מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' בר טוב- הפלות חוזרותמודאגת06/09/2012
פרופ' שלום רב
-בת 28, בעלי 34, בריאים-.
עברתי עד עכשיו 4 הפלות רצופות בשנתיים האחרונות. 1 גרידה, שתי הפלות כימיות, 1 ציטוטיק. -ההריון התפתח עד השבוע ה- 7 פעם ופעם עד שבוע 8-, ובשני המקרים ראו שק ללא תוכן. הבטא עלה עד כ - 2100 והפסיק.
כל הבדיקות שלי תקינות, אך נמצא שאני היטרוזוגוטית לפטור 5 ובהריון האחרון קיבלתי קלקסן ולא עזר. תוצאת קריוטיפ עדיין לא קיבלתי.
בעלי ביצע פעמיים בדיקות זרע.
פעם ראשונה: הכל תקין, תנועה 25%, מורפולוגיה 3%, פתולוגית ראש 89%, ופתולוגית זנב 8%.
פעם שנייה: תנועה 40%, מורפולוגיה 4%, פתולוגית ראש 88%, פתולוגית זנב 8%.
האם זרע עם פתולוגית ראש יכול להגיע לביצית ולהפרות אותה וזה מה שגורם להפלות?
אם כן, מה הטיפול המוצע? והאם אני לוקחת סיכון ללידת עוברים עם מומים בזאת שאני מנסה להרות בדרך הטביעית -כמובן במידה ופתולוגית ראש משפיעה-?
הרופא המטפל שלל אפשרות זאת והתייחס לבדיקות הזרע של בעלי כתקינות.
אבל לא שוכנעתי בתשובתו.
אודה לך על עצה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בר טוב- הפלות חוזרות - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב12/09/2012מודאגת יקרה שלום רב
הפלות חוזרות יכולות להיגרם מסיבות שונות שאחת מהן היא איכות לקויה של מבנה גרעין תא הזרע. ניתן לזהות מצב זה ב"אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה מעל 6000 פעם" ( MSOME) בדיקה זו מבוצעת במעבדתנו. במידה וימצא שאכן קיים גורם זה בזרע של בעלך, ניתן למיין את תאי הזרע התקינים, במיקרוסקופ בהגדלה גדולה, ביום שאיבת הביציות לקראת הפריה חוץ גופית בשיטת המיקרומניפולציה (IMSI).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)