ניתוח מיקרו טסה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• ניתוח מיקרו טסה
    שם חסוי
    11/09/2014

שלום.
    יש לי אזוספרמיה לא חסימתית עם 0 זרעים.עברתי ניתוח טסה לפני חצי שנה ללא הצלחה לא נמצא זרע אחד אפילו .כלום.
    ממליצים לי לעבור ניתוח מיקרוטסה רציתי לדעת עם כדי לי לעבור את הניתוח האם ישנם אנשים עם 0 זרעים. שעברו טסה.ללא הצלחה. ועברו לאחר מכן את המיקרו טסה והצליחו.
    1.מה אחוזי הצלחה של הניתוח מיקרו טסה.
    2.האם יש הבדל משמעותי בניתוח של מיקרו טסה לעומת הטסה.
    3.האם יש אנשים שעברו ניתוח טסה ללא הצלחה ולאחר מכן עברו ניתוח מיקרו טסה והיתה להם הצלחה.
    4.האם יש סיכון לפגיעה באשכים בניתוח מיקרו טסה.
    5.הניתוח מיקרו טסה הוא פרטי שעולה מעל 30000 שקל.
    אני מבקש בבקשה עזרה מכל מי שיכול לעזור לי לקבל אינפורמציה כי אני מתלבט
    האם כדי לי להוציא כל כך הרבה כסף .
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מיקרו טסה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח מיקרו טסה - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    12/11/2014

מטופל שלום וברכה!
    על איזה רקע האזוספרמיה?
    כיצד הגיעו הרופאים למסקנה שמדובר על כזאת שאינה חסימתית. האם נשללה חסימה על רקע זיהום חיידקי?
    כמו כן ניתן לבצע חיפוש תאי זרע בהגדלה גדולה. ישנם מקרים רבים שלא מוצאים תאי זרע בניתוח, ודווקא בחיפוש בזירמה, המפיקה 100% מפוטנציאל הייצור, כן מוצאים תאי זרע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עברת את ניתוח המיקרו טסה?

מיואש
    29/07/2015

אשמח לקבל עוד פרטים.. גם אנחנו עומדים בפני ההחלטה הזאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם, אני באותה התבלטות בדיוק

שרון
    10/11/2015

אני בן 38, סובל מאזוספרמיה לא חסימתית, שלחו אותי למספר בדיקות כאלה ואחרות והכל תקין מלבד FSH אשר גבוה באופן חריג כבר שנים, קרי, הבעיה היא בייצור.
    עשיתי כבר בדיקה בהגדלה אצל פרופסור בנימין ברטוב (הגדלה פי 6000 אם אני לא טועה) ולא נמצא כלום, 0 זרעים, כרומוזום Y, סיסטיק פיברוזיס, הסתיידות אשכים, הכל תקין. כרגע האופציה האחרונה היא מיקרו טסה או טסה.
    הטסה ממומן ע"י קופת החולים אבל סיכוי ההצלחה נמוכים משמעותית באשר במיקרו ולא כל כך בא לי שיחתכו אותי פעמיים, יש כמובן את העניין הכספי שהא לא שולי בכלל.
    מי בארץ עושה את הניתוח? האם רק ד"ר שפי שי? האם ישנה סטטיסטיקה איפשהו בנושא? האם יש דרך להוזיל את העלות מול בתי החולים?
    אשמח לשמוע דעות..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסה ומיקרו טסה

מיואש
    10/11/2015

לפי מה שאנחנו הבנו, בטסה רגיל לא חותכים שום כבר, פשוט דוקרים את האשך מספר פעמים באופן רנדומלי בתקווה למצוא זרע. אמנם ההליך לא מסובך אך הסיכויים אכן נמוכים. חסרון נוסף הוא שצריך להמתין כ-6 חודשים בין הטסה למיקרו טסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם, אני באותה התבלטות בדיוק - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    10/11/2015

שלום לכל השואלים לגבי Micro-TESA.
    קודם כל, ברצוני להסביר במספר מילים מה הבדל בין TESA/TESE ו-Micro-TESA.
    ב-TESA הרופא נכנס עם מחט לאשך (בלי לפתוח את רקמת האשך) ושואב מאזורים שונים חלק מרקמת אשך. הפרוצדורה קצרה מאוד, כ-15-20 דקות בלבד. במקרה כזה הרופא עובד "על עיוור" כי אינו רואה מאיזה אזור באשך הוא מבצע את שאיבת רקמה. במקרה כזה נוצרים גם דימומים בתוך רקמת האשך אשר יכולים לפגוע בהמשך פעילות אשך. אם רופא במקרה מגיע לאזור פעיל, קיים סיכוי טוב שהוא יצליח להוציא רקמה פעילה ואז במעבדת IVF לאמבריולוגים, שמטפלים ברקמה, יש סיכוי למצוא תאי זרע. אם רופא שואב מאזור הלא פעיל - לא ימצאו תאי זרע.
    ב-Micro-TESA מבצעים חיתוך באשך ורופא בודק את רקמת אשך תחת מיקרוסקופ ישירות בחדר הניתוח. אם רופא רואה רקמה פעילה, הוא מוציא רק את האזורים הפעילים ומעביר למעבדת IVF, בה אמבריולוגים מטפלים ברקמה ובצורה זו קיים סיכוי גבוה יותר למצוא תאי זרע. הבעיה ש-Micro-TESA מבצעים רק מספר רופאים בארץ: ד"ר שי שפי, ד"ר רענן טל, פרופ' שבח פרידלר. הניתוח של Micro-TESA נארך כשעתיים עד שלוש. מבחינת נזק לאשך שיטת Micro-TESA נחשבת הכי ידידותית.
    אני אישית ממליץ על שיטת Micro-TESA כי לדעתי, זאת השיטה הנכונה ביותר במקרים של אזואוספרמיה הלא חסימתית.
    אם מעוניינים ביעוץ, אשמח לעזור. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו