בדיקת זרע לא תקינה לאחר הניתוח

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בדיקת זרע לא תקינה לאחר הניתוח
    גבריאל
    05/11/2011

שלום רב,

אני בן 26, עדיין רווק, עברתי ניתוח וריקוצל דו צדדי לפני 6 חודשים. ועשיתי בדיקת זרע לפני ואחרי הניתוח, אני כרגע בקריסה טוטלית מתוצאת הבדיקה שלי, כמעט ואין שיפור, אני כל כך בלחץ מתוצאת הבדיקה זה גורם לי להיות בדיכאון ואין לי שליטה על מה שקורה.
    תוצאת הבדיקה לפני הניתוח:
    נפח: 2 מ"ל
    ריכוז 2.2 מיליון
    תנועתיות : 10%
    צורות פתולוגיות : 90%
    אחרי 6 חודשים מהניתוח:
    נפח : 1.6
    ריכוז 4.5 מיליון
    תנועתיות 25%: מתוכם 10% תנועה טובה
    צורות פתולוגיות : 90%
    הריכוז עדיין מאוד נמוך, גם התנועה. במצב הזה אני הבנתי שאני עקר, אין סיכוי שיהיה לי ילדים בעתיד ואין סיכוי שמישהי תסכים להתחתן איתי אפילו, זה כל כך מלחיץ אותי. אני גם מופתע מהמצב הזה שאני נמצא בו כרגע כי אני בריא ונולדתי בריא- לא סובל ממחלות ולכן למה יש לי בעיה באיכות הזרע
    היסטוריה ברקע :אשכים תקינים לפי בדיקת אולטרסאונד אשכים לפני הניתוח- הפרופיל ההורמונאלי תקין, בדיקות דם תמיד היו תקינות, יש חוסר במאגרי פיריטין (אני נמצא על הגבול התחתון). משקל שלי נמוך- לא עושה ספורט-לא שותה הרבה מים בתקופה האחרונה- בריא בדרך כלל.
    לציין כי בזמן ביצוע הבדיקה אני הייתי מאוד לחוץ – אני בדרך כלל סובל מפחד כשאני הולך לבית חולים או לביקור אצל רופא. ולכן זה השפיע על הזיקפה בזמן הגירוי העצמי. וכמו כן לא הייתה לי שליטה על השפיכה, כלומר סבלתי משפיכה מוקמדת, (מה שלא קורה אצלי בדרך כלל) ואני חושב שזה השפיע על נפח הדגימה ועל ריכוז הזרע.
    אני לא יודע מה עליי לעשות, אני כל כך מתבייש ללכת לרופא משפחה ולאורלוג ולהתעסק עם הבעיה הזאת ואני עדיין צעיר רווק, זה כל כך לא נעים, מצד שני אני לא יכול להזניח את הבעיה ואני חייב לטפל. זה כל כך מביך ופוגע בביטחון העצמי שלי עם הבחורות.
    אשמח לקבל את עזרתך ולקבל הסבר על המצב שלי-והאם יש סיכוי שאני אגיע לספירת זרע תקינה בעוד כמה חודשים?

שאלות נוספות :
    ראיתי באינטרנט שיש ערכה ביתית לבדיקת זרע, האם היא מומלצת?
    האם שתייה מרובה של מים יכולה לשפר את איכות הזרע? האם גם ספורט?
    מה יכולה להיות הסיבה לנפח דגימה קטן? האם אוננות (יתר) יכולה להיות הסיבה?
    המשך הבירור שלי עם האורולוג לאיזה כיוון הולך להתפתח? איזה סוג בדיקות אני אמור לעשות ? והאם עליי לפנות לרופא מומחה לפוריות ה גבר או לאורולוג?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת זרע לא תקינה לאחר הניתוח - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    05/11/2011

שלום גבריאל,
    יש לך הרבה שאלות והפורום אינו בנוי לתשובות ארוכות. אתה צריך יעוץ של מומחה בפריון או מאורולוג עם תת-התמחות בפריון.
    כמה ניקודות: במצבך יש חשיבות להקפיא זרע ולשמורו ל"שעת חרום".
    לדעתי, נתוני הזרע השתפרו ביחס למצב הקודם לניתוח. יתכן ואיכות הזרע תשתפר יותר בחודשים הקרובים. ממליץ לעשות בדיקת זרע פעם בחודשיים-שלושה ולראות אם יש שינויים.
    ספורט משפר את המצב הבריאותי וכך גם יכול לתרום לשיפור בנתוני זרע.
    אוננות אינה פוגעת באיכות הזרע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיב לי נער נחמד!אין לך מה לדאוג!

רינת
    10/11/2011

לבעלי יש ריכוז של 0.5 תאים!ללא תנועה וללא מורפולוגיה!
    הוא במצב הרבה יותר גרוע משלך!!!

ועם כל זה שלחו אותנו לטיפולי הפריה חוץ גופית במקרומיניפוצליה

אז ככה שעקר אתה בטוח לא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו