הזרעה או ivf?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• הזרעה או ivf?
    יפית- ירושלים
    14/07/2011

שלום רב,

הננו זוג צעיר שומר טהרה המנסה להרות שנתיים ללא הצלחה, ללא ילדים (אני 27 ובעלי בן 30) עקב בעיית זרע (לנל חסימה חלקית של ejd עם שיפור לאחר טיפול אנטיביוטי+וריקוצלה 3 משמאל). האורולוג המליץ שלא לנתח. אצלי הכל תקין ב"ה - מחזור סדיר,מבייצת, פרופיל הורמונלי תקין וצילום רחם תקין (לא הודגמה חצוצרה שמאל ורופאי טען שזה קרוב לודאי תקלה טכנית כי הנני בריאה וצעירה וללא היסטורית ניתוחים).
    עברנו 3 הזרעות שלא צלחו ובדרך להזרעה רביעית כפולה (בפעם הראשונה לבקשתי).
    להלן נתוני הזרע בשלוש ההזרעות לאחר השבחה:
    הזרעה 1- איקקלומין+ אוביטרל: volume: 0.8; concentration: 17; total concentration: 13.60; percent of motile sperm: 50; type of motility: rapid + moderate; total motile sperm: 6.80
    הזרעה 2- אסטרופם+פיוריגון 50+אוביטרל: נפח דגימה (מ"ל) 0.8, ריכוז זרעונים 20, סה"כ זרעונים (מיליון) 16, אחוז זרעונים בתנועה 50, דרגת תנועה 1-3.
    הזרעה 3- אסטרופם+פיוריגון 50+ אוביטרל: volume: 0.8; concentration: 12; total concentration: 9.60; percent of motile sperm: 60; type of motility: rapid + moderate; total motile sperm: 5.76. הערה: נמסרו 2 דגימות זרע עקב ריכוז מאוד נמוך של תאי הזרע.
    הזרעה רביעית- אותו טיפול של אסטרופם+פיוריגון50+ אוביטרל.

האם לאור הנתונים הללו כדאי להמשיך לנסות הזרעה חמישית (במידה והזרעה 4 תיכשל חלילה) או לעבור לivf?

תודה על מלאכת הקודש שאתם עושים!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרעה או ivf?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזרעה או ivf? - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    19/07/2011

לדעתי לאחר נתונים כאלה רצוי לעבור להפרייה חוץ גופית.
    אני באופן אישי, בגלל בעיית הוריקוצל, ממליץ לעשות אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה לברר האם יש תאים בעלי גרעין תקין שמתאימים להזרקה לביציות ואותם הייתי ממיין ביום שאיבת הביציות (IMSI) וזה עשוי לשפר את הסיכוי להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו