וריקוצלה ובעיות פוריות

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• וריקוצלה ובעיות פוריות
    זקוק לעיצה
    28/08/2013

שלום,אני בן 36,אשתי 33.אנחנו מנסים כבר שנה וחצי הריון,ניסינו כבר 3 פעמים הזרעה ללא הצלחה. אשתי עשתה את כל הבדיקות והכל תקין. אני עשיתי בדיקות זרע שיצאו תקינות אבל לפני כשנתיים רופא פיריון טען ע"י מישוש שיש לי וריקולצה ברמה נמוכה. יכול להיות שזה מה שמונע מאיתנו הריון? האם הזרעה תורמת לניסיונות? אשתי מתלבטת האם לקחת הפעם איקוקלומין למרות שאין לה בעיות ביוץ. האם זה יכול לעזור? מה אתה ממליץ לנו? שמעתי שאומגה 3 או vitamale יכול לעזור?
    בדיקת הזרע- Abstinence 4.5 days
    Apperance n
    Viscosity n
    pH 8.2
    Volume 2.5 ml
    Total count 260 million
    Motility 60 %
    Grade prog
    Vitality 70 %

Morphology (by strict criteria)**
    Normal 4 %
    Borderline*** (close to normal) 4 %
    Head defects 92 %
    Midpiece defects 5
    Tail defects 8 %
    Premature cells /
    W.B.C / mill/ ml

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה ובעיות פוריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וריקוצלה ובעיות פוריות - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    24/09/2013

שלום,
    ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור תאי זרע. בואריקוצלה הפגם הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס של תאי זרע.
    ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
    נטילת תוספי תזונה יכולה לסיעה לשיפור בייצור הזרעונים ותקינותם.
    לפי תוצאות בדיקת הזרע, נראה לי שאין שום בעיה בזרע. בכל מקרה אתם יכולים להשתמש באומגה יחד עם Vitamale כי להזיק זה לא יזיק, אך יכול לעזור במובן מסויים. בדיקת מצב וריקוצלה עדיף לעשות אצל רופא אורולוג ולא אצל רופא פריון (שהוא גינקווג במקצוע). רק אם וריקולה נמצאת בדרגה 3 מומלץ להעזר בטיפולים המיועדים לכך. בדרגה נמוכה אין צורך לעשות משהו, אך בכל זאת אולי שמוש באומגה יחד עם Vitamale ישפרו את הביצועים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא

אלעד
    18/10/2013

יש לי שאלה בנושא. אם המליצו על בדיקת הלוספרם, האם לדעתך זה יעזור להבין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    26/10/2013

זה יעזור לדעת ע המצב הנתון בניקודת זמן ש בדיקה. לגברים קיימים שינויים בנתוני הזרע עם עליות וירידות, לכן בדיקת הלוספרם נותנת תוצאה נקודתית. אפשר לבצע בדיקת הלוספרם מספר פעמים (בהפרש של כ-10 ימים) ולבדוק את הדינמיקה אם יש שינויים או מצב הוא קבוע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו