ADHD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ADHD
    נירית
    29/07/2007

שלום!
    הבן שלי בן 8 ואובחן כ-ADHD, יש סוג יוגה שמתאים לו? אני חושבת שיוגה יכולה אולי לעזור לו ללמוד להתרכז ולבנות בתוכו שקט פנימי, אבל אולי אני טועה וזה לא מתאים לילדים כמוהו וסתם אעשה לו נזק... מה דעתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ADHD

הוספת תגובה

• תלוי באופיו של בנך...

ענת צחור
    29/07/2007

הייתי ממליצה לך לנסות פעילויות אשר בנך יוכל להוציא בהם את מרצו, ולהתאים את הפעילות לאופיו של בנך ולכישוריו, כמו כן עליו להינות ולהימשך לפעילות שיבחר.
    בנוסף, זו לא רק בחירת הפעילות, אופיו של המורה והקשר שיצור עם בנך חשוב.
    הייתי ממליצה לחשוב גם על אומנות לחימה כלשהי ואולי רכיבה על סוסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD אבחנה מבדלת

בתיה
    29/07/2007

אמנם התשובה שלי לא מתייחסת ליוגה, אבל אני מקווה שהיא תעזור לך.

היום הנטייה היא לאבחן ADHD ולא לפרק את הכותרת של הפרעת קשב וריכוז שמלווה בהיפראקטיביות (ADHD) לחלקים קצת יותר קטנים.
    חשוב להתבונן בילד ולהבין בדיוק מאיזה מקום מגיעה הפרעת הקשב שלו.
    לעיתים, נובעת הבעיה מחוסר או עודף במערכות חושיות מסויימות . ואז, חשוב לפנות בדיוק אל אותה המערכת שנמצאה חסרה או עודפת ולטפל בה ספציפית.
    גם יוגה יכולה להיות תשובה להפרעת קשב וריכוז במידה ונמצא את הילד חסר בתחושה העמוקה של השרירים (נראה לי שיוגה עובדת על המערכת החושית הזאת בצורה טובה מאוד).

חשוב שתמצאי את הדברים שהכי מתאימים לילדך. בדרך כלל מהתבוננות ושיחה איתם אפשר להבין בדיוק מה הם צריכים (בדרך כלל הם בוחרים את הדברים שחסרים להם).
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה