מדיטצית ויפאסנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדיטצית ויפאסנה
    אסף
    03/10/2007

רציתי לשאול כמה שאלות לגבי מדיטצית ויפאסנה. לא תרגלתי מדיטציה כזו מעולם ואין לי כל ידע בנושא ולכן אני שואל. אני מתנצל שאני מכביד עליכן בהמון שאלות שהתרכזו בתקופה האחרונה. אינכן חייבות כמובן לענות לי על כל השאלות.
    1. אם תוכלו להסביר לי או להפנות אותי למאמר בנושא מה זו בכלל מדיטצית ויפאסנה. יש לי המון שאלות בנושא כגון מה עובר בראשו וגופו של המודט במהלך המדיטציה, מהי מטרתה, מהן התמורות שהיא נותנת למודט, מה הטכניקה שהמודט מבצע על מנת להצליח (מהי הצלחה במדיטציה),

2. תרגילי נשימה (פרניימה) על אף שאני רחוק מאוד מלהגיע לרמה שאתחיל ללמוד את הנושא (אני יחסית "צעיר" בעולם היוגה ויש לי עוד הרבה בסיס ללמוד) רציתי לשאול האם הטיפול בנושא יחודי ליוגה או שהוא נלמד גם במדיטצית ויפאסנה (ואז יש חפיפהבנושאים אלו).
    כמו כן האם יכול להיות שמורה שלא מלמד את נושא תרגילי הנשימה (פרניימה) כראוי (גם אם יודע לתרגל בעצמו אך מתקשה בללמד את תלמידיו) או שלא שלא שם לב תמיד לתלמידיו (גם אם בשגגה מסיבות של כיתת הלימוד גדולה מדי ואין תשומת לב לכל המתרגלים) יכול לגרם נזקים לתלמידים ?
    האם זה חלק בלתי נפרד מתירגול היוגה ?

3. על אף שהנושא רחוק ממני (אני חילוני הכי אסלי שיכול להיות) האם יש איזושהיא סתירה בתרגול יוגה ומדיטצית ויפאסנה ליהדות ? ידוע לכן גם על מתרגלים דתיים העולם היוגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדיטצית ויפאסנה

הוספת תגובה

• ויפאסנה, פראנאיאמה והרבה לבטים

פסי פייג
    03/10/2007

אני מרגישה את הכנות בשאלותיך ואת הלבטים הרבים העולים בך לנוכח מידע רב שצברת וחשוב אכן לעשות קצת סדר בדברים. אם באיזור מגוריך או קרוב אליך יש לך אפשרות ללמוד ממורה, זה יהיה עבורך הדבר הנכון ביותר. מכל מקום אשתדל לענות לפחות על חלק משאלותיך. ויפאסנה היא מדיטציה שמטרתה לאפשר לך כמודט להתבונן בעצמך. הטכניקה הבסיסית מבוססת בהתחלה על התבוננות בנשימה כפי שהיא מתרחשת באופן טבעי. בשלבים מאוחרים יותר מתקיימת התבוננות בתחושות הגוף, ברגשות ובמחשבות שעולות.
    מדיטצית ויפאסנה נלמדת על ידי מורה ובהדרכתו הישירה.לא קיים רעיון של הצלחה או אי הצלחה במדיטציה. מה שעומד בבסיס המדיטציה הוא הרעיון שהכל נמצא בזרימה והכל הוא בר חלוף כולל המחשבות והרגשות שלנו. המודט כאמור מתבונן בעצמו.
    פראנאיאמה הינה נושא חשוב וחלק משמונה האיברים של היוגה. בויפאסנה נלמדת התבוננות בנשימה אך זו אינה בדיוק פראנאיאמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

פסי פייג
    03/10/2007

בכתבים העתיקים של היוגה אומרים שמסוכן מאד לבצע תרגילי פראנאיאמה אם אינך בדיוק יודע מה אתה עושה. היוגים מדמים את הנשימה לנמר לא מאולף,.... הנשימה קשורה למערכת העצבים ולמערכות הגוף בכלל. זהו כלי מעודן מאד וצריך לדעת איך לבצע את תרגילי הנשימה השונים. זהו אכן חלק בלתי נפרד מתרגול היוגה בשלבים מתקדמים יותר של התרגול אחרי שהושגה יציבות בביצוע האסנות- תנוחות היוגה השונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאסנה ויהדות

פסי פייג
    03/10/2007

אין סתירה בין מדיטציה ליהדות. מדיטציה הינה תרגול המתאים לכל אדם באשר הוא, בלי כל קשר לדת, גזע, גיל או מין. בעולם היוגה והמדיטציה ישנם מתרגלים דתיים וחילוניים. יוגה ומדיטציה נותנות מענה לצרכים שונים של אנשים מכל שכבות האוכלוסיה. יוגה היא מדע ואומנות אוניברסלית המאפשרת הרחבת גבולות התודעה של המתרגלים. אוקיינוס עצום של ידע.
    תתחיל לשחות... חג שמח לך !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשים

אסף
    04/10/2007

כל הכבוד על ההפצה החינמית. נדיר במחוזותנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אסף
    04/10/2007

ענת תוכלי להסביר לבורים להחריד שביננו בתמונה שבעמ' 2 מה הדבר שמונח על כתף ימין שלו (כד/תיק ?) ועל כתף שמאל שלו (מניפה?). האם באמת הוא הולך יחף (0: תמיד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבוש הנזיר התאילנדי

ענת צחור
    05/10/2007

בתמונה, על כתפו של אג'אן טונג תלויה קערה, איתה הנזיר מקבץ נדבות, בה הוא מקבל את מזונו, המניפה היא להסתרת הפנים בזמן נתינת דרשה או בשיחה עם אנשי חולין, ולרוב הנזיר יחף, הוא משתמש בסנדלים כאשר עליו לצעוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה