תוצאות בדיקת זרע - חוות דעת

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת זרע - חוות דעת
    אמיר
    23/08/2011

ד"ר שלום,

היום ביצעתי בדיקת זרע במכון שרן בב"ש
    מצ"ב התוצאות.
    הבנתי שהבדיקות לא יצאו טובות והייתי רוצה שתסביר לי מה זה אומר ומה אפשר לעשות
    נאמר לי גם שכדאי לבצע בדיקה נוספת בעוד שבועיים שלושהושלפעמים יש הבדלים בתוצאות, האם זה נכון?
    אני בן 32.5 אשתי בת 30. כשנה ללא גלולות

בגיל 10 היו לי כאבים באשכים ואובחן ורידים מורחבים באשך שמאל
    בגלל שהפסיקו הכאבים לא עברתי ניתוח, האם ניתן לעבור את הניתוח עכשיו? האם הוא מועיל?
    בבדיקות של אשתי הכל תקין עד כה ובשבוע הבא היא עוברת צילום רחם

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת זרע - חוות דעת - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    27/08/2011

שלום אמיר,
    אני רואה מספר בעיות בתוצאות של בדיקת הזרע שלך. קודם כל נפח המירוק קטן, יתכן וקיימת בעיה באחת הבלוטות המספקות את נוזל הזרע. רכוז נמוך של זרעונים. pH (חומציות) גבוה, צריך להיות לא גבוה מ- 8.2 , ז. א. חסר נוזל חומצי שמגיע מבלוטת הערמונית. נפח מירוק קטן וחוסר נוזל חומצי מצביעים אולי על תת פעילות של בלוטת הערמונית. זה יחד עם ריכוז קטן של זרעונים מצביע אולי על חסימה בצינורות המובילי זרע. הסטוריה של הרחבת ורידי האשך בעבר גם סיבה אפשרית לריכוז קטן של זרעונים.
    ממליץ להבדק אצל אורולוג עם תת התמחות בפריון הגבר. חשוב לבדוק שק האשכים וגם את המצב של בלוטות נוזל הזרע.
    אפשר לבצע בדיקה נוספת של זרע בהפרש של כ- 10 ימים מבדיקה קודמת, להשוות את התוצאות, אך ביקור אצל אורולוג נחוץ מאוד במקרה שלך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו