שאלה בקשר לשימוש בפרופסיה לפני כמה שנים

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לשימוש בפרופסיה לפני כמה שנים
    אלון
    09/02/2016

שלום,
    אני בן 33.
    לפני תקופה ארוכה מאוד (כ 10 שנים) השתמשתי בתרופת פרופסיה נגד נשירת שיער, השתמשתי בתרופה במשך כחצי שנה.
    לא היו לי בעיות בתפקוד המיני (בעיות זיקפה, בעיות שפיכה וכו').
    בקרוב אשתי ואני מתכננים הריון, ועקב המחקרים שפורסמו בזמן האחרון, התחלתי לחשוש שאולי השימוש בתרופה לפני 10 שנים עלול לגרום לבעיות פיריון.
    כמו כן אני חושש מפגיעה באיכות הזרע.
    האם יש סיבה אמיתית לחשוש?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לשימוש בפרופסיה לפני כמה שנים - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    10/02/2016

שלום אלון,
    ניתן לפתור את חששך, ע"י בדיקת איכות הזרע שנעשית במעבדות הזרע השונות כולל מעבדתנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, בקשר אליה

אלון
    10/02/2016

תודה על התשובה.
    ככל הנראה באמת אעשה בדיקה זו.
    אבל השאלה היא האם יש ממש בחשש זה, או שהסיכוי לפגיעה בעקבות שימוש קצר (כחצי שנה) בפרופסיה לפני פרק זמן ארוך (לפני כ 10 שנים) הוא מזערי, וכדאי לבצע את הבדיקה רק ליתר ביטחון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, בקשר אליה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    11/02/2016

שלום אלון,
    שימוש בתרופה בשם פרופסיה היה לפני כ-10 שנים לפי דבריך. אין לזה קשר למצב של זרע היום. בדיקת זרע פשוטה, כמו שהמליץ לך פרופ' ברטוב, תענה על שאלתך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו