ממש חזקות בשינוי תנוחה אני רואה שחור ,שעות השינה הולכות ומצתמצמות.
קם מכאב משינה
בנהיגה אני מרגיש שאני עומד להתנדש ברכב הבא ממול בסיבובים.
יש לי נמול חזק ביד שמאל במיוחד בשלושת האצבעות הראשונות .
בבדיקת e.m.c
moderate chronic c7 radicuopathy
כל התופעות של הנימול הופיעו לאחר הנפילה בהתחלה זה היה קל אחרכך התחזק.
מלבד הכאב ראש שהיה מלפני ובגללו עברתי את הmri* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות חזקות ... - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015יתכן ויש מקום לבצע מרי צואר שוב בגלל הכאב והרדימות ביד בגלל שעברת ניתוח לגביה סחרחורות כנראה נובע מבעיה באוזן בעקבות החבלה יש לבצע בדיקה נוירולוגית ולפנות לפיזיוטרפיה לסחרחורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות של צד ימין של העורףאלכס19/07/2015
שלום.
אני בחור בריא בן 30 עוסק בספורט 3 פעמים בשבוע עובד במשרד ומשתדל לאכול בריא.
לפני כמה ימים שמתי לב שיש לי מין הרדמות באצבעות 4 – 5 ביד שמאל ולפעמים יש כמו עקצוצים במקום הנימול וזה לא עובר.
אני גם עברתי פצליאזיס של צד ימין של הפנים לפני חצי שנה.
כמו כן יש לי מין קהות חושים (הרדמות חלקית) של צד ימין של העורף ולפעמים עקצוצים בצד ימין של הפנים.
הלכתי לרופאת משפה והיא הפנתה אותי לבדיקות דם (תפקוד בלוטת התריס, בי-12 וכול'...)
כמו כן אני אציין שאני בחור די חרד ולאחרונה פינו אותי למיון עם מה שהתברר כהתקף חרדה.
השאלות שלי הן האם חרדה ממושכת יכולה לגרום לתסמינים כאלה ? או שהאם אני גם צריך לרוץ לנוירולוג ולבדיקות נוספות או מה כדאי לי לעשות ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות של צד ימין של העורף - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015זה יכול להיות מחרדה כדאי לעשות emg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אחרי חבלהנופר18/07/2015
שלום,
לפני 3 ימים חטפתי מכה בקרקפת ממשקוף של ג'יפ כשניסיתי לעלות, יש לציין שהמכה הייתה די חזקה. לאחר כמה שעות התחילו לי כאבי ראש,חולשה,בחילות ועייפות. במשך 3 הימים האלה כאב הראש הולך ומחמיר לא איבדתי הכרה ולא הקאתי. רציתי לדעת האם מסוכן ולפנות לטיפול רפואי? אציין שאני בהריון אאמצע חודש שלישי. סובלת ממיגרנות ואפילפסיה ככה שלא ידעתי האם לשייך למכה או סתם צירוף מקרים למיגרנות. אשמח לתשובה במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש אחרי חבלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/07/2015כאבי ראש אחרי מכה נמשים זמן רב טו אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות בזמן התעלפותשי17/07/2015
שלום,
אני לא בטוחה האם זה הפורום הנכון לשאול אך מנסה את מזלי.
אני בת 29 כרגע בהריון ראשון. ולפני מספר ימים התעלפתי.
זה לא חדש עבורי כי גם לפני ההריון היו לי נטיות להתעלפות. לרוב אני כבר יודעת לזהות כאשר זה מגיע וכבר בסחרחורת הראשונית אני נשכבת ואם לא אפשרי אז מתישבת בישיבה שפופה, משתדלת מיד לאכול משהו מתוק לשתות מים ובד"כ זה עובר.
אך מידי פעם אני לא מצליחה למנוע את ההתעלפות ולמרות ההתיישבות אני מתעלפת. למזלי הפעם היו לידי אנשים שמיד השכיבו אותי וטיפלו בי.
כאשר התעוררתי (עניין של שניות) שאלתי אם התעלפתי ונאמר לי שכן.
וכאן נכנסת השאלה- הסיבה שבגללה ידעתי שהתעלפתי היא כי במספר השניות האלה שהייתי "מנותקת" חלמתי חלום. וכך גם בכל הפעמים בעבר כאשר התעלפתי אני זוכרת בברור שחלמתי חלומות.
האם זוהי תופעה ידועה? מדוע היא מתקיימת?
זה מאוד מעניין אותי ואשמח לתשובות אם יש.
תודה מראש,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות בזמן התעלפות - תגובה
ד``ר רונית גלעד18/07/2015ההתעלפות כנראה על רקע ירידה בלחץ דם אבל צריך לבדוק לעומק לחלומות אין לי הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)