הבנת תוצאות בדיקת זרע, ונסיונות להביא ילד

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• הבנת תוצאות בדיקת זרע, ונסיונות להביא ילד
    מוטי
    29/07/2016

שלום רב,
    בן 29 ואשתי גם בת 29, מושתל כבד על רקע היפטיטיס ב' מאז שנת 2006, נשוי כב שנה בלי ילדים, מספר ימי התנזרות: יומיים .

תוצאות הבדיקה: צבע:צהוב. זמן התנזלות:30 דקות בטמפ' החדר. נפח(סמ"ק):2.5.
    צמיגות: לא צמיג. גוששים:אין. pH:9.0 ריכוז\סמ"ק:1.1 מליון. סה"כ הזירעונים:2.75 מליון. % בתנועה: 45 סוג התנועה (%): מקומית 21 סיבובית 9 פרוגרסיבית 70
    מהירות פרוגרסיבית ממוצעת: 25 % הנורמאליים: 1 (לפי kruger) ריכוז תאים עגולים\סמ"ק: 0.7 מליון. תיאור: בעיקר קטנים בממדים. אגלוטינציה: אין. תיאור:N\A. חשד לחיידקים: אין .
    זאת פעם ראשונה שאני עושה בדיקת זרע, מה אומרת התוצאה? האם יש מהשהו לא תקין? ומה הסיבה לכך? והאם אני אוכל להצליח בעתיד שיהיה לי ילד ? ואם יש בעיה האם יש טיפול? ומה הטיפול ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבנת תוצאות בדיקת זרע, ונסיונות להביא ילד - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    02/08/2016

בדיקת הזרע מצביעה על ייצור נמוך של תאי זרע. התנועה שלהם תקינה אך המבנה של התאים שגוי רק 1 % התאים תקינים. הדגש על הבעיה המורפולוגית . באם אכן כך אזי רצוי לברר את המורפולוגיה של תאי הזרע בהגדלה גדולה. באם עדיין ישנה תאים תקינים רצוי למיין אותם לפני שאיבת ביציות בהפריה חוץ גופית על פי שיטת ברטוב IMSI-IVF .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו