מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנקדוטה ושאלהדניאל08/02/2009
אני בן אדם נורא שקול ..אפשר להגיד באופן חולני.. אני מתעקש לנתח כל דבר בחיים ו24 שעות ביממה הראש שלי מתרוצץ עם מחשבות.. ותכנונים .. מאז ומתמיד זה היה נראה לי נורמלי .. לחשוב על כל דבר שאתה עושה לחשב את ההשכלות ואת התמורות... עם הזמן דבר זה התחיל לפגוע לי אם זה בלימודים כאשר לא הצלחתי להתרכז במבחנים ... למרות שידעתי שאני יודע את החומר פשוט הראש שלי התרוצץ במחשבות בלי סוף.. לפעמים אני מרגיש כאילו המחשבות שלי שולטות על עצמי(זה הגיוני?) ולא אני עליהם. כאילו אין לי שליטה על עצמי ... והכי גרוע לפעמים אני מסתכל במראה ולא מרגיש כאילו אני זה אני.. כאילו אני נמצא בגוף זר...למדתי להשלים עם זה עד שאתמול עשיתי מבחן באוניברסיטה אליו התכוננתי חודשים ארוכים... נכשלתי במבחן באופן מדאיג .. ולא בגלל שלא ידעתי את החומר .. החומר יושב לי בראש.. אני יכול לדקלם אותו כאן ועכשיו.. אלא בגלל שבזמן המבחן ניתחתי כל דבר .. התחלתי לחשוב על העתיד שלי .. ובקיצור נדדתי עם מחשבותי והלחצתי את עצמי בכל הזדמנות שיש לי... כשחזרתי הביתה פתחתי את ערוץ 8 וראיתי תוכנית על מדיטציה של בודהיסטים... היתה לי הארה.. אני פשוט מתעקש להכשיל את עצמי בכל דבר ...אני חייב ללמוד לשלוט במחשבות לנקות את הראש מידי פעם... ניסיתי לעשות מדיטציה .. בהתחלה היה לי קשה ..ניסיתי לרוקן את הראש אבל ללא הצלחה .. אולם לאט לאט הצלחתי .. ואני חייב להגיד שהיתה זו התרוממות רוח רצינית...מאז ועד עכשיו אני מרגיש הרבה יותר רגוע ... אני מרגיש כאילו אני שולט בעצמי ואפילו ההצלחה שלי בפתירת מבחן בזמן השתפרה פלאים... עכשיו אני יודע שהשינוי לא יבוא ביום אחד .. אני יודע גם שהוא לא יבוא רק בגלל שאני אגיד לעצמי .. זהו השתנתי. .. הייתי רוצה להמשיך במדיטציה אבל אני עדיין קצת פוחד וספקן ממנה.. הייתי רוצה לדעת לאן אני ממשיך מכאן? כיצד אנ י יכול לשנות את חיי ולשנות את ההרגלי ם שבי ולחזור לשלוט על מחשבותי? דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאל
פסי פייג08/02/2009תודה על הכנות וגילוי הלב. אם הנך גר במרכז הארץ צור קשר עם ענת צחור ידידתי לפורום זה (ובכלל) והיא תוכל לעזור לך בנושא לימוד מדיטציה מסודר. אם הנך גר במקום רחוק יותר נסה למצוא מקום בו תוכל ללמוד מדיטציה בהנחיית מורה מיומן ומוסמך. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)