מספר שאלות בנושא זוגיות

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות בנושא זוגיות
    השואל
    18/07/2011

אני ואשתי התחתנו לפני מספר חודשים.
    ועכשיו בפתח תהליך ניסיון להיכנס להריון באופן טבעי.
    אני בן 28 ואשתי בת 32.

חשוב לציין שאני ואשתי מדברים על הכול, והכול פתוח מבחינת דיאלוג ותכנים. כולל בתחום המיני.

כל שנות חיי הבוגרים אהבתי ואוהב לאונן, וכך גם כיום.
    אני מאוד אוהב פורנו ומעריך את גוף האדם, הן בגין האורגניזם המדהים, והן ביופי החיצוני והפנימי.
    אני נותן חשיבות רבה לצד התשוקתי לא רק במובן המיני, הלה גם במובן שעושה דברים באולמנו,
    הרצון לחיות עם תשוקה ליצור ולעשות דברים בעלי יצר יצירה אהבה והתשוקה.

כותב הודעה זו מאחר והלילה והתחלתי להרגיש מהתגובות של אשתי שלא צריך לתת לתחום התשוקתי כל כך הרבה נפח בחיים ולגיטימציה.
    באותו הרגע זה מאוד כעב והוציא את החשק מלעשות דברים (כל דבר שהוא).

אני מאודדדדדד אוהב לפנק את אשתי במסאג'ים חיבוקים נשיקות ופרגונים במהלך כל היום והלילה.

דבר האוננות מעלה מספר מחשבות רגשות ותחושות מסוימות עצל בת הזוג שלי.
    לדוגמה: "האם אני לא מספיק שווה" וכו...
    דבר זה מובן מאוד והגיוני.
    ואני עושה את כל שביכולתי להבין ולהפיג חששות אלו.
    אם הזמן לומד יותר כשהיא מספרת וחולקת איתי את המחשבות שלה בנושא.
    אם זאת מידי פעם יש לה תלונות בנושא ונותן לה את המקום לכך.
    חשוב לציין שאשתי לא מאוננת בעצמה את עצמה, ולהמרות שמנסה לשכנע אותה כן להיתנשות בכך, היא לא מוכנה. אז עזבתי.
    מידי פעם מעלה סוגיה זו בגין אהבתי והחשיבות של נושא האוננות האישית, אבל אם זה לא נכון עבורה זה בסדר ומקובל אלי. אם כי אחת הפנטזיות שלי לראות אותה מאוננות. וכמובן שלא חייבים להגשים כל פנטזיה.
    כיום כבר לא מעלה את הנושא הזה בגין הסגירות וחוסר הרצון שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות בנושא זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

השואל
    18/07/2011

רקע נוסף,
    נולדתי עם אשך תמיר. ולאחר זריקה בגיל הגן (כנראה) הכל הסתדר.
    הבנתי שעניין זה יכול לגרום הן לירידה בספירת זרע והן לסיכון לסרטן.
    לכן הגש לרופאת נשים של אישתי ביחד איתה בכדי לבקש ספירת זרע.

אם זאת יש לי שאלות לכן:
    1. האם אוננות יכולה להביא לספירת זרע נמוכה או באיכות שלו?
    או במילים אחרות: האם אני יכול לאונן יום לפני הסקס למטרת הריון (בזמן הביוץ),
    או שמע זה גורם לירידה באיכות וכמות הזרע? ומכך לפחות סיכוי להיכנס להריון?

בדיוק הלילה הייתה לנו שיחה קשה,
    ציינתי שאני כבר מרגיש שחייב סקס או לאונן...
    וזאת מאחר ובערך שבוע שלא הייתי פעיל מינית בגין שמירת זרע לזמן הביוץ,
    האזור מעל הפין מרגיש לי גועש ומתרגש כסוג של חום וצורך פיזי כאילו יש שם משהוא שרוצה לצאת ולא מאפשר אותו. זה כבר משגע אותי ואפילו בכתיבת הודעה זו מרגיש זאת.

אשתי התעצבנה מאוד והתחילה לדבר על עניין האוננות וכאילו מסתיר ממנה פעמים רבות שמעונן לבד וצריך לידע אותה כל פעם שעושה כן. ושכנראה לא ידעתי אותה על הרבה פעמים.
    ייתכן ותגובה זו נוצרה בגין כך שכן נוהג לידע אותה על הפעמים שמבצע ולפעמים תוך כדי (אם היא זמינה בזמן הפעילות) ואם לא זמינה מידע אותה לאחר מכן.
    וזאת בגין החשיבות שלא להסתיר דברים.... אחד מהשני.
    אבל....
    התגובות הללו ואחרות שלה גורמות לרצון הפוך ,לעצבות סגירות ושליליות בקשר, לרצון להחביא מידע, מאחר וזו לא הגישה שלי לחיים ומעדיף לסבול מהתגובות הלא נעימות על חשבון וחשיבות הדיאלוג והשקיפות.
    במובנים מסוימים התגובות לגיטימיות, אם זאת לא פשוטות ולא נעימות להתמודדות.
    לפעמים מאוד לא נעימות.

הלילה הגענו לסף חדש של דיבור בנוסך:
    זה לא בסדר "אתה חולה מין". "לא ידעתי שהתחתנתי עם חולה מין"
    אני נפגעתי מהאמירות הללו שלה, הן בגין שזו אישתי שאמרה אותם, והן בגין זה שאם לה זה לא נראה זה הופך אותי ללא בסדר.

עכשיו חשוב לציין שאנו עושים בערך כפעמים סקס בחודש.
    ושאוהב לאונן בערך פעמים שלוש בשבוע, לפעמים יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להמשך

השואל
    18/07/2011

חלקתי איתה שרוב הגברים מאוננים וזה בסדר גמור,
    התשובה שלה הייתה שזה לא נכון בתדירות זו, ו"היו לי מערכות יחסים בעבר כך שאני יודעת".

להמרות שכל היום אוהב לפנק את אישתי, כשאני מבקש שתיגע בי, אפילו קצת, לרגע, היא אומרת שהיא עייפה. ושזה לא זמן טוב. זה יכול להיות גם בזמן ששנינו במיטה והיא משחקת "אנגרי בירדס" למשך עוד שעה וחצי...
    לאחר שאין תגובה מצידה במובן הפיזי או המילולי, ולהמרות שהיא משחקת משחק "חשוב" ובזמן שאני מפנק אותה, אומר לה שזה צורך שלי ושאני ממש רוצה שתפנק אותי "קצת" לא בהבט המיני, לאחר שאני טיפ טיפה מתעקש ואומר לה שאני כל הזמן עושה לה והיא בכלל אל עושה לי,
    בשלב הזה היא סוגרת את המשחק בכעס מסובבת את הגב, כועסת ואומרת "אתה כל הזמן אומר את זה..." ו"אני כל הזמן עושה לך".
    (האמת היא שהיא לא... אולי במחשבות שלה היא כן ואולי הרבה, במציאות היא לא עושה שום מסאג' זה גורם לי להרגיש הכי דחוי ודוחה ולאחר התגובה הזו עוד יותר, היא יודעת את זה מאחר וחולק אייתה את המחשבות והרגשות הללו...).

יש לכם רעיונות לפטרונות?
    אולי לא צריך לספר כשמאונן וזה אמור להיות עניין פרטי בלבד כמו יומן?
    כרגע לא מחפש משהוא גורף דוגמת טיפול זוגי...

אני יודע שיהיה טוב, זה שיש דיאלוג זו הדרך, אבל בכל זאת, שאלות חשובות שכרגע ללא מענה.
    היא גם העלתה את הסוגיה "מה יהיה בחודש ה9? מתי שקשה לעשות סקס מה לא תתאפק?"
    בתגובה אמרתי לה או שכן התאפק או שכן נבצע אינטימיות דוגמת אוננות משוטפת, זה גם עיצבן אותה מאוד.
    ולאחר מכן העלתה את סוגיית הילדים, שכשיהיו לנו ילדים "לא תוכל לאונן ככה".
    זה מתסכל מאוד לשמוע את האישה אומרת דברים כאלה.
    כאילו כל הגוף שלי מופקד לפי רצונותיה ולא לפי הצרכים הפיזיולוגיים אבולוציונים,
    וזה לא שאני לוחץ על סקס, זה בסדר גמור שאין סקס, והגש לאונן, אבל גם זה לא טוב או אופציה מבחינתה...

ייתכן ואני גרמתי לכך שהיא מתנהגת ומדברת כך.
    השאלה מה נכון לעשות מעכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר שי שפי
    19/07/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר שי שפי
    19/07/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר שי שפי
    19/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו