מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדיטציה וסחרחורותיעל06/05/2008
היי,
לפני מס' שנים נחשפתי למדיטציה. זה התחיל כאשר דוד שלי עלה לארץ. בחו"ל הוא עבד כמדריך יוגה ומדיטציה ויום אחד החליט ללמד אותי איך המדיטציה "עובדת". הוא הסביר לי מתי עדיף לעשות מדיטציה, כיצד יושבים, נושמים.
אני מוכרחה להודות שבתחילה עשיתי מדיטציה ובאמת הרגשתי שזה מרגיע אותי. במיוחד בתקופת הבגרויות. לאחר מכן היתה תקופה ארוכה שהפסקתי לגמרי עם המדיטציה ולפני שנה החלטתי לחזור לזה. הבעיה היא שמאז, בכל פעם שאני עושה מצידטציה, כעבור כ4 דקות אני מתחילה להרגיש מאוד מסוחררת. מתחילה להרגיש כמו מרחפת, הכל זז. זה לא מפסיק גם אם אני פוקחת עיניים. זה מגיע לפעמים למצב קצת מפחיד. הרגשה שהנפש מתנתקת מהגוף... נשמע כמו קלישאה אבל אלה המילים המדויקות ביותר להסביר את התחושה.
השאלה היא, האם זוהי בדיוק ההרגשה שאמורים לחוש בזמן מדיטציה ופשוט בעבר לא הצלחתי להגיע למצב הזה? האם זהו דווקא המצב התקני? או שמשהו לא בסדר?
התייעצתי עם דודי והוא אמר שאם זה עושה לי - להפסיק. העניין הוא שזה לא עושה לי רע. זה פשוט מוזר ומפחיד.
שאלה נוספת - אני מאוד סובלת מהפרעות במערכת העיכול. רופאים הגדירו זאת כתסמונת המעי הרגיז.
האם מדיטציה יכולה לעזור בתחום זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצה...
ענת צחור06/05/2008נשמי נשימות רגילות וטבעיות בזמן התרגול שלך, אל תקחי נשימות עמוקות ומהירות על מנת למנוע היפרונטילאציה. דבר נוסף, מקדי את תשומת הלב באיזור הבטן, תתרכזי אך ורק בתנועת הבטן בזמן הנשימה. מבטיחה לך שכך לא יופיעו הסחרחורות. נסי ועדכני אותי, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אנסה
יעל07/05/2008מה לגבי השאלה השניה (מערכת העיכול)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדיטציה תועיל
ענת צחור07/05/2008תרגול קבוע של מדיטציה כפי שהנחיתי אותך, יועיל מאוד לבעיית המעי הרגיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)