מדיטציה וסחרחורות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדיטציה וסחרחורות
    יעל
    06/05/2008

היי,
    לפני מס' שנים נחשפתי למדיטציה. זה התחיל כאשר דוד שלי עלה לארץ. בחו"ל הוא עבד כמדריך יוגה ומדיטציה ויום אחד החליט ללמד אותי איך המדיטציה "עובדת". הוא הסביר לי מתי עדיף לעשות מדיטציה, כיצד יושבים, נושמים.

אני מוכרחה להודות שבתחילה עשיתי מדיטציה ובאמת הרגשתי שזה מרגיע אותי. במיוחד בתקופת הבגרויות. לאחר מכן היתה תקופה ארוכה שהפסקתי לגמרי עם המדיטציה ולפני שנה החלטתי לחזור לזה. הבעיה היא שמאז, בכל פעם שאני עושה מצידטציה, כעבור כ4 דקות אני מתחילה להרגיש מאוד מסוחררת. מתחילה להרגיש כמו מרחפת, הכל זז. זה לא מפסיק גם אם אני פוקחת עיניים. זה מגיע לפעמים למצב קצת מפחיד. הרגשה שהנפש מתנתקת מהגוף... נשמע כמו קלישאה אבל אלה המילים המדויקות ביותר להסביר את התחושה.

השאלה היא, האם זוהי בדיוק ההרגשה שאמורים לחוש בזמן מדיטציה ופשוט בעבר לא הצלחתי להגיע למצב הזה? האם זהו דווקא המצב התקני? או שמשהו לא בסדר?
    התייעצתי עם דודי והוא אמר שאם זה עושה לי - להפסיק. העניין הוא שזה לא עושה לי רע. זה פשוט מוזר ומפחיד.

שאלה נוספת - אני מאוד סובלת מהפרעות במערכת העיכול. רופאים הגדירו זאת כתסמונת המעי הרגיז.
    האם מדיטציה יכולה לעזור בתחום זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדיטציה וסחרחורות

הוספת תגובה

• עיצה...

ענת צחור
    06/05/2008

נשמי נשימות רגילות וטבעיות בזמן התרגול שלך, אל תקחי נשימות עמוקות ומהירות על מנת למנוע היפרונטילאציה. דבר נוסף, מקדי את תשומת הלב באיזור הבטן, תתרכזי אך ורק בתנועת הבטן בזמן הנשימה. מבטיחה לך שכך לא יופיעו הסחרחורות. נסי ועדכני אותי, בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אנסה

יעל
    07/05/2008

מה לגבי השאלה השניה (מערכת העיכול)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדיטציה תועיל

ענת צחור
    07/05/2008

תרגול קבוע של מדיטציה כפי שהנחיתי אותך, יועיל מאוד לבעיית המעי הרגיז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה