הי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי
    1111
    28/09/2009

קראתי קצת בספר המתורגם עי ענת צחור על מדיטצית הליכה
    התחלתי לעשות את זה
    ובאמת קל יותר לעבור מרחקים בלי כאבים ברגליים והכל
    התחלתי מדיטציית ריצה וגם שם זה עוזר, כי היו לי בעיות בנשימה, שכחתי לנשום תמיד, וזה עצר אותי, ועכשיו בנשימות מודעות יותר כאילו קל יותר לרוץ
    אבל פתאום איבדתי את היכולת לעשות מדיטצית ריצה או הליכה
    פשוט כאילו הראש שלי בורח מזה, ניסיתי כמה פעמים ואי ואי אפשר להאחז יותר
    מה לעזעזל

מה היוגאיסטים חושבים על קפאין? הם נגד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• מדיטציה

פסי פייג
    01/10/2009

המצב הזה שאתו אתה מתאר אינו נדיר. לפעמים אנחנו חשים שהנ זה מסתדר לנו ואנחנו מבינים "איך זה הולך" ויצרנו סוג של טכניקות שאולי יתמכו בהתנסות הזו שלנו...
    אבל מדיטציה זה לא באמת משהו שאתה עושה מדיטציה היא מצב תודעה ולכן ישנן סיטואציות כמו זו שאתה מתאר שהתחושה של "להיות שם" מתפוגגת.
    אני ממליצה לך ללמוד מדיטציה במסדרת מסודרת ממורה שיכול להוביל אותך דרך בתוך הערפל.

בענין קופאין. אנחנו יודעים שקפה הוא סטימולנט, ז"א מעורר ומשפיע על מע' העצבים וכן על גלי התודעה. יחד עם זה מורים ליוגה דגולים שותים קפה ולא ניכר שזה משפיע באופן כזה אן אחר על התרגול שלהם. זו חירה אישית והעדפה.

במסורת היוגה הקלאסית קפה נחשב לרז'אסי, לכן אינו מומלץ. כמו קולה, משקאות קלים מוגזים וכ'
    יש ספרות ענפה על הנושא גם באינטרנט.
    כשאדם מתחיל למדוט או לתרגל יוגה עולות שאלות רבות הקשורות להתנהלות יומיומית כולל אכחלה, שינה, בילוי ועוד. זו הסיבה בעטיה כדאי ומומלץ להיות במחיצת מורה ובסביבת אנשים ששאלות אלו משותפות להם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה