מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימור הרוגעאלי15/08/2007
הי למנחות הפורום,
אני מתאמן ביוגה כחצי שנה כמעט יום-יום.
לרוב לאחר סדרה של מספר תנוחות(ברכת השמש,תנוחת הכלב,עמידת נר ועוד),שני תרגילי נשימה ומדיטציה של כמה דקות אני מרגיש תחושה נעימה של רוגע,אך לצערי היא נמשכת רק מספר שניות.
בדר"כ כ-2 דקות לאחר סיום האימון אני חוזר להרגיש פחות או יותר את אותם מתחים ולחצים שהרגשתי מקודם.
כשאני מסתכל על מורי היוגה הם תמיד נראים לי במן "שאנטי" תמידי כזה,בין אם באימון ובין אם מחוצה לו.
אני מת לדעת - איך לשמר את הרוגע שאחרי המדיטציה ליותר זמן כך שאוכל להגיד שבזכות היוגה אני מרגיש רגוע יותר ביום-יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב,אני לא דוד מההודעה הקודמת...-)
אלי15/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור הרוגע
ענת צחור18/08/2007האפקט שאתה מרגיש הוא אכן רק אפקט לאחר תרגול, וכמו כל דבר גם תופעה זו מתפוגגת ונעלמת!
על מנת שהרגלים או שינויי התנהגות יתרחשו, יש לעבור שינויים פנימיים, אחרת התרגול שלך הוא כמו "אקמול"! על מנת שיתחולל מפנה אמיתי ברמת ההתניות יש לחדור אל מעמקי התודעה ולחולל את השינוי שם! והדרך היא בדרכים המובילות אל "התת מודע" , ישנם שיטות מדיטציה העשויות לחולל מפנה כזה.
מדיטציית ויפאסאנה
שינויים אמיתיים מתרחשים כאשר אלמנטים כמו תבונה, הידע והחכמה נכנסים לפעולה, כל עוד אלה אינם קיימים וכל עוד לא מתרחשת הבנה המחוללת שינוי בתפיסה, לא יתרחש שינוי מן היסוד, וכל דרך שאינה כזו נותנת אך ורק פיתרון רגעי. וכפי שאמרתי, כאשר הרגע פג- גם תופעה נעלמת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקרתי בקישור שנתת
אלי20/08/2007קראתי אך מבחינה מעשית זה לא אמר לי כלום.איך מתרגלים את המדיטציה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לתרגל...
ענת צחור20/08/2007הייתי ממליצה לך להיפגש אם מורה שיוכל להנחות אותך, תעשה קצת "שיעורי בית" ותמצא מורה או אולי מסגרת שבה תוכל לצאת לקורס מרוכז וללמוד את הטכניקה, על צורת המחשבה שעומדת בבסיס התרגול המיוחד הזה. כמובן שיש אין סוף ספרים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)