אזוספרמיה או לא?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• אזוספרמיה או לא?
    דן
    12/08/2011

לאחר מספר בדיקות זרע רגילות לא נימצא זרע בזרמה. נאמר לי שאני אזוספרמי זאת למרות שיש לי ילדה מהריון ספונטני. ביצעתי בדיקת זרע נוספת מקיפה יותר ונצפו מספר תאי זרע מתים. האם תוצאה זו משנה את הסטטוס שלי מאזוספרמיה לאחר? כרגע אני מחכה לתוצאות בדיקת תרבית כדי לבדוק אפשרות לזיהום זאת עקב ריבוי תאים לבנים בזרמה.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אזוספרמיה או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזוספרמיה או לא? - תגובה

ד''ר שי שפי
    12/08/2011

1. ראה תגובתי להערה אחרת שלך בנושא.
    2. מבחינה פרקטית, בד"כ אין הבדל בין אזואוספרמיה לאזואוספרמיה וירטואלית (מס' זעום של תאי זרע בזירמה), ושתיהן מחייבות הערכות מוקדמת להפקת זרע כירורגית.
    3. במרבית המקרים, תרבית זרע כחלק מבירור פוריות הגבר שנויה במחלוקת. בכל מקרה, גם אם ימצא חיידק, הוא אינו הגורם לאזואוספרמיה לא-חסימתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שפי שלום - תרבית זרע

אשר
    14/08/2011

האם גבר שסובל מאזוספרמייה לא חסמיתית ונמצא חיידקים בבדיקת תרבית זרע לאחר בירור מקיף דלקת קשה בערמונית אין סיכוי שיימצא זרע לאחר טיפול בדלקת ?

אשמח לתשובתך,אשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שפי שלום - תרבית זרע - תגובה

ד''ר שי שפי
    14/08/2011

לעתים רחוקות, דלקת קשה וסוערת באשכים (לרוב אירועים חוזרים) עלולה לפגוע בצורה משמעותית בייצור הזרע.
    חיידק הנמצא בתרבית זרע, בהיעדר סימפטומים ברורים של זיהום כנ"ל, אינו גורם להפרעה משמעותית בייצור הזרע, בטח שלא לאזואוספרמיה לא-חסימתית, והטיפול בו מלכתחילה שנוי במחלוקת.
    לעומת זאת, דלקות שונות בדרכי הזרע עלולות לגרום לחסימה עד לאזואוספרמיה חסימתית.
    בכל מקרה, יש לבצע בירור מסודר אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו