שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    אלקנה
    13/11/2008

שלום. אני מתעניין בתחומים הקשורים ליוגה, אומנויות לחימה וכדו'. אני מאוד מעוניין להכנס לתחום שעוסק בעבודה על הגוף-נפש, עבודה להרפיה,שליטה,ריכוז ומודעות. רציתי לשאול ברשותכם כמה שאלות: 1. על היחס בין יוגה לבין אומנויות לחימה כמו טאי-צ',קונג פו וכדו', בהקשר לכיוונים שרשמתי - מודעות,ריכוז, שליטה וכדו'. 2. לצערי, אבל זה מה יש, יש לי קושי גדול בלהכנס לתחום חדש, ישר לתוך מים עמוקים. בהקשר הזה - קושי גדול למשל להכנס לתוך אימון של אנשים שכבר מתאמנים בניהם מספר חודשים בטאי צ'י. האם האימון ביוגה מזמין ופשוט או שזה גם מסובך בהתחלה? 3. אני בחור דתי. מבחינה הלכתית מותר להתאמן ביוגה כאשר ההתיחסות היא לפעילות ולא לאמירת או חשיבת שמות של דברים שעלולים להיות על פי ההלכה היהודית - עבודה זרה. רציתי לשאול האם יש מקומות בהם לומדים בצורה כזו, ז"א עם דגש על הפעילות ולא על התכוונות לשמות ואלי(לי)ם מהמזרח. ואין בכוונתי לפגוע חלילה באף אחד מקוראי ההודעה. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום אלקנה

פסי פייג
    13/11/2008

העבודה ביוגה מאד מכוונת להשקטת גלי התודעה וממנה עולה ריכוז, מודעות ושליטה בחושים. על דרך היוגה אלה הדברים העיקריים אותם משיג היוגי באימונו.
    כיום במערב וגם אצלנו בישראל, תוכל למצוא הרבה מאד מקומות השמים דגש בעיקר על הפעילות הגופנית ואינם מכניסים אלמנטים "אליליים". יחד עם זאת עליך לזכור שמקור היוגה הוא במזרח, כמו גם אומנויות הלחימה שהזכרת. היוגה הינה דרך חיים, פילוסופיה, אומנות ומדע לי. היא עוסקת בדיוק בדברים אותם אתה מציין במכתבך ואליהם אתה שואף. היוגה אינה עומדת בסתירה לשום דת כיוון שהיא אינה דת בעצמה והיא מתאימה את עצמה לצרכיו של המתרגל. בזה טמון יופיה וטמונה עוצמתה. היוגה לכן נשארה חיה ודינמית כיון שמעולם לא היתה מקובעת לדוגמות .
    אתה תצטרף לכיתת מתחילים בהדרכתו של מורה מיומן שיוביל אותך בבטחה ובקצב המתאים לך במעלה מדרגות היוגה. למים העמוקים תוכל להיכנס כשאתה כבר יודע לשחות היטב. ומחייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלקנה
    16/11/2008

תודה רבה על המענה המהיר! אבקש לשאול עוד כמה שאלות. 1. אם תוכלי להתייחס לשאלתי בדבר היחס בין אומנויות לחימה מהמזרח,לבין היוגה. 2. האם גם ביוגה מגיעים לרמת מודעות גבוהה לגוף. הנושא חשוב לי מכיוון שאני לומד פיזיותרפיה באוניברסיטה, ואני מרגיש שהמודעות לגוף היא נקודה מאוד חשובה ומאוד חסרה בלימודים. וכן האם לדעתך יוגה עשויה לעזור בעתיד בעבודה בפיזיותרפיה? 3. האם את מכירה קבוצות לימוד בתל אביב? והאם את מכירה לדתיים? (בנים בנות נפרד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אלקנה

פסי פייג
    16/11/2008

היוגה כדרך חיים מעודדת התבוננות בגוף, בנשימה ובתודעה. בתרגול יוגה עמוק הנעשה עם מורה מיומן תוכל להביא מודעות לכל איבר ואיבר בגוף, לכל תא בגוף , לעור לשרירים ולעצמות השלד. משם תוכל להתקדם למודעות אל ה"עצמי". הדרך ארוכה אך מתגמלת.
    היוגה התפתחה במזרח מתוך מקום של חקירת החיים. היוגה אינה שייכת למסורת של אומנויות הלחימה אך כמותן משתמשת בתנועה, נשימה ומודעות לגוף.
    מצא לך מורה טוב במקום מגוריך. אני אנסה לברר אם יש מורה המלמד כיתות שאינן מעורבות.
    אם יש מישהו הקורא את תשובתי ומכיר כיתות רק לגברים אשמח אם תוכלו לעזור.
    בהצלחה לך, אלקנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אלקנה
    17/11/2008

תודה רבה! אם באמת מישהו מכיר קבוצה נפרדת לגברים בתל אביב - אשמח לשמוע. או בעדיפות שניה בירושלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה