נתונים

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• נתונים
    אחת
    17/08/2014

שלום ד"ר

אני רווקה עם רזרבה שחלתית נמוכה שצריכה להרות במהרה.

רציתי להבין אם באופן עקרוני האם מנתונים מסויימים מאוד ירודים של זרע ניתן לומר בדיוק כמו על ביציות שככל שנתוני הזרע ירודים יש יותר סיכוי לפגיעה בתהליך ההפרייה ויצירת עוברים לא תקינים?

אני שואלת כי אין לי בן זוג ואני מבינה שרוב התשובות שניתנות לזוגות נשואים הם שניתן ויש דרכים בהפרייה חוץ גופית וכו' לעקוף בעיות של זרע. אני הולכת להפרייה חוץ גופית אבל הביציות שלי גם ככה בבעיה כי הרזרבה שלי על הקצה. וגם הגיל. אני רוצה לוודא במאה אחוז שכל תנאי ההפרייה מיטביים לפחות מלבד זה.

אבל אני הולכת על הורות משותפת או תרומת זרע. יש מישהו שהתחלנו להכיר - נתוני הזרע שלו בעייתים. הוא בן 45 עם שתי בדיקות זרע שונות מהשנה האחרונה. האחת תנועתיות אפס ומורפולוגיה 4% והאחר תנועתיות 26 אחוז ומורפולוגיה 3%.

אני רק מבקשת לדעת האם בזרע עם נתונים כאלה תיתכן בעיה גם לאחר ההשבחה וגם לאחר ההיקלטות - כלומר סיכויים גבוהים יותר להפלות וכו' מזרע שניתן בתרומה למשל והוא משובח מבחינת כל הפרמטרים?

בבקשה אל תאמר לי שצריך לבדוק כלמקרה וכו'. זו שאלה עקרונית. הוא לא בן זוג ואין בעיה למצוא אלטרנטיבה שזה היתרון ברווקה לעומת שאר החסרונות. אני רק חייבת להבין אם ביולוגית יש שממעות לזרע באכות ירודה גם אם עוקפים ומתמשים בתהליך הזה של החדרת זרע לביצית. האם העובדה שהוא מלכתחילה ירוד משפיעה גם על סיכויי הפלה וכו'.

תודה רבה

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתונים - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    21/08/2014

שלום וברכה
    זה נכון שבטיפולי IVF אין כל כך משמעות לתנועה של תאי הזרע, שהרי אנו מחדירים את תאי הזרע לביצית, רק החשוב שתאים אלו יהיו בחיים, והאנדיקציה הטובה ביותר לחיות של תאים זו התנועה שלהם.

לעצם שאלתך, ככל שאחוז התאים בעלי מורפולוגיה תקינה גבוה יותר, כך הסיכוי להצליח בתהליך גבוה יותר. זה נכון הן לגבי עצם יצירת העוברים, ועוד יותר נכון לגבי הסיכוי להשתרשות העובר ברחם, ולהמשך הריון תקין.

ניתן "לדלג" על הבעיה המורפולוגית באמצעות מיון מוקדם של תאי הזרע התקינים מורפולוגית ביום שאיבת הביצות. בהליך זה, ממיינים את התאים הטובים ביותר, ורק אותם מחדירים לביצית מה שמעלה מאוד (מכפיל פי 2) את הסיכוי ללידת חי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו