תהיות....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תהיות....
    שרון
    29/08/2012

שלום רב לפני חודשיים שלושה התחלתי לתרגל יוגה.המורה משלב ויג'נאננה עם ויני ואולי עם עוד משהו...
    בכל מקרה הוא מורה טוב.
    בהתחלה עשיתי פעם בשבוע (עם קבוצה של מבוגרים ממני בהרבה)ולאחרונה צירפתי פעם נוספת עם אותו מורה(עם צעירים ממני).
    יוצא כרגע שזה יום אחרי יום ובין לבין הפסקה של כל השבוע.כשאני לא יודעת עוד לתרגל בבית.(לא זוכרת...)

בכל מקרה גם אני לא יודעת איך ימשיך עבורי...(כי בהמשך אוכל רק פעם בשבוע בימים המוצעים).

בכל מקרה אני שמחה שהתחלתי ,ואחרי הרבה מאד זמן של כלום, בכל הכיוון הזה של פעילות גופנית ויוגה בעיקר על כל מה ששמעתי עלייה וההשפעות הנלוות שלה על הגוף והנפש.
    אני משלבת במקביל גם הליכות מהירות של חצי שעה כל פעם,כמה שרק מתאפשר.

אבל כרגע לא מרגישה באופן כללי שזה באמת משפיע עליי באופן משמעותי ושהגוף שלי "חי" יותר,בריא יותר ושאני מרגישה שמחה יותר באופן כללי.וזה קצת מבאס אותי.

לאחרונה גם יש לי כאבים חזקים מאד בכל החלק הימני של הגב העליון(צוואר,שיכמה,כתף וזה מושך מאד ליד וכואב מאד) ובלילה אני מתקשה למצוא תנוחה שנוחה ולא כואבת ובבוקר מתקשה לקום כי הכל כואב לי והתזוזה קשה.ונראה לי כאילו זה רק מחריף ולא להיפך.
    לפני כשבוע עשיתי גם עיסוי אחד, אבל תכלס הכאב מאד ממשיך אם לא מוגבר יותר.

יתכן וזה בכלל קשור לכל החום הגדול שהיה לאחרונה למזגנים,למאווררים, שתפס מאד את השרירים.

לפני זמן מה(ועוד לפני כאבי הגב הללו)הרגשתי כאב חזק מאד ברגל שמאל בחיבור בין האגן לירך שמשך לי מאד כלפי מטה וחשבתי שאולי זה בגלל ההליכות.לקח זמן וזה קצת נרגע,אבל עדיין מאד קיים.ולזה הצטרף גם הגב....

וכרגע אני לא בהכרח יודעת למה כל זה קשור,מה לעשות כדי לשפר, וממה להימנע.והאם להמשיך ביוגה ,בהליכות, או אולי דווקא להימנע...

האם לקחת כדור מסויים(למרות שמעדיפה כמה שפחות כדורים)האם ללכת לרופא ואיזה?האם לעשות עוד טיפולים,עיסויים??

אני מחממת את הגב כששוכבת עם כרית חשמלית,אבל מעבר לאותה הקלה באותו הרגע,לא יודעת עד כמה זה באמת משפיע לטובה נראה שלא.

אשמח לכל תגובה,הצעת ייעול או מחשבה גם לגבי ההמשך ביוגה כמה פעמים ובאיזו תדירות...הייתי נראה לי שמחה לכמה שיותר(כדי להתקדם) אבל זה גם לא ממש זמין(מבחינת מורה ומקום קרוב).

נ.ב- מצד אחד יש בי לא מעט גמישות(לא בכל האיברים)ואחרי שלא פעלתי שנים,
    ומנגד מרגישה עוד ככ רחוקה מאיך שצריך להיות....

בקיצור הרבה תהיות.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תהיות....

הוספת תגובה

• תהיות.... - תגובה

תמי ליאור-אהרוני
    30/08/2012

הי שרון.כמה שאלות:
    מתי הכאב מופיע?
    האם בתרגול?אחרי?בהליכה?יש משמעות להתבוננות בתרגול .אם עולה כאב תני לא מקום ותחקרי כיצד לשנות מעט את התנוחה עד שהכאב יעלם ,עד שתחושי שהנשימה רכה ועגולה.יש להבחין בין כאבי שרירים של מאמץ נעים לבין כאב מפרקי שבדכ אכן נשאר אחרי האימון(רצועות וגידים בעומס יתר לא סלחנים).באשר לתרגול,כמובן שתפי את המורה ותהרהרו יחד כיצד אפשר לארגן את הגוף כך שהיוגה תותאם לו ולא להפך.מהכרותי עם השיטות הללו הם מתונות וחכמות.אשמח שתחזרי אליי להמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיות.... - תגובה

תמי ליאור-אהרוני
    30/08/2012

הי שרון.כמה שאלות:
    מתי הכאב מופיע?
    האם בתרגול?אחרי?בהליכה?יש משמעות להתבוננות בתרגול .אם עולה כאב תני לא מקום ותחקרי כיצד לשנות מעט את התנוחה עד שהכאב יעלם ,עד שתחושי שהנשימה רכה ועגולה.יש להבחין בין כאבי שרירים של מאמץ נעים לבין כאב מפרקי שבדכ אכן נשאר אחרי האימון(רצועות וגידים בעומס יתר לא סלחנים).באשר לתרגול,כמובן שתפי את המורה ותהרהרו יחד כיצד אפשר לארגן את הגוף כך שהיוגה תותאם לו ולא להפך.מהכרותי עם השיטות הללו הם מתונות וחכמות.אשמח שתחזרי אליי להמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה