בדיקת pct

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בדיקת pct
    פלונית
    09/09/2014

שלום רב,
    בעלי ואני מנסים מזה כשנה להיכנס להריון אך ללא הצלחה.
    הייתי אצל רופא שבדק את הביוץ שלי ואמר שהכול תקין והציע לעשות בדיקת pct ע"י שאיבת הזרע ממני (יש לציין שאנחנו זוג חרדים ולפני שאנו פונים לבדיקת זרע רגילה אנו מתבקשים לעשות בדיקת pct)
    ביצענו את הבדיקה במקביל לזמן הביוץ שלי 8 ש' לאחר קיום יחסים ונצפו תאי זרע בודדים ללא תנועה בכלל.
    רציתי לשאול-האם בדיקה זו היא בדיקה אמינה שנותנת תמונת מצב נכונה או שיש תקווה שהמצב הרבה יותר טוב ?
    האם זרע יכול לשרוד מחוץ לרחם 8 שעות ?

אשמח לעזרתכם!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת pct

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת pct

פלונית
    10/09/2014

שכחתי לציין את גילי-24 וגיל בעלי-22
    הבדיקה (שאיבה ממני ע"י הרופא) נעשתה 8 ש' אחרי קיום יחסים וקיום היחסים נעשה אחרי 13 ימי התנזרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת pct - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    12/11/2014

אכן בדיקה מסוג זה, אינה בהכרח משקפת את המצב לאשורו.
    ניתן לחזור על הבדיקה באופן דומה, רק שהפעם ישירות תאספי את הזרע בעצמך לכוסית, ותביאי ישירות למעבדה, בנוסף לחומר משמר שיגן על תאי הזרע עד הגיעם למעבדה. באופן שכזה נוכל להעריך יותר טוב את מצב הזרע, למרות שעדין נתונים אלו יהיו מוטלים בספק.
    מומלץ לשאול את הרב, האם ישנו היתר לתת זרע באמצעות קונדום הלכתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת pct

פלונית
    12/11/2014

תודה.
    אכן ביצענו את הבדיקה שוב אך הפעם הוצאנו ממני את הזרע לכוסית ותוך שעה זה הועבר למעבדה.
    תוצאות הבדיקה:
    צבע-צהבהב. צמיגות-נורמל. ph-7.6. נפח-3.5. ריכוז-1.8X10(6. תנועה-50%. סוג תנועה-פרוגרסיבית-50% מקומית-0% ללא תנועה-50%. לויקוציטים- 0X10(6.
    total motile - 3X10(6
    בדיקת מבנה לפי who:
    תאים תקינים 1%
    פתולוגית ראש 89%
    פתולוגית זנב 10%
    אני יודעת שהתוצאות לא טובות אך אשמח לדעת עד כמה...
    האם יש סיכוי להיכנס להריון טבעי במצב זה?
    אודה להתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת pct - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    07/12/2014

נתוני המורפולוגיה הינם נמוכים, מה שעלול להקשות להיכנס להריון באופן טבעי. האם הרב מתיר לכם לפנות לטיפולי הפריה מסייעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו