מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי שרירים ורעידותדורון14/11/2015
היי,
מזה כמה שבועות שאני סובל מכאבי שרירים במקומות שונים בארבעת הגפיים, כאבים שמופיעים בתנועות מסוימות – כאילו השרירים תפוסים למרות שלא עשיתי שום פעילות מאומצת יוצאת דופן, מעבר לזה שמתי לב שמופיעות לי קפיצות ורעידות בשרירים במקומות שונים בגפיים, לפעמים הרעידות קלות ולפעמים ממש קופצת לי האצבע, זה קורה לכמה שניות ומפסיק,
בנוסף אני חש מעין רעד בכל הגוף, זה לא קורה במנוחה אלא בהפעלת כוח בשריר מסוים, למשל כשאני מפעיל את שריר הבטן ע"י הרמת רגליים בשכיבה כל הגוף רועד כבר מהרגע הראשון, או שהפעלת כוח בידיים גורם לרעד בידיים
האם יש סיבה לחשוש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים ורעידות - תגובה
ד``ר רונית גלעד28/11/2015אין סבה לחשוש נראה לי שמדובר במתח נפשי אבל כדאי להבדק אצל נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרלימור11/11/2015
ד"ר שלום
אני בת 41 נוטלת קרדילוק 2.5 מ"ג .BMI 31
ביצעתי הולטר לחץ דם להלן התוצאות:
ביממה שלמה בממוצע 140/85
בערות 140/86
בלילה 140/83
במספר הפעמים הרב שעשיתי הולטרים לא היה לי מדידות גבוהות בלילה תמיד הממוצע היה 125/80
המדידות ביום:
147/110 69
129/76
166/90
153/89
158/95
132/81
136/89
122/89
125/79
14 בלילה הם:
124/81
133/76
133/79
135/84
154/89
142/85
145/83
בערות שוב בבוקר:
142/93
142/85
145/89
139/89
ההולטר מאוד הלחיץ אותי. מה המשמעות? האם מדדים אלו מסוכנים? האם מצריך לעלות מינון או אפשר קודם לנסות לשנות אורח חיים?
הרופא שאל אם אני נוחרת בלילה אמרתי שכן ושלח אותי למעבדת שינה.
אבל מה ההמלצה בנתיים.
(אמי עברה בגיל 68 אירוע מוחי קשה לכן מודאגת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר - תגובה
ד``ר רונית גלעד28/11/2015לגבי ערכי לחץ דם יש להתייעץ עם רופא משפחה אין סבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילהיעל10/11/2015
שלום
אני בת 34 ,
יש לי חוסר איזון בהליכה
אני נופלת מה גם שבחודשים האחרונים יש לי ירידה משמעותית בשמיעה
האם צריך לפנות לנוירולוג במקרה כזה?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מורן, אני לא רופאה, סובלת מאותם
בתאל10/11/2015סימפטומים. אשמח להתכתב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכ לתשובה
יעל11/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה!!!
מורן16/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה!!!!
מורן16/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן הנחמדה
דורון16/11/2015מורן יקירתי,
אני לא יודע ממה את סובלת מה שבטוח את סובלת (יותר נכון סביבתך סובלת) מישראליות טיפוסית ומכוערת! אני מבין שהמצב מלחיץ אבל תמתיני בסבלנות! למה את חושבת שחייבים לענות לך מיד ??? את משלמת על השירות ? חצופה!
החלמה מלאה מכל התופעות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה - תגובה
ד``ר רונית גלעד28/11/2015כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר חבלת ראשגיורא10/11/2015
שלום,
אני גבר בריא בן 49. לפני 3 חודשים עברתי חבלת ראש במשחק כדורגל - נפילה אחורה ומכה בראש מהרצפה. הגעתי למיון עקב סחרחורת חזקה, בחילות ונפיחות אוקסיפיטלית תת-עורית גדולה.
במיון לא נמצאה פגיעה נוירולוגית, אך נשלחתי לביצוע CT.
בביה"ח:
1. בד' CT ראשונה - "קו שבר אוכסיפיטאלי עדין לכיוון לכיוון מסטואיד שמאל. דמם אפידוראלי קטן 5 מ"מ ללא דחיקת קו האמצע וללא לחץ תוך גוגולתי מוגבר.2-3 בועות אוויר קטנות מאד מתחת לשבר".
2. בד' CT שנייה (לאחר פחות מ-24 שעות מהראשונה) - "דימום אפידוראלי אוקסיפיטאלי משמאל ללא שינוי בגודלו מבדיקה קודמת. שבר קווי אוקסיפיטו-פריאטלי משמאל. ללא אפקט מסה וללא סטיית קו האמצע. שאר הממצאים ללא שינוי"
3. שוחררתי למחרת ולקחתי את ה-Depalept לפי המלצה.
במעקב שאחרי האישפוז:
דיווחתי לנוירולוגית על תחושות ריח (ריח שרוף לא ברור) מאז החבלה. היא רוצה לשלול אפילפסיה, שאולי נוצרה בעקבות החבלה, ולכן:
1. רוצה שאקח Carbamazepine - 200 מ"ג X פעמיים ביום
2. שלחה לבדיקת EEG בחסך שינה - תרשים עירות ושינה בגבולות הנורמה
3. ממתין לבדיקת MRI
שאלותיי:
1. אני חושש מתופעות הלוואי, ולכן עדיין לא לקחתי את ה-Carbamazepine. בנוסף, האם יש לדעתך צורך לקחת היום 3 חדשים אחרי הפציעה?
2. מה יקרה אם לא אטול את התרופה?
3. אני סובל מבעיות קשב וריכוז, ושוקל להתחיל ריטלין. האם תיזמון נטילת ריטלין קשור לנטילה או אי נטילה של ה-Carbamazepine?
4. אני מרגיש בריא ורגיל לחלוטין (מלבד הריח). האם אני יכול לחזור לפעילות ספורטיבית וגופנית כרגיל?
תודה מראש
גיורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לאחר חבלת ראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד28/11/2015תחושת ריח זה יכול להיות ביטוי של אפילפסיה ויכול להיות אחרי חבלת ראש כדאי לעשות בדיקה לאחר חסך שינה ולקחת מינון קטן של אגרול כמו שהומלץ תופעות לואי מעט סחרחורת או ישנוניות או כלום עד להשלמת הברור אין לחזור לפעילות ספורטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי קשה משותק בצד ימין שלו והדיבור נפגעד``ר מרינה בוקסר06/11/2015
היי אבא שלי עבר לפני חודש ושבוע אירוע מוחי קשה משותק בצד ימין שלו והדיבור נפגע
הוא בן 50 והוא לוקח כדורים בשם נרואיד באופן פרטי.
הרגל התחילה לתפקד לזוז וביד לפני שבועיים התחילו לחזור לו הורידים ולהרגיש בא
השאלה שלי היא למה ליד יותר קשה להבריא? האם יש מצב שהיד תחזור לתפקוד מלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי תשובה?
מרי07/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע מוחי - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015יכול להיות שגם היד תחזור לתפקוד כנראה שהפגיעה היתה קשה יותר ביד יחסית לרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע מוחי
מרי13/11/2015האם הנרואיד עוזר? מה האחוז שיד תחזור לתפקד ? האם יד לא חוזרת יש מצב שאחרי כמה שנים היא תחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למוגיןזאב05/11/2015
שלום אני נוטל למוגין במינון 250 מ"ג פעמיים ביום,רציתי לשאול האם התרופה יכולה לגרום ללחץ דם קצת נמוך כי אני עושה מעקב על הלחץ דם בשביל הניפרולוג שלי ואני רואה שהלחץ דם שלי לפעמים נמוך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוגין - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015בדכ למוגין לא משפיע על לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו בדיקה עושיםמיכל05/11/2015
לאדם שבדיוק התעורר מתרדמת ארוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו בדיקה עושים - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015בדיקה קלינית בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת וחוסר שיווי משקלד``ר רונית גלעד04/11/2015
שלום,
לפני כשבוע התחילו לי מתוך שינה סחרורות וחוסר שיווי משקל. פניתי לחדר מיון בדיקות דם תקינות, נשלחתי לא.א.ג שקבע שהסחרחורות לא מהאוזן ולכן נשלחתי לבירור ניורולוגי. בחדר המיון בדיקות נויורולוגיות תקינות אך עדיין הוחלט לבצע ס טי ראש (סי טי אנגיו עם חומר ניגוד). בסי טי ראש לאחר חומר ניגוד נרשם:
יש לציין ארטפקטים גסים מתזוזות במחצית עליונה של צוואר, בעיקר באזור עורקי קרוטיס.
ממצאים:
אוורור תקין של פסגות הריאות, פרט לממצא ציסטי בודד ב LUL, כ - 1.6-5 ס"מ, יכול להתאים בולה במקום ראשון.
במגבלות של ארטפקטים,
הדגמה שמורה של עורקי ראש וצוואר ללא פגמי מילוי ללא הצרויות.
עורקים ורטברלים בגדר הנורמה. עורק בזילרי בגדר הנורמה.
יש לציין חוסר הדגמה של עורק CEREBELAR RT ייתכן ווריאנט, מבנה?
פרט לכך מעגל ע"ש וויליס וסעיפיו בגדר הנורמה.
לסיכום:
ללא עדות לחסימה, הצרות או הרחבה אנוריזמתית בעורקים גדולים של ראש וצוואר, במגבלות ארטפקטים וכמתואר.
בסי טי הראשון בחדר המיון (באותו יום) ללא חומר ניגוד היה רושם להיפרדנסיות במקטע של עורק ורטבאלי שמאלי, טיבו לא וודאי. פלק? טרומבוס? לאור קליניקה וגילה הצעיר של הנבדקת הוחלט להמשיך בירור עם סי טי אנגיו (בת 31).
אני אשמח להסבר מה גילו בסי טי האם זה תקין? לאחר הסי טי אושפזתי 4 ימים במחלקה הנויורולגית להמשך בירור (בוצע רק הולטר לב באשפוז) תקין.
המשך בירור MRI מוח בשאלה של מחלה דימילינטיבית המערבת גומה אחורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סורי שנדחפת
לאה05/11/2015סליחה שנדחפת שאלה האם הסחרחורת סיבובית ז״א החדר מסתובב 360 מעלות או מן תחושת חוסר יציבות ? בתקופה האחרונה גם אצלי חוסר יציבות אף יש כאב בצוואר המקרין ליד שמרגיש שתופס לי חצי ראש וגורם למשיכה הצידה בהליכה בעיקר עמידה ממושכת והטיית ראש. איך את היום? מתפקדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
יעל05/11/2015פעם סיבובית ופעם לא. בדרך כלל יותר תחושת כובד בראש והטייה של הגוף לצד אחד בזמן הליכה הייתי בבדיקת א.א.ג בחדר מיון הוא טוען שזה לא מהאוזן אז הפנו אותי לניורולוג בחדר מיון עברתי סי טי ראש היו כמה ממצאים שבגללם אושפזתי במחלקה הנויורולוגית אבל לאחר כל זה נאמר שהסי טי ראש תקין. הביאו לי למחלקה פיזיותרפיסטית וסטבולרית שתבדוק אם הסחרחורות נובעות מהאוזן לאחר בדיקה לא נעימה היא ראתה שיש מן ריצוד בעיניים בזמן סחרחרת והיא כן אומרת שזה מהאוזן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל05/11/2015אבל כשאני מטה את הראש לצדדים או מורידה את הצוואר כלפיי מטה יש סחרחורת אבל לא סיבובית (היה לי בעבר ורטיגו). לפעמים יש סיבובי כשאני נשכבת במיטה. כל הסיפור הזה החל מתוך שינה התעוררתי עם סחרחורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף סיוט
לאה05/11/2015מתי זה אמור לעבור? זה עבר לך כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא
יעל05/11/2015זה התחיל לפני 10 ימים
1
בתקווה שיעבור במהרה!!!!! רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015הסיטי שבצעת תקין לגמרי תשלימי את הברור עם מרי מוח וכדאי גם לבצע eng
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים והרגשה שנתפס כף רגל שמאלמיטל03/11/2015
שלום אני בת 28 ופתאום אני מרגישה שכף רגל שמאל שלי נתפסה עם הרגשה של עקצוצים, עיוותים של האצבע השנייה( נוטה לכיוון שמאל) וחוסר נעימות.
ממה זה נובע והאם זה אמור להדאיג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים והרגשה שנתפס כף רגל שמאל - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015יש להיבדק ע״י נוירולוג ולבצע בדיקת emg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה, כאבי שרירים, וכבדות בצד שמאלרעיה03/11/2015
לפני מספר חודשים התחלתי לחוש נמלולים בידיים רגליים ןאף פנים (קרה רק פעמיים)
לפני שבוע בערך התחלתי לחושב כבדות בצד שמאל.
שלחו אותי לemg אבל הבדיקה היא עוד כחודש.
האם עליי לחשוש? מאז אני ממש בחרדות..ונוסיף לזה את העובדה שאני חוששת מעוצמת הכאב של הבדיקה (פחד ממחטים) ועוד יותר מהתוצאות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה, כאבי שרירים, וכבדות בצד שמאל - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015אין מה לפחד מהבדיקה יש לבדוק אם רמת ויטמין בי 12 תקינה ועד האמג אם המצב החמיר כדאי לחזור להתייעצות עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסקוליטיס במוחמיכל03/11/2015
לפני כשבועיים אחותי בת 42, חשה בעיה של התמצאות במרחב וכיוונים וכן אמרה שלא רואה כל כך טוב.. לקחנו אותה למיון מיד (לבלינסון) שם עברה סדרת בדיקות כולל CT ראש, אושפזה במחלקה הנוירולוגית ושם עברה למחרת MRI - האבחנה היתה די מהר וסקוליטיס, במשך 3 ימים טופלה בסטרואידים ועל אף הטיפול חלה החמרה קשה במצבה ביום הרביעי לאישפוז. היא נכנסה למצב קשה של אי שקט, לא יכלה לדבר, שכבה במיטה, נראתה סובלת מאוד... ביום שלאחריו כבר לא דיברה.. אז החליטו להוסיף את התרופה הכימותרפית.. גם זה לא עזר ומצבה המשיך להדרדר במהירות. בשבת בבוקר היא החלה מתקשה לנשום והועברה לטיפול נמרץ. שם היא נכנסה לקומה ונפטרה לאחר יומיים. הרופאים אמרו שזו מחלה אוטואימונית ולא היתה להם דרך אחרת לטפל בה... אנו בני המשפחה נותרנו המומים וכואבים. לא מבינים כיצד יתכן שאישה בריאה וצעירה, שהגיעה לבית חולים ואושפזה מיד כשהחלו הסימנים הראשונים הדרדרה כך ומתה תוך שבוע ימים. האם זוהי תופעה מוכרת? האם אי אפשר היה לעשות יותר למענה? אשמח לתשובה. מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסקוליטיס במוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015קשה לי לענות על שאלה כזו בלי שיהיה לי את כל החומר לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בזיכרוןבר03/11/2015
שלום רב,
לפני כ6 שנים בהיותי בן 16 התנבתי בקנביס לראשונה.
אחרי אותו שימוש חד פעמי סבלתי חצי שנה מהתקפי חרדה לסירוגין ובעיית זיכרון קשה. שכחתי על מה אני מדבר באמצע שיחה ושכחתי מילים בעברית. פשוט לא מצאתי אותן. איני סובל מהחרדה יותר אך יש לי תחושה שהזיכאון שלי נפגע במיגץדה ניכרת. מאד קשה לי לזכור וללמוד דברים חדשים וזה וגע באיכות חיי
יש סיכוי לשקם את הזיכרון או שהרסתי אותו לעד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בזיכרון - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015בשימוש חד פעמי בקנביס זה לא גורם לבעית זכרון כדאי לחפש סיבה אחרת כמו הפרעת קשב ורכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חרדתיתלאה02/11/2015
האם לאור העובדה שביצעתי 3 סי טי ראש בחיי בת 31 (האחרון בוצע לפני שנתיים) מתלונות של כאבי ראש תחושת דיזינס וחוסר יציבות . כיום שוב סובלת מכאב ראש שלא מרפים אמנם לא עוצמתיים אבל קיימים ותחושת דיזינס ואי יציבות - האם זה בגלל כל הסיטי שביצעתי? ( נבדקתי לקרקעית העין לפני שבוע -תקין) מה הסבירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לאה03/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חרדתית - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015לא קשור בכלל למספר סיטי מוח שעשית תתי עצי עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים תפוסים זמן רבדורון31/10/2015
שלום,
לפני כחצי שנה עשיתי פעילות מאומצת, בזמן הפעילות הרגשתי שמתחתי את שרירי הזרוע, בימים שלאחר מכן השרירים היו תפוסים וכואבים, אך מאז ועד היום עדיין ישנו כאב באזור הכתף והחלק העליון בזרוע, לפעמיים גם בשכמה באותו צד, הכאב לא מגביל בתנועה אך בהחלט קיים. שמעתי שבמקרים בהם שרירים תפוסים זמן רב ייתכן והדבר מעיד על תחילתה של מחלה ניוונית חלילה, האם יש מקום לביצוע בדיקת EMG כדי לשלול בעיה נוירולוגית או שאין סיבה לחשוש ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים תפוסים זמן רב - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015אם אין תלונות אחרות רק כאב אז צריך להתייעץ עם אורטופדיה בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRIאור30/10/2015
שלום רב,
אמי עברה MRI והייתי שמחה מאוד להבין את תוצאות הבדיקה.
בעיקר מה זה NPH וסעיפים 3-4.
אמי בת 77 ועברה לפני כשנה וחצי טיפולים כימותרפיים לאחר שהתגלה אצלה סרטן לימפומה. כיום היא נקייה אך מאז הטיפולים היא חלשה מאוד ולא חזרה לעצמה.
התוצאות מצורפות בקובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2015יש לה שינויים כרונים במוח על רקע של שינוייים של כלי דם כנראה סובל מסוכרת או יתר לחץ דם הממצאים לא מעכשיו יש להתייעץ עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)