התלבטות לגבי החלטה על היעדר תאי זרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי החלטה על היעדר תאי זרע
    אדיר
    21/11/2016

שלום,
    ברצוני להתייעץ לגבי החלטה חשובה, אני ואשתי עומדים בצומת,
    הבעיה היא אצלי (הגבר) FSH=18 תוצאה של בדיקת זרע אפס מוחלט- העדר תאי זרע, אני לאחר שנה של ניתוח וירקוצלה דרגה 3. אשתי בריאה לחלוטין והכל תקין אצלה.
    מתלבטים אם ללכת על ניתוח TESE או בדיקה מיון תאי זרע אצל בר טוב. כמובן שיודעים שיש סיכוי למצוא ויש סיכוי לא למצוא באשכים תאי זרע.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת חיפוש

פרופ` בנימין ברטוב
    22/11/2016

אדיר שלום.
    מטעם גילוי נאות אני ברטוב, ולדעתי ניתוח TESE היא המוצא האחרון לגברים חסרי זרע. מוצא אחרון כיוון שמאחר והTESE משקף את ייצור תאי זרע רק במקום הניתוח. מיקום זה מהווה חלק קטן מהסך הכולל של תחנות ייצור הזרע שנמצאות בשני האשכים אשר כל תפוקתם מצויה בזרמה. מהטעם הזה רצוי לחפש תאי זרע בודדים ואולי בעלי תנועה בכל הזרמה שמתקבלת. בנוסף ניתוחי אשכים מעלים את שיעור הFSH שהמשמעות היא שהאשכים מגיעים למצב של אי ספיקה מוגברת. לכן כדאי מאוד לעשות דבר ראשון חיפוש של תאי זרע בזרמה במעבדה שלנו, לפני שחושבים על ניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו