פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעידות וראייה כפולה
    עידן
    03/07/2015

שלום ד"ר,

אני בן 22.
    בגיל 14 התחילו רעידות קלות בידיים שלא מאוד הפריעו מעבר למעט מבוכה חברתית.
    בגיל 17 התחילה להופיע מעין עייפות בעין ימין אחרי קריאה קצרה.
    בגיל 18 התחילה להופיע ראייה כפולה של אותיות אחרי קריאה.
    בגיל 19 התגייסתי. אחרי תקופה של כמה חודשי פעילות גופנית התחלתי להרגיש ששרירי הגוף מאוד חלשים - מעין תחושת אי נחיצות. הרעידות התפשטו לכל הגוף והופיעו בעוצמה חזקה.
    לפני כשנה הראייה הכפולה הגבירה תדירות, הלכה והתחזקה בקריאת ערב/ כאשר אני חש עייף.

רקע כללי: בעל פזילה של 20 מעלות מילדות(המעלות השתנו במהלך השנים אבל לא בשנים האחרונות), בעל סקוליוזיס, לא פעיל גופנית מילדות - כל אפיזודה של ניסיון להיכנס לכושר גרמה לי תחושת החמרה.
    כשמופיעה ראייה כפולה, גם אם עוצם את עין שמאל היא ממשיכה, אם עוצם את ימין מפסיקה לרוב. עברתי בירור עיני ועושה רושם שהראייה כפולה המונוקולרית איננה בעיה עינית.
    לאימי היו בעיות בבלוטת התריס, נפטרה לפני כ10 שנים מסרטן מוח.

דברים שמחמירים את הרעד - פעילות גופנית, התרגשות. כל פעולה קטנה גורמת להופעת הרעד- הישענות על משהו, מעבר מישיבה לעמידה, וכו'. הורדת קפאין יזומה שעשיתי לא עזרה.

עברתי לא מעט בדיקות-
    TSH - תקין.
    נוגדני אצטילכולין - 0.1 תקין.
    EMG-SF בפולסים חשמליים באיזור העין - פורש כתקין.
    MRI מוח - תקין, למעט סטייה מדיאלית של עין שמאל שמדגימה את הפזילה.
    EMG+NCT תקין.
    CPK לפני שנה וחצי תקין.

הדבר היחיד שחרג ממש מעט היה B12 (לא ברור למה) אבל עלה אחרי טיפול, והמצב הכללי לא השתפר. כמו כן בבדיקת נוירולוגית נמצאה wing scapula, אולם יתכן שנובע מהסקוליוזיס.

אני קצת אובד עצות. מהבדיקות נראה שהכל תקין אבל זה משפיע לי מאוד על אורח החיים. הופניתי לאחרונה לischemic test, אולם אמרו לי מראש שהסיכויים שימצאו שם משהו אפסיים.

האם לעזוב את הניסיון למצוא את הבעיה, או שיש בדיקות נוספות שמומלץ שאבקש לעשות?

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעידות וראייה כפולה

הוספת תגובה

• רעידות וראייה כפולה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/07/2015

האם עשית בדיקת צרולופלסמין ונחושת בדם? כדאי לחזור על אמג ביח איכילוב או וולפסון בשאלה של פגיעה שרירית ולהתייעץ עם נוירולוג אולי פרופס ולסוס בהדסה ירושלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וילסון

עידן
    04/07/2015

תודה רבה על תגובתך המהירה.

לא ביצעתי את הבדיקות שציינת למחלת וילסון.
    יצא לי לקרוא באינטרנט שסימנים של המחלה הם בעיות ברך (ואכן הופיעה לי ציסטת בייקר לפני כשנה) וכאבי בטן (התלוננתי על דקירות בבטן בצד שמאל עליון אולם לא נבדקתי מעבר). כמו כן רמות Bilirubin מעט גבוהות מהממוצע (1.7), האם זה מחזק את הצעתך?
    מנגד - עברתי בירור עיני מקיף מאוד, ואם אכן יש פגיעת רעד כתוצאה מוילסון לא הייתה אמורה להופיע הטבעת הצהובה על הקרנית? (בכל מקרה אבקש מהרופא את הבדיקות שציינת - מקווה שאכן אקבל אותן ללא המלצת נוירולוג כתובה)

כמו כן על איזה EMG כדאי לחזור? EMG הרגיל? (בוצע לפני כשבוע בתל השומר) או EMG-SF? (בוצע לפני כשנה בממוגרף פתח תקווה)

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון - ערכי צרולופלסמין

עידן
    09/07/2015

עדכון להודעה הקודמת - תודות לך ביקשתי בדיקת צרולופלסמין. הערך יצא 14.8, כשהנורמה המינימלית היא 20. בילירובין עלה מעט לאחרונה - 2.2 ביחס ל1.7 בפעם קודמת.
    התור לרופא בצבא לוקח המון זמן (סוף החודש), מה דעתך על התוצאות?

(כאמור עברתי לפני 4 חודשים בירור רשתית מעמיק, מאמין שאם הייתה טבעת קייזר פלישר היא הייתה נמצאת תוך כדי בדיקת העין. כמו כן MRI לפני שנה תקין)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון - ערכי צרולופלסמין - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    18/07/2015

לחזור לעמרי מוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריזלט רפיד
    איה
    03/07/2015

שלום. אני סובלת ממיגרנות כבר 15 שנים, לקחתי כל כדור אפשרי, אימיטרקס, זומיג, רילרט, ריזלט רגיל ובשנים האחרונות ריזלט רפיד על הלשון. בחודשים האחרונים אחרי שאני לוקחת ריזלט יש לי כאבים באצבעות הידיים, ביד ימין כאילו כאב שריר או מפרק, קשה להסביר, הבנתי שזו יכולה להיות תופעת לוואי של הכדור, נכון? האם יכול להיות קשר בין ריזלט וטיפול הורמונלי (כדורים לנרתיק)?אני נוטלת גם ציפרמיל ואמביאן כל לילה. תודה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריזלט רפיד - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/07/2015

אם לוקחת הרבה ריזוטו יש בעיה יחד עם ציפרמיל אם לוקחת 3-4 בחודש בדכ לא עושה בעיות אז להשתדל לקחת מעט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה לא טובה
    עייף
    02/07/2015

שלום רב ד"ר

במשך שנים שהשינה שלי לא טובה.
    יש לי חשד עז שאני בקושי נושם במהלך השינה.
    אם כבר אני נושם - אז הנשימה מאוד שטוחה ורדודה.
    ברוב הבקרים אני מתעורר לפני השעה שצריך לקום, ונמצא במצב שבין ערות לבין שינה, בלי שליטה מלאה על הגוף. ואז אני שם לב הכי טוב שאני בקושי נושם.
    יש לי סד לשיניים נגד חריקות שיניים, כך שהוא מפריע לנשימה.
    אבל גם לפני זה הנשימה הייתה לא טובה.
    וכדי לנשום במהלך היום - אני גם כן צריך להתאמץ. בדרך כלל אני פתאום שם לב שלא נשמתי במשך כמה זמן, ואז מכריח את עצמי לנשום.

בדקו אותי שלושה רופאי אף אוזן גרון שונים, עשיתי בדיקות אולטראסאונד, בדיקות דם ושתן מקיפות - לא מצאו כלום.

בדרך כלל יש זמנים במהלך היום שאני מתעפץ (נרדם מהר והראש נופל ואז מתעורר מהר ומרים את הראש, וחוזר חלילה כמה פעמים ברצף).
    רוב היום עייף. קשה לי להתרכז בדברים. אני מצליח לבצע משימות שדורשות חשיבה מורכבת, אבל זה די קשה.
    בראש יש כל הזמן הרגשה של "נוכחות" (לא במובן הפסיכי, זה לא בקטע פסיכיאטרי, פשוט תחושה פיזית כלשהי שקשה להסביר.)

פעם אחת, בעבר, ניסיתי לתרגל נשימות עמוקות ואיטיות במשך שעה.
    אחרי שעה, ממש בפתאומיות השתנתה ההרגשה - הרגשתי שהראש צלול, שיורד לחץ רב מהראש ומהחזה, ודרכי הנשימה נפתחו לרווחה. זה היה מדהים, שנים שלא הרגשתי ככה. לצערי, לא הצלחתי לשחזר את זה מאז.

יש לי כל מיני תופעות בגוף כמו גרד בקרקפת, אוזניים ובית שחי, וגם יש כאבים לא ברורים באוזניים. הגרון מרגיש כאילו יש בו חסימה, קשה לנשום דרך הפה או האף.
    לפני כמה שנים ניסיתי טיפולים עם 7 כדורים פסיכיאטריים שונים נגד חרדה, במינון מקסימאלי ולמשך חודשיים, אף אחד מהם לא עזר.
    במקביל ניסיתי טיפול פסיכולוגי במשך שנתיים, לא עזר.
    אני עושה ספורט בערך 3 פעמים בשבוע, כולל אירובי (שזה מאוד קשה, שוב בגלל קשיי הנשימה).

אחרי בירורים רבים רופאת המשפחה שלחה אותי לנוירולוג.
    יש עוד זמן לתור.

בינתיים, רציתי בבקשה את חוות דעתך על התופעה שתיארתי, ומה לדעתך עשויה להיות הבעיה ופיתרונה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה לא טובה

הוספת תגובה

• ד"ר? נא עזרתך

עייף
    07/07/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה לא טובה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    18/07/2015

יש לבצע בדיקת מעבדת שינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט ונוגדי חרדה
    צחי
    02/07/2015

אמי בת 86 לקתה בהתקף אפילפטי לראשונה בחייה.
    היא טופלה בדפלפט ומצב השתפר והיא אוזנה.
    לפני האירוע היא נהגה ליטול כדור נוגד חרדה כגון לוריוון
    או אלפרליד או ואבן מדי פעם .
    האם ניתן להשתמש בכדורים מהסוג הנל גם בזמן שימוש בדפלפט?

לקביעת תור
    סגירה
    דפלפט ונוגדי חרדה

הוספת תגובה

• דפלפט ונוגדי חרדה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/07/2015

כן אפשר לקחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברים מוזרים שקורים לי
    שרון
    02/07/2015

שלום,
    אני בן 21 וברקע יש חשד לדלקת מפרקים פסוריאטית או לפיברומיאלגיה.
    לאחרונה יש לי כמה דברים מוזרים שקורים לי:
    1.כשאני הולך לישון וסוגר את העיניים, לפני ההירדמות אני רואה קצת לבן ועיגול לבן ופס לבן ואז זה עובר.
    2.הדבר השני- לפני ההירדמות אני מרגיש משהו מוזר בכפות רגליים ובכפות ידיים שקצת קשה לי לתאר- כמו מכה פתאומית של חשמל שמפריעה לי להירדם- וזה קורה טרם ההירדמות. אתמול למשל זה קרה לי הרבה פעמים בלילה ונרדמתי מאוחר בגלל זה- הלכתי לישון ב1 ונרדמתי בסביבות 4 בגלל זה.
    3.בנוסף לפני ההירדמות אני לא מרגיש את הגרון וחלק מהלשון .
    יש לציין שכשזה קורה לי אני מרגיש עייפות גדולה.
    4.בנוסף מדיי פעם יש לי במהלך היום נימול באוזן ימין ולעיתים קצת חולשה ברגליים.
    5.דבר נוסף שקורה לי לאחרונה- כשאני שוכב במיטה ומקפל רגל אחת- אותה רגל שאני מקפל יוצרת קצת לחץ על העקב ותוך כמה זמן יש לי שם תחושת דקירות/שריפה וזה עובר אחריי כמה דקות.
    6. בשבוע וחצי האחרונים יש לי שלשול.
    האם כל זה שייך לתחום הנוירולוגי? האם זה מעיד על משהו מסוכן שמצריך בירור?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דברים מוזרים שקורים לי

הוספת תגובה

• דברים מוזרים שקורים לי - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/07/2015

רוב הדברים לא נוירולוגי ים מומלץ לבצע emg לרגלים ולפנות לנוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות רגליים נרדמות בהליכה
    ימית
    02/07/2015

שלום,

בת 49, בשנה האחרונה לעיתים היו נרדמות לי כפות הרגליים.
    לאחרונה, כל יום בזמן הליכה, כפות הרגליים נרדמות לי, מרגישה שהדם לא מגיע אליהן.
    וכך לאורך כל ההליכה - כשעה הליכה.

מה היית ממליץ ? על מה יכול להעיד ?
    בתודה מראש !

הוספת תגובה

• כפות רגליים נרדמות בהליכה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/07/2015

כנראה בעיה בעמוד שדרה כדאי לעשות הדמיה בעמוד שדרה ואמג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדקת EMG

ימית
    19/07/2015

תודה על תשובתך !

בהמשך לנ"ל, רופאת המשפחה שלחה אותי ל- EMG
    הנוירולוגית שביצעה את הבדיקה אמרה שיש בעיה - בעיקר ברגל שמאל.
    במסקנות כתבה:
    LT. TARSAL TUNNEL SYNDROME
    SUSP.RT.TTS

1. מה פירוש המסקנות הנ"ל ?
    2. האם יכול להיות קשר לעובדה שיש לי כאבים גם במותן שמאל
    (לא באופן קבוע, מדי פעם במשך כמה ימים) ?
    2. לאיזה רופא יש לפנות עם התוצאות האם לאורטופד או לנוירולוג ?

בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס ותופעות נויור
    עדי
    02/07/2015

חולה בתת פעילות הבלוטה במשך 15 שנה. מ2011 לקחתי את האלטרוקסין החדש ולפני שנה החלפתי ליוטירקס. מעבדתית מאוזנת .tsh 0.6 טי3 4.3. טי 15. למרות הנל, לא מרגישה טוב. וזה הולך ומחמיר. להלן התחושות: חולשה וחוסר אנרגיות בידיים, בעיות בקיבה, נימול בידיים ורגליים, שריפה בגוף בעיקר באיזור צידי החזה.קו חזייה.שינה לא טובה מלאה בהסתובביות , קימה בבוקר עייפה וכואבת עם שריפה בצידי חזה, ויברציה פנימית באיזור החזה והלשון.יש לציין בת 40 . ללא מחלות רקע נוספות. יש לך אולי רעיון במה מדובר?והאם זה קשור בכל זאת לבלוטת התריס?האם זה מחלה נוירולוגית?emg תקין?

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס ותופעות נויור - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/07/2015

הרבה תלונות אולי חרדות? בכל מקרה כדאי להתייעץ עם נוירולוג שיבדוק אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח MRI ראש
    ליאל
    30/06/2015

שלום, אני בת 27 הופניתי ל-MRI עקב ורטיגו BPPV שלא מחלים כבר חצי שנה.

בבדיקת ה-MRI התקבלה התוצאה:

" מוקדים היפראינטנסים זעירים בודדים תת-קורטיקליים בחומר הלבן הפרונטאלי והפריטאלי השמאלי, אינם ספציפיים".

הבנתי מהנוירולוג שאין קשר בין הורטיגו לבין התוצאות אך נשלחתי להמטולוג עקב התוצאה הנ"ל והומלץ לי בינתיים להתחיל ליטול אספירין בגלל חשד לקרישיות יתר.

שכחתי לשאול את הרופא ולציין בפניו שסבלתי שנים רבות מפוסט-טראומה ומהתקפי חרדה מאוד קשים, עד כדי מצבים של עילפון,הקאות וכו' עד שטיפלתי לאחרונה וגם עכשיו ההתקפים לא נעלמו לחלוטין. ראיתי באינטרנט שתוצאה כזו יכולה להעיד על לח"ד גבוה.

שאלתי היא- האם יתכן שתוצאות ה-MRI קשורות בהתקפי החרדה הקשים והתכופים שחוויתי ולא בקרישיות-יתר? אין אצלנו במשפחה את הנטיה הזו עד כמה שידוע לי.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח MRI ראש

הוספת תגובה

• פענוח MRI ראש - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/07/2015

הממצאים לא קשורים לחרדות והברור שאת עוברת בסדר גמור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימולים בצד שמאל של הפנים
    צליל
    29/06/2015

שלום,
    בשבועיים האחרונים מופיעים לי מדי פעם (זה בא והולך וגם לא כל יום) נימולים בצד שמאל של הפנים. לא מדובר בתחושה מאוד חזקה, אך עם זאת שונה.
    בתקופת הזמן הזו יש לי גם יותר כאבי ראש מבד"כ.
    אני סובלת מקרישיות יתר (חוסר בפרוטאין S והטרוזיגוטית לפקטור 5 ליידן), כמו כן מטופלת באלטרוקסין.
    האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    נימולים בצד שמאל של הפנים

הוספת תגובה

• נימולים בצד שמאל של הפנים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/07/2015

אין סיבה לדאגה כדאי לבצע מרי מוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שיווי משקל וכאבי ראש - סחרחורות בתדירות גבוהה
    ד``ר רונית גלעד
    27/06/2015

ד״ר שלום, אני בת 33 בריאה בדרך כלל למעט אסטמה קלה.
    מזה כחודשיים וחצי סובלת מחוסר יציבות/שיווי משקל.
    זה התחיל כסחרחורת רגילה בתדירות גבוהה אך התחלף למצב של חוסר יציבות.
    אני מתנדנדת בזמן עמידה/הליכה ובכלל...גם במצב ישיבה ואף שינה.
    נוטה בעקבות כך להתקל בדברים ותמיד מחפשת תמיכה בכדי לא ליפול.
    כמה ימים לאחר שהחלה התופעה התווספו כאבי ראש קשים באחורי הראש ובאזור הרקות. חודש סבלתי בשקט כולל נפילות כי חשבתי שיחלוף..
    ואז בלית ברירה פניתי לעזרה רפואית...נעשו לי בדיקות דם, שמיעה, ראייה, טימפנומטריה, ברה ואפילו CT ראש וכולם היו תקינים יחסית (ראייה יש בעיה עם ראייה מרחוק, התאמתי משקפיים נאמר לי שזה לא מזה. ברה הבדלים לא משמעותיים בין האוזניים).
    בדיקה נוירולוגית תקינה סה״כ למעט ״ברומברג- מתנדנדת מעט עם עיניים סגורות.
    מעט מתקשה ללכת בטנדם״. ניתן לי בינתיים בטאהיסטין.
    והופנתי לנוירוכירוג - לפני 9 שנים ניתוח דיסקוטומי צווארי C5-6. תשובת הצילום:
    ״מצב לאחר ניתוח C5-6 אי סדירות קונטור בלוחית עליונה והנמכה יחסית של גובה החוליה ב C6. גובה שאר החוליות שמור.
    ללא עדות לדיסלוקציה״.
    האם משהו פה יכול להסביר את חוסר השיווי משקל וכאבי הראש? יש לציין כי בניתוח הושתל שתל מלאכותי לקיבוע החוליות ב C5-6.
    כמו כן, הנוירולוגית שלי חלתה וניקבע לי לרופאה מחליפה שסטרה את כל מה שרשמה קודמתה (קצת מרגיש כמו ״תחרות״ בין הרופאות)ורשמה כי ישנם החזרים בידיים מעט פחות משמאל ושייכה לניתוח (דווקא טרם הניתוח התחושה הירודה הייתה מימין) ואף ביטלה את כדור הבטאהיסטין והמירה אותו לאלטרולט 1 ביום 10 מ״ג. (נאמר לי שזה כדור נוגד דכאון!! זה נכון??) לטענתה זהו מינון נמוך מאוד ואין קשר לדכאון אך גם לא אמרה שזה יואיל לחוסר השיווי משקל/לכאבי הראש...לא רוצה סתם להכניס כימיקלים מיותרים לגוף...האלטרולט ביכולתו להפחית חוסר שיווי משקל/כאבי ראש?
    בינתיים, ללא נטילת שום תרופה יש הקלה מסויימת וזה לא קורה 24/7 ואני זוכה לשעות רגועות ביום אבל יש גם ימים ושעות שזה אינטנסיבי.
    כאבי הראש מחמירים מאוד.ומעירים משינה.
    בבקשה אם תוכלי לכוון אותי...אני לא אישה מפונקת ואילו זה לא היה מעיק/כואב ומטריד כ״כ לא הייתי פונה כלל לרופא...
    אשמח לעשרה, תודה מראש וסליחה על הפנייה הארוכה.

הוספת תגובה

• חוסר שיווי משקל וכאבי ראש - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/06/2015

תבקשי לבצע מרי מוח וצואר אם ניתן למרות הקבוע שבוצע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסטוניה צווארית
    דוד
    26/06/2015

לאח שלי היה תאונת דרכים וקיבל מכה מאחורה וקיבל חבלה בצוואר
    לאחר מכן נהיה לו טורטיקוליס ובנוסף דיסטוניה צווארית שגורמת לו להרבה סבל ומכאוב.
    זה לא נותן לו מנוח לגוף
    לאחר מכן זה התפשט לידיים ולרגליים . אך בעיקר נמצא בצוואר עם נוקשות חזקה
    ובנוסף בידיים יש לו דיסטוניה שמוחמרות בכתיבה או הקלדה.
    למשל : התכווצות בשריר התאומים.

המצב מקשה עליו מאוד את התפקוד..
    קיבל עכשיו הורפ פורטה.

האם יש אפשרות לטיפול אחר..
    איזה טיפולים חוץ מהתרופה הזו יכולים לעזור?
    למשל טיפולים טבעיים או פיזיותרפיה..

לקביעת תור
    סגירה
    דיסטוניה צווארית

הוספת תגובה

• דיסטוניה צווארית - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/06/2015

הזרקות בוטוליזם יכול לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש בגלל התכופפות
    אנה
    25/06/2015

שלום,
    אני בת 29, בריאה, מטפלת בתינוק בן שנה, כבר חודש כמעט כל יום מתפתח כאב ראש שמתחיל כאשר אני מתכופפות להרים דברים מהרצפה. ככל שאני מתכופפת יותר כאב הראש מחמיר ועובר רק בלילה. אין לי כאבי צוואר, לא חליתי לאחרונה, לחץ דם 125 על 75, בדיקות דם תקינות, אבל הכאב מאוד מקשה על התיפקוד.
    מה יכולות להיות הסיבות ומה אפשר לעשות במצבי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש בגלל התכופפות

הוספת תגובה

• כאבי ראש בגלל התכופפות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/06/2015

יש לשלול סינוסיטיס וגם לעבור בדיקת עיניים לראות אם הקרקעית תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור
    אדיר
    24/06/2015

שלום ,
    ברצוני לברר משהו ,
    יש חולה שמחובר לחמצן באופן קבוע דרך טרכיאוסטום , לפעמים מצטברים הפרשות בדרכי נשמה אז עלינו לשאב אותם דרך deep suction , האם זה נכון שהרבה סקשנים מגרה את עצב הוואגוס ואז יש ירידה בדופק ולחץ ? וזה גורם לסחרחורת ועילפון ? מצב זה מסתדר לבד תוך דקה , ואם לא הסתדר לבד אז אפשר להזריק אטרופין על מנת לבטל השפעת עצב הואגוס על הלב ??
    זה נכון ??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/06/2015

לא ממש מקצועית בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא סי טי
    רחל
    24/06/2015

אמי בת 79 סובלת כבר שנים רבות מכאבי ראש חזקים מאד ולאורך ימים שלמים עד כדי חוסר תיפקוד. בבדיקת סיטי ראש נמצא הממצא הבא:

בקע דיסקלי מרכזי קטן עם לחץ על קדמת השק התקאלי ב C3-4
    האם יתכן שזהו הגורם ואם כן מה ניתן לעשות?
    תודה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא סי טי

הוספת תגובה

• ממצא סי טי - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/06/2015

מה שהבאת לי זה בדיקת סיטי צואר ולא ראש יש להשלים בדיקת סיטי מוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה

רחל
    05/07/2015

בדיקת MRI של המוח יצאה תקינה. הממצא היחידי הוא זה של הצוואר. האשה סובלת מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה סימנים מנגיגיאלים?
    ל
    23/06/2015

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה סימנים מנגיגיאלים?

הוספת תגובה

• מה זה סימנים מנגיגיאלים? - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/06/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגובה ריקה

ל
    03/07/2015

זה משהו שכתבו אצלי מזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי זה קשור לאובדן הכרה או למצב אח

ל
    03/07/2015

אחרי אובדן הכרה והייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק. הייתי באובדן הכרה ונשימה בפברואר 1987.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה