שאלה לעניין איכות זרע בהפריה חיצונית

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• שאלה לעניין איכות זרע בהפריה חיצונית
    בני מ
    16/03/2016

שלום רב,
    אני ואשתי מנסים להרות כשנתיים(כולל 2 ivf) ללא הצלחה. נתוניה של אשתי תקינים ונתוני הזרע שלי תקינים בכל המדדים(כך לפי בדיקת זרע), בהפריה החיצונית, חלק מהעוברים התחלקו ל4 והפסיקו וחלק ל5-6 ולא נקלטו/השתרשו, האם עדיין ייתכן כי הזרע שלי לא מספיק איכותי להפרות? האם להמשך התחלקות עובר והשתרשותו חשובה איכות הזרע?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לעניין איכות זרע בהפריה חיצונית - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    17/03/2016

שלום בני, שאלתך חשובה.
    מתוך מחקרים שעשינו עולה כי אכן השתרשותו של העובר תלויה גם באיכות הזרע. לא ניתן באמצעות מבחן איכות תאי הזרע (בדיקה שגרתית) לגלות את הפרמטרים אשר ישפיעו על השרשת העובר. לשם כך יש להשתמש במיקרוסקופ בעל כושר הגדלה גבוה (X6000), שבאמצעותו ניתן להבחין בצורות מבנה בלתי תקינות אשר קשורות להשרשת העוברים ברחם ולהפלות בטרימסטר הראשון של ההריון. בשיטת ברטוב, אשר פיתחנו במשך כ-15 שנים, הצלחנו להבין את שפת המבנה של תאי הזרע ואנחנו יכולים כיום לזהות תאי זרע בעלי פוטנציאל התפתחותי גבוה של העובר כנגד אלו שיש להם פוטנציאל התפתחותי נמוך.
    כמובן שאנחנו יכולים לבדוק במעבדתנו את תאי הזרע שלך בהגדלה גדולה ולברר אם אכן המבנה העדין של תאי הזרע שלך בעייתי. יתרה מזאת, אנו יכולים ביום שאיבת הביציות למיין תחילה את תאי הזרע התקינים ואותם להזריק לביציות מאשתך בתקוה שאז העוברים יקלטו. בצורה כזו גילינו ש30% מהמקרים בהם התגלו בעיות בהשרשה והפלות חוזרות ניתנים למניעה ע"י מיוד מוקדם של תאי הזרע התקינים בשיטת ברטוב- IMSI.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו