שלום דוקטור שאלה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• שלום דוקטור שאלה
    אני אני
    07/02/2008

בעלי עשה בדיקת זרע ואנחנו לקראת טיפול מאוד יקר
    וחשוב לנו לא לטוס לשם תרומת ביצית סתם שגם ככה יקר
    ואת הרופא שלנו לא רצינו לשאול כי הוא לא נטרלי
    אז אני פונה אליכם רופאים יקרים בשאלה

האם זה בסדר לטיפול תרומת ביצית ואילו אפשרויות יש לנו
    כדי לשבח את הזרע שלו תודה תודה תשובתכם חשובה לנו מאוד

ספירה - 32,000 אמרו בסדר
    התזוזה - 76 אמרו מצויין
    איכות וצורה - לא משהו... ולא פרטו

על מה זה מלמד מה עלינו לעשות.???? לדחות את הנסיעה שלנו שצריכה להיות במרץ ..??.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום דוקטור שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרומת ביציות ואיכות הזרע

ד''ר אליעזר גירש
    07/02/2008

שלום,
    זוגות הנמצאים בטיפול פריון, המתבסס על תרומת ביציות, צריכים לזכור כי עובר מתקבל מביצית ומזרעון. במקרה של תרומת ביציות מקבלים ביציות מנשים צעירות, בריאות שהוכיחו את פריון שלהן. מצד אחד מקבלים ביציות "טובות", אך אם זרע אינו תקין יכולים להתקבל עוברים "לא מוצלחים" או לא תקינים, שלא יתנו הריון. זה נכון שגם אם יש מאט זרעונים והם בתנועה, ניתן "לדוג" זרעון טוב, תקין מכל בחינה, לבצע ICSI (הזרקת זרעון לתוך ביצית) ולקבל הריון שיסתיים בלידה של תינוק בריא. מצד שני, אמבריולוג המנוסה ביותר, בוחר את הזרעון בצורה ויזואלית תחת מיקרוסקופ, בלי ידיעה מה המטען הגנטי והפוטנציאל להריון תקין של אותו זרעון. אנחנו יודעים שככל שתכונות הזרע ירודות, כך יורדת גם הצלחה של טיפול פריון (בדומה לאיכות ירודה של ביצית), לכן ככל שזרע פחות טוב, כך סיכוי "לדוג" זרעונים תקינים ע"י אמבריולוגים יורד, וכך גם יורד סיכוי להפריה תקינה והריון תקין. במקרים מסוימים ניתן להשתמש בתרומת זרע יחד עם תרומת ביציות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו