מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הי111128/09/2009
קראתי קצת בספר המתורגם עי ענת צחור על מדיטצית הליכה
התחלתי לעשות את זה
ובאמת קל יותר לעבור מרחקים בלי כאבים ברגליים והכל
התחלתי מדיטציית ריצה וגם שם זה עוזר, כי היו לי בעיות בנשימה, שכחתי לנשום תמיד, וזה עצר אותי, ועכשיו בנשימות מודעות יותר כאילו קל יותר לרוץ
אבל פתאום איבדתי את היכולת לעשות מדיטצית ריצה או הליכה
פשוט כאילו הראש שלי בורח מזה, ניסיתי כמה פעמים ואי ואי אפשר להאחז יותר
מה לעזעזל
מה היוגאיסטים חושבים על קפאין? הם נגד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה
פסי פייג01/10/2009המצב הזה שאתו אתה מתאר אינו נדיר. לפעמים אנחנו חשים שהנ זה מסתדר לנו ואנחנו מבינים "איך זה הולך" ויצרנו סוג של טכניקות שאולי יתמכו בהתנסות הזו שלנו...
אבל מדיטציה זה לא באמת משהו שאתה עושה מדיטציה היא מצב תודעה ולכן ישנן סיטואציות כמו זו שאתה מתאר שהתחושה של "להיות שם" מתפוגגת.
אני ממליצה לך ללמוד מדיטציה במסדרת מסודרת ממורה שיכול להוביל אותך דרך בתוך הערפל.
בענין קופאין. אנחנו יודעים שקפה הוא סטימולנט, ז"א מעורר ומשפיע על מע' העצבים וכן על גלי התודעה. יחד עם זה מורים ליוגה דגולים שותים קפה ולא ניכר שזה משפיע באופן כזה אן אחר על התרגול שלהם. זו חירה אישית והעדפה.
במסורת היוגה הקלאסית קפה נחשב לרז'אסי, לכן אינו מומלץ. כמו קולה, משקאות קלים מוגזים וכ'
יש ספרות ענפה על הנושא גם באינטרנט.
כשאדם מתחיל למדוט או לתרגל יוגה עולות שאלות רבות הקשורות להתנהלות יומיומית כולל אכחלה, שינה, בילוי ועוד. זו הסיבה בעטיה כדאי ומומלץ להיות במחיצת מורה ובסביבת אנשים ששאלות אלו משותפות להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)