מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MRI מוחאבי13/08/2015
היי
בתשובה של MRI, רשום "חשד למיקרואדנומה היפופיזרית עם מרכיב חלבוני עשיר"?
אני בטיפול של אנדוקרינולוג.
אשמח לתשובה על המשמעות של הממצא לעיל.
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI מוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015גדול שפיר של בלוטת יותרת המוח טיפול לפי המלצת האנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות
אבי16/08/2015תודה על התשובה.
תוכלי לומר לי בבקשה אם יש משמעות ל"מרכיב חלבוני עשיר משמאל" ומהי המשמעות?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mri אחרי נימול בצד שמאלס׳12/08/2015
שלום..
לפני שבועיים היה לי נימול פתאומי בצד שמאל , עברתי בדיקת mri ובבדיקה היה רשום: מוקד זעיר בנוזל הלבן היפראנטנסי מימין וגם התרחבות קלה בחדרים והחריצים, אשמח לקבל מידע אפילו קטן בנושא .. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת mri אחרי נימול בצד שמאל - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015ממצא אקראי ללא משמעות חולנית יש צורך במעקב ובצוע בדיקות דם לקרישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי סחרחורתנא10/08/2015
הי
לאחרונה חוויתי 3 התקפי סחרחורת וכאבי ראש הנמשכים כל פעם 24 שעות כאשר ביום למחרת יש רק כאבי ראש והרגשה של ריחוף ובינהם מעל חודש כל פעם
היה לי ורטיגו בעבר זה מרגיש שונה וגם רופא שלל זאת בבדיקת ct לא התגלה דבר ואני כל פעם חרדה להתקף הבא....
ההתקף מתחיל בקימה משינה מתבטא בסחרחורת סיבובית בחילה נוראית הליכה לא יציבה והדבר היחיד שעוזר זה ישיבה עם הטיה אחורה על כרית גבוה
אשמח לעזרה ממה נובע וכיצד ניתן להמנע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי סחרחורת - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015יכול להיו
ת מבעיה של אזנים במערכת שווי משקל. יש להתייעץ עם רופא מומחה לסחרחורת דר חיימוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בפנים - תחושה הולכת ובאהד``ר רונית גלעד10/08/2015
שלום, אני בת 34.
מזה כ 4 חודשים סובלת מתחשובה באה והולכת של נימול בפנים.
בעיקר בצד ימין אך לעיתים גם בשמאל.
פניתי לרופא משפחה ורופא אף אוזן גרון, בבידהק שניהם לא מצאו דבר.
לאחרונה פניתי לניורולוג ובבדיקה ניורלוגות לא נמצאה שום בעיה והופא המליץ לפנות ל CT מח.
רציתי להתייעץ האם CT יעיל במקרה זה ובאמת אין דרך אחרת.
האם זוהי לא בדיקה שעלולה לסכן יותר מאשר להועיל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בפנים - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015עדיף לעשות מרי מוח במקרה זה כי סיטי לא יראה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחוף. חוסר יציבות. ריפיון.פסבדוני.09/08/2015
בת 24 נוטלת פרוזאק וקלונקס במשך 4 שנים כבר. לאחרונה התחלתי לשתות קפאין כמות גבוהה. אמש קמתי ןהרגשתי ריפיון וסחרור מוזר במשך כ3 שעות. תחושה של סף עילפון. האם אפשר, לייחס את זה לקפאין או מומלץ לבדוק זאת בכל זאת? אודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריחוף. חוסר יציבות. ריפיון. - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015קודם לבדוק לחץ דם ודופק כי וקפאין מעלה אותם גם פרוזאי יכול להעלות לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרופיה מוחיתסבטה09/08/2015
שלום
סבא שלי עבר אירוע מוחי ,כרגע לאחר חודש מאז האירוע איבחנו אצלו לאחר בדיקת ct אטרופיה מוחית.
מהי אטרופיה מוחית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האבחנה המדוייקת
סבטה09/08/2015אטרופיה מוחית כללית ניכרת עם שינויים דגנרטיביים גסים בחומר הלבן, שינויים
איסכמים כרונים דיפוזים פרי-ונטריקולרים ובקורונה רדיאטה משני הצדדיים ואוטם ישן באספקת LEFT MCA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטרופיה מוחית - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015דלדול מוחי שמדגיגע עם הגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת B12ורו08/08/2015
שלום רב,
לאחרונה נודה לי שרמת הb 12 הרצויה לתפקוד תקין של מערכת עצבים היא יותר גבוהה מי טווח הערכים ש״תקינים" בנורמות של הקופות.
אשמח לדעת מה הערך המינימלי הרצוי לתפקוד תקין של מערכת העצבים אצל מבוגר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת B12 - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015מעל 250
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהל07/08/2015
שלום,
האם מחלת פרקינסון יכולה לגרום לדופק איטי אצל קשישים? אם כן, האם טיפול תרופתי יכול לשפר את המצב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015בדכ לא אין קשר בין דופק איטי ומחלת פרקינסון דופק איטי יכול להגרם מתרופות ואם לא אז להתייעץ עם קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טי עם חומרגבי07/08/2015
שלום רב,
בבדיקת סי טי בגלל כאב ראש עם אאורה התוצאות תקינות למעט:
קיימת הרחבת הפיסורות הסילביאניות. יש לציין הבלטת החריצים על חשבון קפלי המוח.
כמו כן -החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיים מורחבים בציר רוחבי יחסית לגיל - משפט אחרון אני מבינה שזה סביר, מורחב יחסית לגיל. אני בת 60 ויש לי ירידה בזיכרון לעומת פעם :).
מה אומרות התוצאות?
תודה, גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי טי עם חומר - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015התוצאות בסדר בהתאם לגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גבי15/08/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זעזוע מוחאבי07/08/2015
לפי מה שהבנתי מי שעבר זעזוע מוח ינוצר במוח אזורים אפילפטים לפי החומר הלבן ניתן לראות בבדיקת הדמיה האם זה אומר שעלול להתפרץ לו התקפים אפילפטים לטווח הארוך יותר.
מדוע אסור לעשות מכות חשמל לזעזוע מוח האם בגלל זה והאם זה מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זעזוע מוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015זעזוע מוח לא גורם לפגיעה בחומרהלבן ולעיתים רחוקות גורם לפגיעה אפילפטית רק אם הפגיעה המוחית היתה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט קונקשיןאבי06/08/2015
האם נוירונטין או דפלפט או תרופות אנטי אפלפטיות יעילות לפוסט קונקשין מפני שתרופות אנטי פסיכוטיות לא עוזרות וגורמות לי להרגיש זומבי בעבר לקחתי לוסטרל ועזר לי.
עוד שאלה עברתי בדיקת spect מוח ורשום שם שנימצא ריבוי נוזלים בקטבים הפרונטלים ונימצא שם חומר רדיולוגי אני יודע שרק 13 אחוז מהאנשים שעברו זעזוע מוח קל נימצא חומר רדיולוגי חשוב לצין שלמזלי אין לי פגיעה בזיכרון האם בדרך כלל יש גם פגיעה בזיכרון מה זה אומר בדיוק נתונים אלו והאם פוסט קונקשין זה לצמיתות.
עוד דבר קטן האם תוכלי להסביר לי מה קורה במוח בקצרה בזמן זעזוע לפי מה שהבנתי המוח מתנתק מהגולגולת או משהו כזה ולכן נוצר נזק נוירולוגי.
תודה רבה על העזרה וכול טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט קונקשין - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015תרופות אנטי אפילפטיות לא לא עוזרות בפוסט קו קשן בדכ יש פגיעה בזכרון על רקע יותר נפשי בגלל בעיה ברכוז ולא על רקע של פגיעה תפקודית מוחית בדכ לאחר חבלת ראש משמעותית יכולים להיות שינויים ברמה מיקרוסקופית במוח כמו דימומים קטנים או שינווים ברמה תאית שלא ניתן להוכיחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשגלית06/08/2015
אימי בת 62 סובלת מזה תקופה ארוכה מכאבי ראש.
כאבי ראש מלווים בנימול חלק מהפנים.
בצילום צוואר הכל תקין. סיטי לפני 3 שנים ללא חומר ניגוד תקין.
מה יכולה להיות הסיבה ולמי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015יש לבצע שוב סיטי מוח ולקחת שקיעת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלפון בן 22דורית06/08/2015
בני בן 22 נעשה חיוור עם זיעה קרה בפנים ומתעלף בכל פעם שהוא מקיא .הוא אסמטי ,נוטל ונטולין ועוד משאף למניעה.בנוסף מרכיב משקפיים .
הרופא שלח אותו לבדיקת הולטר ,אקו לב ובדיקות דם שגרתיות.
כשהיה בן 15 התלונן לא מעט על כאב ראש בבקרים ,בדיקת סי טי דאז היתה תקינה[ללא ניגוד ] .
אילו בדיקות עליו לעבור כדי לדעת מה הסיבה לעלפון הללו? הוא טס לחו'ל בקרוב ואני מודאגת .
מטריד אותי גם זה שהוא מקיא [כמו וירוס ] כמה פעמים בשנה ולא ברור אם זה ויראלי או אחר.הוא לא סובל מהפרעת אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלפון בן 22 - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015בנוסף לבדיקות הלב עליו לבצע גם בדיקת EEG לאחר חסך שינה רצוי שבזמן הארוע יבדק ע״י רופא זה יכו ל לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתדורית06/08/2015
האם אירוע מוחי חולף קשור לסחרחורת ? כיצד ?
איך ניתן לוודא כי איבוד ראייה זמני חולף הוא tia או אולי בעיה שמתפתחת בעין ?
אילו בדיקות מעקב עליי לעשות כמאובחנת tia ?
האם ביה'ח בו אושפזתי צריך להזמין אותי למעקב או עליי לדאוג לכך בעצמי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015לעיתים ארוע מוחי יכול להתבטא סחרחורות וחוסר יציבות בהלכה וראיה כפולה אם מאובחנת כ Tia זקוקה להמשך מעקב ביח שם נבדקת אם זו היתה בעיה בעין היו רואים את הבעיה בבדיקת עיניים בזמן הארוע יש לעקוב אחרי לחץ דם וכן דופלר עורקי צואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרההילה05/08/2015
שלום ד"ר מצטערת מראש על האורך הסיפור הוא כזה,כבר שנה אני מרגישה לא טוב!
לפני ארבע חודשים החלו קפיצות שרירים חזקות בכל הגוף בעיקר ברגליים מהר מאוד החלו גם רדימויות ביידים וברגליים בשתיהם במיוחד במצבי מנוחה(ישיבה ושכיבה) לאחר מכן החלו כאבים כמו כאבי שרירים חזקים ואז באה תופעה של כאבי עצמות ממש חזקה נשלחתי לברורים אך עד היום אין לי תשובה להלן הבדיקות
הולכה חשמלית-תעלה קרפלית מימין במידה בינונית.
EMG מחטים-רשום תקין, ואין עדות לניוון שרירים אם תופעות אלו יימשכו תבצעי בדיקה חוזרת.
בדיקה ניורולוגית-תקינה.
CPK-קצת גבוה 187
סיטי מוח-ציסטה עם הדקקות העצם 6 מ"מ הרחבה קלה של החדרים (רשום מוכרת כציסטה מלידה)
סיטי עמוד שדרה צווארי-בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק ב C4 C5
סיטי עמוד שדרה חזי ומותני-
D8-9:שינויים ניווניים של הדיסקית ללא עדות לבלט עם סימני תמט קל הלוחעליון קדמי של חוליה D9 הממצא חשוד כשבר דחוס ישן.
D9-10:שינויים ניווניים קשים של הדיסקית עם סימני טמת קלבלוח עליון קדמי של גוף חוליה D10 הממצא חשוד לשבר דחוס ישן.
D10-11:שינויים ניוונים של הדיסקית ללא עדות לבלט.
השאר רשום תקין.
בדיקות דם כלליות-אנמיה מחסר ברזל
הניורולוג אומר שזה לא מחלה ניורולוגית האורטופד אומר שזה לא מחלה אורטופדית והממצאים בסיטי לא מסבירים את התופעות לבנתיים אני לא ישנה בלילות בגלל הרדימויות של היידים והרגליים יש לי תינוק בן 10 חודשים ואני מרגישה שאני בתוך מערבולת ואין תשובות חד משמעותיות
בבקשה ממך הכוון אותי אמור לי מה לדעתך עוד לבצע לאיזה מומחים לפנות אני רק בת 29 ,תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/08/2015נא לבצע מרי עמוד שדרה צואר ולבצע שוב אמג ביח איכילוב או אסף הרופא או וולפסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)