עיפות החומר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיפות החומר
    אלה
    03/11/2011

אני מתרגלת איינגר כ3 שנים ומרגישה פתאום שאני מתרגלת בחוסר סבלנות, וחושבת לעצמי אולי זה קורה לאורך התהליך אולי פשוט נמאס לי ואני צריכה להפסיק לתרגל לתקופה אולי אני צריכה לשלב עם זה אולי ספורט רגיל אבל השאלה עם למשל מכון כושר לא סותר את תרגול היוגה ואולי אני לא מרגישה מספיק מאותגרת (אצלנו אין שיעורים למתקדמים) איך אני אמורה להתייחס למשבר שאני חווה עם התרגול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיפות החומר

הוספת תגובה

• עיפות החומר - תגובה

פסי פייג
    06/11/2011

שלום אלה יקרה,
    אצל כל מתרגל יש עליות וירידות ביחס לתרגול. באמת כמו שאיפה ונשיפה, גאות ושפל.
    בתחילה אנחנו יוצאים מהשיעורים בתחושה של רוממות הרוח כי הכול חדש והגוף נפתח לאפשרויות חדשות וכך גם הנפש. אחר כך מתחילה תקופה שבה אנחנו צריכים להעמיק ולשכלל את ביצוע התנוחות וזוהי עבודה שחוזרת על עצמה ולעתים קרובות היא חסרת מעוף ודורשת פשוט התמדה וסבלנות.
    במקומות האלה עלינו למצוא את אש הלהט בתוכנו להמשיך ולתרגל למרות התחושות השונות שעולות. צריך לקבל את העובדה שלא תמיד נהיה בהיי בתוך ואחרי השיעור.
    את המתנות של היוגה נקבל מתוך ההתמדה והמסירות שלנו לתרגול.

יש שלב נוסף שצריך לעבור אותו והוא החיבור למקומות עמוקים יותר בנפש דרך תרגול התנוחות. בתוך התרגול שלך כדאי שתהיה התכוונות כזו.

ודבר אחרון, אולי כדאי להתנסות באותה שיטה עם מורה אחר ? לפעמים האישיות של המורה יכולה להוביל אותנו אל מקומות אחרים בתרגול ובהתבוננות העצמית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה