מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אזואוספרמיה חסימתית או לא חסימתיתבון03/09/2012
שלום דוקטור
בן 32 ,נשוי מזה כמה חודשים שמנסים להכנס להריון,בעקבות כאב באשכים שסבלתי ממנו בפתאומית לפני כמה חודשים הופניתי למיון שם לא נמצא שום דבר חריג.
עברתי ניתוח לאשך תמיר שמאל בגיל שנתיים
בצעתי שתי בדיקות זרע בהפרש של חודשעם תוצאות דיי דומות שהן:
צמיגות: תקין
נפח: 2
PH:7.5
ריכוז:0
תנועה:0
סה"כ תאים :0
גם אחרי ביצוע סירכוז לא נמצא זרע
פרוקטוז:נורמאלי
בדיקה הורמונאלית:
LH:2 FSH:2.6 PROLACTIN;133 TESTOSTERONE TOTAL;11.5
US של האשכים
אשך ימין-בגודל ומרקם תקינים הודגמה וסקולריזציה,אפידידימוס לא מעובה אין עדות להידרוצלה אין עדות לוריקוצלה
אשך שמאל--בגודל ומרקם תקינים הודגמה וסקולריזציה,אפידידימוס לא מעובה ציסטות בודדות עד4.5 מ"מ,אין עדות להידרוצלה אין עדות לוריקוצלה.
נמצא בקע מפשעתי עם תוכן שומן 0.7
בבדיקת TRUS שבציעתי אובחן: ערמונית 1-2 בTRUS הרחבה של שלפוחית הזרע.
עדיין ממתין לתשובת של הבדיקות הגנטיות....
יש לציין שיש לי סיטוס אינברסוס ונאמר לי שיכול להיות שאני סובל מתסמונת קרטגינר (בירור מאוד ארוך)
האם ע"פ התוצאות ניתן לדעת אם מדובר בחסימתי או לא?
מה הטיפול המומלץ לבעיה מסוג זה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזואוספרמיה חסימתית או לא חסימתית - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב12/09/2012מצבך אינו ברור לי דיו.
לדעתי יש לבצע תרביות זירמה על מסז' פרוסטטי, בכדי לברר אפשרות של דלקת בתעלה הזכרית, לאור ההתרחבויות של שלפוחיות הזרע, שיתכן שחוסמות את מעבר הזרע החוצה.
מצד שני, יתכן שאם אכן אתה סובל מתסמונת קרטגינר שבה לתאי הזרע אין תנועה, מצב זה עלול לגרום לחוסר זרעונים שלא נובע בגלל חסימה.
לאור דילמה זאת, והכאבים שחווית באשכים, רצוי להתייעץ עם אורולוג המומחה לפוריות בנושאים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)