מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בריאות , אנטומיה, דיוקאסף04/01/2008
1. למתרגלים יחסית מתחילים שרוצים טיפה ללמוד להבין ולהכיר יותר את הגוף דבר שיכול לעזור בשיעורי היוגה (כאמור גישת הלימוד היא לא של העוסק ברפואה אלא של מתרגל יוגה שרוצה לדעת יותר). תוכלו בבקשה להמליץ על מראה מקום (קישור, ספר וכו') רצוי מאוד בעברית (אבל לא חובה) בנושא אנטומיה, פיסיולוגיה וכו'
2. (אולי בהמשך לשאלה 1 ) קראתי טיפה על נושא היוגה והשפעתה על הבריאות (מונחים שחדשים לי כגון צ'אקרות באנדות וכו') אני קצת סקרן בנושא זה. גם כאן כמו בשאלה 1 אשמח אם תוכלו להפנות למראי מקום.
3. אני מתרגל יחסית חדש באיינגר. הדרישות של המורה לפחות מבחינת דיוק התנוחות נראות לי תובעניות (כמובן שאני מתכוון לכך במשמעות החיובית של המילה ומנקודת מבט של מתחיל ששוכח כל הזמן לתקן את ההערות שהעירו לו שניה לפני ,חסר גמישות בצורה קיצונית ועוד ועוד). יש אולי ספר או אתר שיוכל להקל עלי בנושא כלומר להציג כל תנוחה באמצעות צילום ולנתח אותה או לרשום מה צריך לעשות כדי לעמוד בדרישות של התנוחה וכך אוכל לשנן לפני התרגול ? אני בטוח שזה יקל גם על המדריך שלי כי נראה לי שאני מקרה לא רגיל לא רק מבחינה פיזית (היכולת לבצע) אלא גם מבחינת הצמדות להוראות וזה לא תמיד נעים (כי מה שיוצא לי לפעמים נראה רחוק מדבר שאפשר לכנות יוגה אפילו של מתחיל)
תודה !
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איל יקר
פסי פייג05/01/2008מתחילים לטפס בסולם לאט לאט. שוב, מצוין שיש לך מורה, זה מקום נהדר להתחיל ממנו. עכשיו מתחילה דרך ארוכה ומופלאה של חקירה ולימוד באמצעות שני ערוצים עיקריים. הראשון והחשוב הוא ערוץ החוויה האישית, שם אתה חווה קושי שהוא לחלוטין טבעי, רגיל ונורמלי. הדרך השניה היא מידע תיאורטי שאתה יכול להשיג דרך ספרים, אינטרנט וכו'. ביוגה אומרים שהלמידה היא 99% חוויה ו 1% תיאוריה. בסופו של דבר מה שיקדם אותך זה התרגול. אבל כדי שבכל זאת לא תצא מאוכזב מהתשובה שלי אתן לך כמה המלצות לקריאה. "אור על היוגה" - שם תוכל לראות איך לבצע את התנוחות וגם הנחיות מאורגנות היטב. yoga-a path to holisthc health ספר מצוין עם צילומים של התנוחות וגם הסברים כלליים וטובים על היוגה. שני הספרים מאת ב.ק.ס. איינגאר.
המשך לתרגל ולהתבונן, לחקור וללמוד. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)